Alla inlägg den 23 mars 2016

Av tommy norum - 23 mars 2016 07:00




Tänk att inte politiska beslut har mer substans i beslutsunderlagen utan att man måste tumma på sanningen och mörka besvärliga fakta för att få trovärdighet i sin flyktingpolitik. Det visar sig nu att allt fler opponerar sig om mediadrevets försök till mörkning när fler och fler börjar göra sin stämma hörd i debatten.


 
Medan folket nyktrat till och tar bestämt avstånd från den naiva  flyktingpolitiken som  Alliansen och den nuvaranade Regeringens varit drivande för under en lång tid. Men den som inte vill ta till sig folkets vilja utan fortsätter med nya utspel tala om massinvandringens förträfflighet är förre Stadsministern Fredrik Reinfeldt (M). 



 

Nu går drevet mot paret Ulf Adelsohn (m) för att de utrycker sin oro om hur media sköter sina uppgifter i rapporteringen om flyktingkrisen. Det är nog många som har samma åsikt i Sverige när man tar del av andra social medier än den etablerade dagspressen eller SVT. Deras uppgift verkar vara mer att försöka tysta negativ information så långt det går för att inte Sverigedemokraterna skall få mer bränsle i retoriken för sina farhågor vad som händer och kommer att hända Sverige i framtiden. Kejsarklädessyndromet där många inte vill tala om det de verkligen ser har pågått alldeles för länge nu. Ytteligare en i raden som lämnat skygglapparna bakom sig . På tiden att det pratas klartext om förhållandet i Sverige på grund av den stora invandringen. .


Här är andra som genomskådat politikerna hyckleri i de pågående invandringsdebatten

 

Hans Rosling: ”Det är ett fruktansvärt hyckleri”

Oförtröttligt fortsätter Hans Rosling att upplysa oss om hur världen ser ut. Men han är förbannad på Sveriges hyckleri i flyktingfrågan.
– Skicka dit en färja och hjälp dem över istället för att rädda dem först när de håller på att drunkna, säger han.



 

Teodorescu: Politik i takt med väljarna

 

 

 

 


 

 Fakta om invandring Tino Sanandaji.

En forskare som talar klarspråk med siffror och statistik som gör att politikerna ser ut som fågelholkar när de debatterar med honom. Siffror som också den etablerade pressen helst vill gömma i byrålådorna så att inte läsarna får ta del av verkligheten.






S-debattör levererar skarpsynt mediekritik

Widar Andersson

Widar Andersson riktar skarp kritik mot mainstream-medias schablonartade sätt att skildra olika åsikter om invandring.

Widar Anderssson, f.d socialdemokratisk riksdagspolitiker och numera politisk krönikör i östgötska Folkbladet, gav en mycket skarp kritik till Dagens Nyheters uppmärksammade reportage om det ökade stödet för SD på Östermalm i Stockholm. Andersson visar tydligt hur “gammelmedia” alltid framställer invandringskritiker som “onda”, medan politiker och debattörer med en positiv inställning till hög asylinvandring beskrivs som “goda”. Den schablonmässiga uppdelningen är, menar Widar Andersson, så djupt rotad i journalisternas tänkande att de inte ens förstår när den kritiseras.

 

Det här är bara början där både politiker, media representanter, offentliga person, folk inom kulturen sakta men säkert börjar inse att det inte står riktigt rätt till med den mediabevakning som förekommit de senaste åren. Sent skall syndarna vakna.

 

 

 

Här är ett axplock av rubriker i våra lokala tidningar och världspressen de senaste dagarna som man har svårt att få ta del av i Media drakarna och SVT. Det är inte bara familjen Adelsohn som tycker sig ha märkt att journalisterna på media drakarna i Sverige har en agenda för sina rapportering att inte störa sin egna  politiska värderingar

 

 

 


 

Knivslagsmål på värmländskt asylboende

Skottlossning i illa beryktad Stockholmsförort

Hotfull asylsökande orsakade stort polispådrag

“Social oro” ledde till omfattande polisnärvaro i ökänd Örebro-stadsdel

Ännu ett kvinnoöverfall i Kungsbacka

Vänsterextremister kastade livsfarlig brandfackla under Folkets demonstration

Folkets demonstration “främlingsfientlig” enligt DN-journalist som ej var på plats

Islamistisk propaganda delades ut till skolbarn

Hycklande journalister läser Avpixlat

Fredrik Reinfeldt i nytt utspel om massinvandringens förträfflighet

“Flyktingbarn” i storslagsmål i Orsa – sex personer till sjukhus

Osämja om mattider ledde till misshandel på norrländskt asylboende

“Flyktingbarn” slog sönder inredning på boende i Umeå

Utländsk bedragare försökte lura äldre kvinna i Sigtuna

Vänsterpartiet vill inte straffa sexualförbrytare

Sveriges extrema migrationskostnader uppmärksammas i världsledande finanstidning

Bloomberg rapporterar om Sveriges skenande invandringskostnader.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards