Alla inlägg den 22 mars 2016

Av tommy norum - 22 mars 2016 07:00

 




 

 

Hur är det finns det någon av våra valda ombud i fullmäktige som bemödat sig att ta reda på vad kommunen lagt ut i skattepengar för Måkebergs projektet. Eller är det också någonting som man sopar under mattan för att sedan återkomma med andra drömprojekt där skattepengarna är inblandade. Det minsta man kan begära är väl att fullmäktige gör en ordentlig redovisning av projektet både i hur många timmar tjänstemän har lagt ner och övriga kostnader runt projektet och redovisa detta för medborgarna. 

 

Har kommunen fått sina 750 000 kr för hela Måkebergs området? Vad händer med den nya småbåtshamnen? Vad händer och under hur lång tid kan de nya ägarna hålla på området innan köpet går tillbaka ? Eftersom våra valda politiska ombud verkar vara ointresserade vad som komma skall kanske en liten spark i form av detta inlägg för politikerna att vakna till och informera medborgarna om framtiden. 

 

Eller blir det som vanligt att visioner som inte blir som man hoppas sopas under mattan i förhoppning att det snart glöms bort så man slipper och redovisa vart skattepengarna tog vägen. Vi har alldeles för många sådana projekt de senaste 20 åren där man struntar att analysera och göra ordentliga utvärderingar som kanske skulle ge besked om att våra politiker i bland verkar ha noll koll hur man använder våra skattepengar till. Om det är någon politiker eller tjänsteman som opponerar sig så kan jag stå till förfogande med åtskilliga projekt under åren där underlagen för besluten varit så bristfälliga så man kan nästan tala om rena lurendrejeriet emot skattebetalarna. 

 

Vi får väl se om inte köpet av Seaside kommer att bli samma sak där man har visioner men där verkligheten har andra förutsättningar, i alla fall för restaurangen som kommer bli en dyr historia för skattebetalarna i framtiden. Finns liknelser om hur socialdemokraterna i Lo: s kommunal spenderade medlemsavgifterna på lyxkrogar med miljonförluster. 

Michael Karlsson med Socialdemokraterna i Åmål kommer troligtvis också hamna i samma situation när det visar sig att det behövs kommunala subventioner för att klara av att driva krogverksamhet i kommunens fastighet. För att täcka köpeskillingen på över 8 miljoner + driftkostnaderna + kommande investeringskostnaders så behövs väl runt 100 00 kr/månad året om för att skattebetalarna skall gå skadelösa ut affären. Skall bli intressant att följa i fortsättningen om vårt kommunalråd Michael Kalsson är karl nog att klara av att få tag i en krögare med den hyran. 

Annars får väl Socialdemokraterna ta underskottet ur egen ficka för att få tillfredställelsen att ha en lyxkrog i kommunens fastighet . Jag tror inte att många medborgare i kommunen är beredda att subventionera lyxkrogar med våra skattepengar. De gör betydligt mer nytta i våra kärnområden, skola, vård och omsorg.             

 

tn





Det här var presentationen som våra politiker svalde med hull och hår helt befriade från den verklighet Åmål befinner sig i, där väl arbetsmarknadssituationen som en av de högsta  arbetslöshetssiffror i Västar Götaland under många år borde varit en varningssignal för projektets framtid.

 

Det här skulle vara startsignalen för en utveckling med nya medborgare som skulle välja lilla Åmål som bostadsort där pendling till centralorterna både söderut och norr ut fanns med i beräkningarna för att locka hyresgäster trodde politikerna och tjänstemännen. Som vanligt får man väl säga så byggde hela projektet på orealistiska visioner fabricerade av tjänstemän och politiker utan tillstymmelse till en ordentlig utredning om vilka verkliga förutsättninger som fanns för projektets genomförande. Vi ser samma tendenser om förutsättningar i köpet av Seaside . Att man aldrig tar lärdom av sina misstag kan man fråga sig.  


tn






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards