Direktlänk till inlägg 2 mars 2016

Gänget som har lurat skjortan av Svenska folket i invandrarfrågan

Av tommy norum - 2 mars 2016 07:00



 
Där här gänget har uteslutande ägnat sig åt ljug och mörkläggning i invandrardebatten för att få kredit för sin naiva invandrarpolitik inför folket.



De fakta som Tino Sanandaji kommer med i invandrardebatten kan inte våra politiker och media lika lätt avhysa som invandrarfientlig när han har ett gediget faktaunderlag att tillgå som är svårt att ifrågasätta. Nu får man lämna tomma argument som främlingsfientligt och annat trams i brist på sakliga inlägg i debatten och försöka argumentera utifrån den verklighet som invandringen fört med sig.  Tänk att inte politiska beslut har mer substans i beslutsunderlagen utan att man måste tumma på sanningen och mörka besvärliga fakta för att få trovärdighet i sin flyktingpolitik. .

 

 

Men vi som hela tiden ifrågasatt de glättade underlag för framtidens Sverige får väl känna oss nöjda att det kommer mer trovärdiga personer som har en gedigen forskarbakgrund och som talar klarspråk och avslöjar hur våra politiker, kändisar med kultureliten och media skrivit och pratat smörja när man med osanningar och mörkläggning försöker  få gehör för en invandringspolitik som i grunden de flesta medborgare med lite sunt förnuft är emot.    

 

   


        Fakta om invandring Tino Sanandaji

 

    

 

Sanandaji, som är kurd , kom 1989 från Iran till Sverige. Han avlade ekonomiexamen  vid Handelshögskolan i Stockholm och blev civilekonom . Därefter tog Sanandaji masterexamen (MA) vid University of Chicago, och senare doktorsexamen (PhD) i public policy vid University of Chicago.

 

 

Trots att det finns forskning och siffror som visar att invandrarna i grupp lite över 50% kommer in på de svenska arbetsmarknaden efter 30 år i Sverige och då räknar man alla som går i åtgärder av olika slag som icke arbetslösa. Var siffran hamnar om man skulle räkna in dessa det är inte våra politiker intresserade att ta reda på för då skulle deras optimistiska analyser om chansen att komma in på arbetsmarknaden sättas på skam. Det betyder i verkligheten att över  50% av våra invandrare överhuvudtaget aldrig kommer att sätta sin fot på en arbetsplats med ett riktigt jobb. Varför man mörkat det faktumet i alla år kan man fråga sig utan fortsätter att att stå upp för och fortsätta med den naiva invandringspolitiken är mig en gåta  ? 

 

Så att Sverige är beroende av invandringen för vi har en förväntad arbetsbrist är rena rama lögnen utan resultatet  blir i stället att Sverige får ökade Sociala kostnader på halsen som ingen vill tala om. För att Invandrargruppen skall ge Sverige en nettovinst ekonomiskt så måste också invandrarna ha samma sysselsättningsgrad som svenskarna på över 85% för att det hela skall gå ihop. Så den ekonomiska tillväxten som våra politiker i retoriken försöker få till det med den ökade invandringen har de senaste 30 åren bara givit tillväxt i sociala kostnader för de svenska skattebetalarna.

 

Våra politiker vill gärna ta som exempel på invandring som är bra för Sverige där tandläkare och läkare är exempel på det positiva för Sverige . Men att ta ca 200 läkare som kom in i verksamheten 2015 som exempel där inte ens alla kommer från ursprungsländer som man kan hävda skyddsbehov som den enda lyckade integration under alla år belyser väl att våra politiker lämnat verkligheten bakom sig när man tar till vilka argument som helst för att försvara den invandringspolitik man står bakom.

Att det kom 160 000 invandrare 2015 där mer än 80% är lågutbildade och man med facit i hand efter 30 år fortfarande över 50 % inte har ett riktigt arbete att gå till trots alla dessa fagra löften och visioner som våra politiker haft under åren borde få våra politiker att vakna upp.

 

Det är inget våra politiker vill ta upp när man talar om hur man skall komma tillrätta med den misslyckade integrationen. Då är det bekvämare att prata om den lilla gruppen högutbildade och dra procentsatser för att förvilla medborgarna för att få kredit för sin invandrarpolitik.

 

Att media som i andra sammanhang vill göra gällande att vara en garant det fria ordet och där granskning av makten i retoriken är en av deras huvuduppgifter så visar verkligheten något helt annat.

En skam för journalistkåren och politikerna i Sverige att vägra se och rapportera om verkligheten utan i stället använder man påhopp som främlingsfientlig, rasist , nazist som en billig utväg när argumenten tryter i invandrardebatten.

 

Vi får väl se hur man lyckas att oskadliggöra och sätta stopp för Tino Sanadaji genom skitprat, skvaller och påståenden som inte har ett dugg med verkligheten att göra. Tino har nu satt bollen i rullning för en mer sanningsenlig debattklimat i framtiden som vi får hoppas både politiker och media tar till sig i framtiden..  

 

tn

 

Innan nu tar till pennan och ifrågasätter inlägget så ta del av  Tinos information om läget och försök analyser vem som ljuger i invandrardebatten.  .    

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=F3UA6fSgONc   

 

 

 

      

 
 
bjorn

bjorn

2 mars 2016 10:05

Tino är en av, ja kanske den mest faktabaserade, ekonomen som analyserar läget.
MEN hur svårt kan det vara:
demografin(andelarna i utrikes och inrikes födda):
barn: utrikes födda större andel (a.k.a. kostar mer (åtminstone i en generation)
arbetsföra: utrikes födda större andel MEN om korrigering sker till de "verkligt arbetsföra" blir den lägre.
äldre/pensionärer etc.: utrikes födda lägre andel MEN me korrigeringen blir den större.
HÄPP!!
I jämförelse är både gruppen barn såväl som gruppen äldre större bland urikes jmf. inrikes födda.
Alltså försörjningsbördan på de verkligt arbetande i gruppen utrikes födda är större eller för varje kohort så ökar försörjningsbördan överlag . . dvs Ebberöds bank.
Dessutom är lönerna generellt lägre betyder vad? Jo naturligtvis ännu mindre skatt betalas.....

http://bjornwiklund.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven-Åke Runelid

2 mars 2016 10:11

Många kommuner är nöjda idag med att flyktingmottagandet ger kommunen extra intäkter från staten. Men det är ett kortsiktigt bedrägligt lyckorus, som närmast kan jämföras med att pinka på sig. Det värmer ett tag.
Sanningen är att staten endast betalar i två år efter att flyktingarna fått uppehålltillstånd. Därefter får kommunerna klara sig själva. Om nu inte politikerna kan räkna ut detta, så får vi upplysa dem om att det förhoppningsvis finns en morgondag för både oss och kommande generationer?
Humanitetens prideparader och öppna hjärtan får inte gå över i dumdristiga och kortsiktiga beslut när nu flyktingmottagandet går över i integration. Att tänka efter är bra om man gör det före...

 
Ingen bild

Tomas

5 mars 2016 10:40

Citerar Tino från ett Facebookinlägg:

"Varför är det enbart kulturvänstern, ståuppkomiker, B-kändisar, operasångare och lobbyister som tillfrågas i stället för riktiga experter?"

Att man ska behöva läsa utländska media för att bilda sig en uppfattning om vad som händer i Sverige visar vilket debattklimat vi har i Sverige. Att svensk media inte vill rapportera verkligheten ang. invandring är ju enbart löjligt, då riktiga fakta går att hitta snart sagt överallt.
Istället blir folk stämplade som rasister, nazister, främlingsfientliga så fort de ifrågasätter vinsterna med nuvarande invandringspolitik.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards