Direktlänk till inlägg 7 september 2022

Annie Lööf C har svårt att leva upp till sina ambitioner att blockera SD och V få politiskt inflytande.

Av tommy norum - Onsdag 7 sept 19:34
 

Inte så lätt att bli tvingad se på när Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna trots en intensiv kampanj från både media och politiska motståndare inte minst från Annie Lööf ända sedan de kom in i riksdagen 1988 nu ändå kan stoltsera med i att vara Sveriges näst största parti i alla opinionsundersökningar den senaste tiden och nu är en stötesten i ett borgerligt alternativ att ta över den politiska makten om man vinner valet.  Vi har sett och kommer att se och höra en samling politiker från bägge läger lova saker som man ofta inte har en chans att genomföra . Inte en enda väljare i det block som får regeringsmakten har en susning vad som blir resultatet när man förhandlat färdig vilka partier som skall ingå i en regeringsbildning och vilken politik som kommer ut. Men   jag vill påstå att väljarna på den borgerliga sidan har betydligt större förutsättningar att få mer av den politik man röstat på än väljarna på den Rödgröna sidan.
Det man kan vara säker på är att i det rödgröna blocket där Annie Lööfs Centerparti - en katt bland hermelinerna - en gökunge som placerat sig i det socialistiska boet- ett borgerligt parti som hamnat i den socialistiska fållan- kommer inte att få ut någon borgerlig politik värd namnet. Magdalenas Anderssons Socialdemokrater med MP och V kommer försöka blockera all politik i den riktningen. 
 
Med ett vänsterparti som nu verkat ha vaknat upp ur sin törnrosasömn med den nya partibossen Nooshi Dadgostar som visat att hon har betydligt mer skinn på näsan än sina föregångare. 
Det verkar vara slut på att nöja sig med att bara vara ett stödparti åt S - utan nu vill man också ha ett ord med i politiken ett medinflytande..
Kan bli ett stort problem när Annie Lööf - den allsmäktige- som tror att politiken bara kretsar runt henne i sina politiska visioner - det som går ut på att det är inte Svenska folket i demokratiska val som skall avgör vilket politiskt inflytande man får- utan det är med hemmasnickrade värderingar som skall avgör om man får vara med och leka i i den politiska sandlådan.
 
Både S och Mp kommer att tvingas fortsätta att förhandla med Nooshi Dadgostar om man vill behålla makten - även om hon i sin partistyrelse har folk som fortfarande kallar sig kommunister.
Det problemet har det Borgerliga blocket lämnat bakom sig - nu pratar alla med alla även med Jimmie Åkesson - väl medvetna om att om han är med på tåget så blir det ingen borgerlig regering om man vinner valet.
Det vi kan konstatera är väl att Annie Lööf har målat in sig i ett hörn och får räkna med att hon blir snart ensam att leka i den politiska sandlådan.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 okt 12:43

Aftonbladet fortsätter att spy galla över en regering som inte ens är tillsatt än. Sverigedemokraterna är som sig bör i blickpunkten om allt negativt som kommer att hända när de övriga partierna måste anpassa sig till Jimmie Åkes...

Av tommy norum - Torsdag 29 sept 15:39


    Resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt. Liberalerna är nu eniga i partigruppen att vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna. Är väl på tiden att det kommer lit...

Av tommy norum - Onsdag 28 sept 20:48

    Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden? Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kalla...

Av tommy norum - Tisdag 27 sept 15:32


      Efter ett svidande valnederlag behöver Centerpartiet tänka om. Med Helena Lindahl som ledare kan partiet bli en starkare, grönare folkrörelse som är sakpolitiskt relevant för människor, skriver ett antal C-politiker.Helena Lindahl är e...

Av tommy norum - Söndag 25 sept 15:51

                      8 självsäkra politikerbroiler som gått ut med ambitionen att sätta stopp för Jimmie Åkessons SD - men som det visar sig - att de som gräver en grop för andra faller ofta först däri. Det var väl Alliansen med Reinfeldt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se