Alla inlägg den 21 mars 2016

Av tommy norum - 21 mars 2016 07:00



Heder åt Anna Hedenmo som i SVT Granskning tog sin roll som grävande journalist på allvar i sin intervjun med Stefan Löfven. 




En av de bättre intervjuer jag tagit del av  när Anna Hedenmo i SVT Granskning klädde av Stefan Löfven in på bara skinnet där hon som en av de få reportrar ifrågasatte hans kovändning i invandringspolitiken. Anna Hedenmo påminde Stefan Löfvens  om uttalande när moderata migrationsministern Tobias Billström 2013 försökte få fram ett budskap om att det finns tak på vad vi klarar av för att kunna ge en rimlig chans att integrera de som kommer hit.


Då skrev Stefan Löfven på facebook och ondgjorde sig att man pratar om flöden och volymer i ett avhumaniserande språk. Inte bara Stefan Löfven som reagerade utan hela vänsterpressen tog i och satte Tobias Billström vid skampålen för sitt utryck att det finns begränsningar för hur många vi kan ta emot. Att Anna Hedenmo påminde Stefan Löfven att det han ifrågasatte då helt helt plötsligt är verklighet nu med Stefan Löfven som Stadsminister. Nu är det inte flyktingarna som står i centrum utan nu har de övergått till att få ordning och reda där volymerna har en central roll i den nya flyktingmottagningen det som Stefan Löfven ansågs suspekt när Tobias Billström förutsåg vart vi var på väg 2013.

 

Det som var ett avhumaniserat språk 2013 har helt plötsligt blivit något annat i Stefan Löfvens värld när han själv använder samma språkbruk. Konstig värld Socialdemokraterna lever i. Den som ställde välfärden mot flyktingmottagandets kostnader blev väldigt hårt kritiserade av Socialdemokraterna . I dag är det deras egen retorik.


Men det vi kan konstatera av intervjun är att det finns en humanitär syn på flyktingmottagandet före det senaste valet och en annan syn efter valet. Något som nu Stefan Löfven och andra tongivande personer från både vänster och höger nu får äta upp och bli påminda då och då om hur tongångarna och drevet gick mot Tobias Billström 2013 för han utalande om ett volymtänk för att skydda samhällsfunktionerna det kallades då av Stefan Löfven och andra för bristande tillit till människor och framtiden och en ovighet till mot utlänningar. Inte bara Moderaten Tobias Billström som fått utstå spott och spe för sin inställning om flyktingpolitiken.

Sverigedemokraterna är väl de som blivit hårdast ansatta från både höger och vänster för deras syn hur man bäst skall komma tillrätta och få ut mest hjälp av våra insatser. Nu har vi hamnat där som SD föreslog att insatserna i huvudsak skall koncentreras till närområdena det som bara för ett halv år sedan var totalt uppåt väggarna när SD kom med förslaget .


När Stefan Löfven och den sittande regeringen inför samma sak då blir det helt plötsligt att ta samhällsansvar. Inte lätt för Socialdemokraterna att bli så avslöjade och avklädda inför TV tittarna i sin syn på invandringspolitiken. Än slank han hit än slank han dit i intervjun tills han till slut hamnade rejält i diket som han sedan försöket kravla sig upp ur men då stod  reportern Anna Hedenmo där med nya frågor som gjorde att han sakta men säkert gled ner i dyn igen.

 

Heder åt en reporter som vågar ställa obekväma frågor och upprepa dessa när politikerna glider undan. Då har tittarna chansen att  uppmärksammade  politikernas retoriska uttalande när man med kluven tunga försöker villseleda medborgarna.


tn







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards