Direktlänk till inlägg 20 juni 2022

Kaos i samhället blev facit efter snar 8 års styrande med en vänster regering

Av tommy norum - 20 juni 2022 22:59

 
 


Man kan inte annat att undra hur Sverige på en så relativt kort tid har förändras till det sämre. Medborgarna känner sig mer otrygga och vi har myndigheter som inte på långa vägar klarar av sina åtagande där väl vår polismyndighet är ett lysande exempel på att man har svårt att leva upp till sitt uppdrag. Är det inte skjutningar, sprängningar, ha koll på narkotikahandel  så är det cykelstölder där 100000 cyklar själs årligen där många kostar över tjugo tusen kr st.
Ligor som dammsuger kommuner på cyklar men hör och häpna inte en enda cykeltjuv har man lyckats lagföra under flera år.
Metallstölder där koppar är en begärlig stöldvara där till och med hela koppartak själs något som hållit på flera år och där bara få blivit lagförda. För att inte tala om båtmotorer och båtar- traktorer-skotrar mm som ligor själ och där det är skytte trafik med lastbilar fulla med stöldgods som försvinner från landet medan myndigheterna står och tittar på utan att kunna ingripa. .

Stölder i svenska butiker uppgick förra året till hisnande 8,5 miljarder. Detta samtidigt som andra brott mot handeln fortsätter att öka. Sedan 2010 har butiksstölderna mer än fördubblats. Detta framkommer i en omfattande enkätundersökning som Svensk Handel löpande genomför. En stor del av denna börda handlar om så kallade mängdbrott – sådana som polisen sällan har resurser att utreda vilket får konsekvensen att hälften av de tillfrågade handlarna som varit utsatta för brott den senaste tiden har valt att inte polisanmäla.

För att inte tala om alla bedrägerier många gånger mot gamla som ökat lavinartat - alla våldtäkter. Ja listan kan göras lång över hur vår polismyndighet ligger steget efter och där bara en bråkdel av alla brott som sker i de här landet blir uppklarade.


Kanske inte så konstigt att tilltron till de rättsvårdande myndigheterna börjat svaja. Och det är en signal som måste tas på största allvar. Bara en sådan sak att dömda brottslingar i genomsnitt går fria medan de väntar på att deras fängelsedom skall verkställas. Det kan tar genomsnitt 100 dagar innan man börjar avkänna sitt straff.  får vänta och gå fria i hu hundra dagar innan innan de får börja avkänna sitt straff. Många fortsätter sin brottsliga bana under tiden andra avviker och försvinner och pekar finger till ansvariga myndigheter och debrottsoffer som blivit lidande. .

Det är inte bara rättsväsendet som pajat ur utan i snart all samhällsfunktioner som skola, sjukvård och omsorg så har man många gånger svårt att leva upp till sina åtagande fullt ut. För att inte tala om viktiga samhällsfunktioner som försvaret, och hur illa vår energiförsörjning har prioriteras de senaste 8 åren av den rödgröna regeringens styreS-styre.
När vi nu har facit i hand efter 8 års rödgrönt styre så skall nog  inte väljarna rösta efter vad partierna vill göra utan efter vad de som ansvariga politiker borde ha gjort. Efter 8 år styre så är det kaos i snart alla skattefinansierade samhällsfunktioner inklusive i Riksdagen.   

tn.











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards