Direktlänk till inlägg 10 april 2014

Står Polisen handfallna inför den brottsliga verksamheten som enligt de sjäva förekommer runt de firmor som erbjuder markarbeten i vårt närområde.

Av tommy norum - 10 april 2014 07:00



Är det skrönor eller verklighet bakom anklagelserna runt hur utlänska firmor begår brottsliga handlingar i sin verksamhet där de erbjuder billiga lösningar på markarbeten i vårt närområde ? Bevisligen finns det många nöjda kunder som fått bra arbeten utförda till en bråkdel av kostnaden av vad de lokala firmorna kan erbjuda.   


 Är det inte dags att vakna nu och bekämpa brottsligheten runt de utländska firmor som erbjuder billiga lösningar på markarbeten i vårt närområde.






Läser i PD i reportaget om att oseriösa firmor skapar problem, där lokala företagare hotas när man vägrar att sälja material till de asfalt och stenläggar firmor av utländsk härkomst som etablerar sig i närområdet, där man erbjuder tjänster som prismässigt ligger långt ifrån vad de lokala företagen kan erbjuda.


Måste säga att man reagerar när man påstås blivit mordhotade, man har en kriminell verksamhet, man saknar f-skattsedel, där till och med människohandel förekommer, det förekommer brottslighet som stölder av bränsle, maskiner och verktyg, villainbrott, nedskräpning, olaga camping, bedrägeri och hot enligt polisen. Att man sedan vet att verksamheten är uppbyggd med en maffialiknande organisation och till betydande del bygger på människohandel.


Men det man kan fråga sig med den kunskapen i ryggen hur många har man lagfört under åren ?

Det man frågar sig som skattebetalare är vad tusan håller våra polismyndigheter hus när man så noggrant kartlagt deras verksamhet, när man vet deras arbetsmetoder, när man vet hur organisationen är uppbyggd och ändå fortgår det hela år ut och år in utan att våra myndigheter reagerar.


Att man får kritik för sin slapphet i sitt myndighetsutövande kan man verkligen förstå med det resultatet att de få fortsätta utan att myndigheterna sätter stopp för verksamheten.


Men att värna till allmänheten att sluta köpa deras tjänsterna är väl ett allt för lättvindigt sätt att ta tag i problemen. Är det lata myndigheter som måste få en spark i arslet av media för att reagera eller vad kan det bero att man inte kommer tillrätta med problemet kan man fråga sig ??.


Stölder, olaga hot, ekonomiska brott, människohandel , lurendrejeri i största allmänhet och våra polismyndigheter sitter och tittar på utan att reagera och sätter stopp på eländet.

Kanske är det så att man inte kommer åt det hela med den EU lagstiftning som finns där den rörliga arbetskraften är en viktig del i hur man har möjlighet att erbjuda sina tjänster inom hela EU zonen.

Men den lagstiftningen skyddar inte för hot eller annan kriminell verksamhet som förekommer i kretsarna runt firmorna vad jag förstår.


Men att få våra polismyndigheter att reagera på ett mer bestämt sätt, det verkar inte gå att åstadkomma, trots deras egna iakttagelser av brottslig verksamhet runt etableringarna.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 april 2014 21:42

"utlänska firmor begår brottsliga handlingar i sin verksamhet"? Men Tommy, varför går du över ån efter vattnet? Du har ju svenska firmor som lurar och bedrar sina kunder på mångmiljonbelopp varje år - hela tiden. Och då jag lämnade in en anmälan till polisen mot detta lurendrejeri så inleddes ingen förundersökning på grund av att polisen i Åmål hittade inget "uppsåt".

När polisen vill skydda ett skumraskföretag som lurar av sina kunder flera miljoner per år genom att lova en sak som de sen inte levererar, så hittar polisen inget "uppsåt". Det är nu så att allt vad ett företag företar sig så är det för att tjäna pengar. Uppsåtet är att tjäna pengar, och kan man då lura av kunderna miljoner per år ser polisen inget uppsåt och lägger ner alltihop. Speciellt om företaget ägs av svenska staten ...

Sen kan grannar arrendera ut sina andra grannars marker och stoppa pengarna i egen ficka. Utan att fråga sina bedragna grannar om lov. När den polisanmälan mot detta uppenbara bedrägeri kom till åklagarmyndigheten i Uddevalla så lades alltihop ner med motiveringen att jag hade inte "behörighet" att anmäla bedrägeriet.

Så om jag ser en polischef våldta åklagarens dotter kommer jag bara att gå förbi - för detta angår inte mig, enligt åklagaren.

Så sluta att tipsa polisen om brott, det är mitt råd. Skipa rättvisan själv. För ringer du till polisen vid ett pågående brott så kommer ingen polis. Och gör du en polisanmälan så hittar de inget uppsåt hos ogärningsmannen eller så bortförklarar dom det hela med att brottet angår inte dig.

Vad ska vi ha ganster till när vi har sådan polis och sådan åklagare?

Du frågar om poliserna står handfallna. Nej dom står inte handfallna - de bryr sig bara inte. De har anseende till personen. De ids inte. De har inte tid för de måste ju administrera sig själva.

Eller så är det så som en reporter sa i radion för ett tag sedan: "-Här i Moskva så går alla mot rött ljus, men det är bara disidenterna som blir bötfällda."


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards