Alla inlägg under augusti 2016

Av tommy norum - 31 augusti 2016 10:30



 

   Att Moderaterna närmat sig Sverigedemokraterna i flyktingfrågan, det finns inte på kartan för Anna Kinberg Batra  

 

Bara att konstatera att de nya  Moderaterna med  Anna Kinberg Batra vill inte erkänna att man närmat sig Sverigedemokraterna i flyktingpolitiken. Nej enligt moderatledarens intervju i Agenda så är det den politik som samhället behöver som är avgörande för Moderaterna inte att snegla på andra partiers politik. Att den sammanfaller med  Sverigedemokraternas flykting och invandrarpolitik som till slut blev det som blev resultatet av den analysen vill inte moderatledaren höra talas om. Ett samarbete med SD är uteslutet för de har inga lösningar på det vi har ställt till med (egen analys) utan de har som enda alternativ att skylla på den naiva invandringen utan att komma med lösningar..

 
  
  Så här lät det i Agenda när frågan om man närmat sig Sverigedemokraterna i flyktingfrågan.

 

Att man i ett tidigt skede hade lösningen på problemet genom att hävda att vi måste strypa invandringen till en nivå som vi har möjlighet att mäkta med och koncentrera resurserna där de bäst behövs nämligen i konflikternas närområde. Den analysen ville man inte ta till sig då utan den blev i stället ett påhopp i att  man agerar i grumligt vatten, man är främlingsfientlig till och med rasist när SD framförde sina förslag .

 Så antingen har Sverige blivit ett främlingsfientligt och rasistiskt land när man nu i stort sett har tagit till sig SD s flyktingpolitik eller så har man helt plötsligt vaknat till i sin naiva inställning och låter till sist sunda förnuftet till slut ta över politiken innan det är försent för Sverige..

 

Här har Sverigedemokraterna levererat en lösning de senaste 10 åren ,  under tiden som arbetslösheten stiger bland invandrarna, segregationen med utanförskap och kriminalitet ökar, bostadssituationen är katastrofal, skolan i fritt fall, polisen står handfallna, utreder inte brott längre i den utsträckning som behövs för att värna om medborgarnas säkerhet samtidigt som försöker man inbilla medborgarna att Sverigedemokraterna inte hade haft någon lösning på problemen som invandringen ställt till med.

Det visar väl i stället att Sverigedemokraterna var de som satt inne med lösningen men ingen brydde sig att ta till sig deras lösning i tid. Det är det vi nu ser resultatet av i Sverige.

 

Vi får väl hoppas att Svenska folket är så upplysta och kunniga att man vid nästa val tar till sig vad politikerna har åstadkommit i sin politik och inte vad man vill åstadkomma.  För det har ju med öppna ditt hjärta, vill inte bygga murar eller fri invandring och öppna gränser som både alliansen och de rödgröna tävlade om i att ge sken till att distansera så långt som möjligt från SD:s lösningar men där man ändå till slut fick krypa till korset och erkänna sina misstag genom att de blev tvingade, när verkligheten blev för påfallande, ändå införa den flyktingpolitik som var både främlingsfientlig, rasistiskt och osolidariskt för inte så länge sedan.

 


Här finns hela Agenda reportaget 


http://www.svtplay.se/video/9921855/agenda/agenda-28-aug-21-15?tab=klipp


tn

 

Av tommy norum - 31 augusti 2016 07:00





SvD   KULTUR



BERGLINS SÖNDAG





       

Av tommy norum - 30 augusti 2016 07:00




Det är fler och fler av medborgarna som nu  ifrågasätter den invandringspolitik som våra politiker stått bakom .




Efter ha läst Jesper Sandströms ledare i SvD så förstår man att när man använder invandringen som ett välgörenhetsprojekt där man kurar ihop invandrarna i välfärdsstatens trygga famn och där de blir kvar utan att komma in på arbetsmarknaden till slut inte blir hållbart i längden. Något fel är det när vi kan ta del av siffror som berättar att vi har världens största sysselsättningsgap mellan inrikes och utrikesfödda till skillnad från andra länder som USA, Kanada där sysselsättningsgraden är högre bland invandrare än inrikes födda. .

 

Det säger väl en del om den invandrarpolitik som bedrivits och där man i en naiv godhets syndrom där öppna era hjärtan, vi bygger inga murar eller en värld utan gränser som partiledarna utryckte det tills verkligheten kom i kapp och det blev andra ljud i skällan där stängda gränser och ordning och reda till slut blev resultatet när man lämnat naiviteten bakom sig och började se verkligheten.    Men det otroliga är att sysselsättningsgraden hos utrikesfödda har i årtionden varit lägre än de som är födda i Sverige utan att våra valda politiker har reagerat. Vi har över en miljon medborgare som lever i utanförskap i det här landet. .

 

När man i det läget bjuder in alla världens flyktingar utan en tanke på följderna när man har haft facit i hand hur man misslyckas ned att få in de utrikesfödda i samma utsträckning som de inrikes födda är och förblir en gåta .  Hjärnsläpp är väl en bra beskrivning på våra politiker hur man hanterat flyktingpolitiken med en gå på politik utan den minsta ansvar för varken de enskilda medborgarna eller Sverige som nation.

Om man tror att våra invandrare i en hård reglerat arbetsmarknad med liten lönespridning skall få de nyanlända ut på arbetsmarknaden i stället för decennier av bidragsberoende så har ju det visat sig vara fel politik med facit i hand.

 

Men när vi har politiker som med alla medel vill behålla den arbetsmarknadsstruktur där facket med alla medel försöker cementera en lönebildning som blockerar nyanställningar i enkla jobb. När andra länder klarar av att få invandrare i arbete med lägre bidrag, mindre arbetsmarknadsreglering, och lägre skatter bland annat så fortsätter Regeringen med Socialdemokraterna att säga nej till sådan förändringar men de presenterar inga hållbara lösningar.

 

För det är just den politiken som fack och ledande politiker står för som bidragit till den situation vi nu befinner oss i med en av världens största sysselsättningsgap mellan inrikes och utrikesfödda som pågått i decennier. Otroligt men sant utan att våra politiker på bägge sidor om blocken inte reagerat över den eländiga situation de har satt oss i där man skapat ett segregerat samhälle där arbetssituationen för invandrarna är den största orsaken till både socialutslagning, kriminalitet, och skapande av allmän oro i invandrartäta områden i våra storstäder.


tn



Av tommy norum - 28 augusti 2016 15:36



Opinionsmätningen från Sentio för augusti 2016 är här.



SVERIGE Miljöpartiet skulle åka ur riksdagen om det vore val idag och samma öde skulle även Kristdemokraterna möta. Svettigt värre skulle det även bli för Jan Björklund och Liberalerna om än att de klarar sig precis ovanför riksdagsspärren. Vinnarna är Vänsterpartiet och SD som fortsatt är största parti. Sentio för augusti är här.

 

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har all anledning att vara glad. Mer än var tionde väljare, eller närmare bestämt 10,9 procent av väljarstödet, skulle Vänsterpartiet få om det vore val idag. Det är en ökning med fyra procentenheter sedan mätningen från juni månad och är alltså utanför den statistiska felmarginalen. Det visar augustimätningen från Nyheter Idag / Sentio.

 

Rakt motsatt går det för Miljöpartiet som ser ut att fortsätta krisa. Om det vore val idag skulle inte Gustav Fridolin längre vara riksdagsledamot och Miljöpartiet hade förpassats till historieböckerna som ett riksdagsparti. Med endast 3,5 procents stöd av väljarkåren landar Miljöpartiet under riksdagsspärren. Lika tufft ser det även ut för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna som även de får ett stöd om 3,5 procent.

 

Hela mätningen för augusti månad — junimätningen inom parentes

Moderaterna 21,6 (21,0)
“Liberalerna” 4,2 (3,9)
Centerpartiet 6,2 (8,0)
Kristdemokraterna 3,5 (2,8)

Socialdemokraterna 22,8 (22,9)
Vänsterpartiet 10,9 (6,9)
Miljöpartiet 3,5 (5,3)

Sverigedemokraterna 23,5 (24,5)

 

Av tommy norum - 28 augusti 2016 07:00



 

Seaside lokalen i Åmål står tom 10 månader om året för 8 miljoner och 50 tusen i månaden till Åkab som skattebetalarna får stå för. Det är så våra politiker förvaltar våra gemensamma tillgångar.  





Tuta och kör så får vi se vad som händer har varit en politik som Åmål har blivit drabbade av i årtionde.  Centerpartiet på sin tid hade det som sin paroll investera utan den minsta kontroll var skattepengarna hamnade och vilket resultat som kom ut av investeringarna det var totalt utan intresse för de politiker som skulle förvalta våra gemensamma tillgångar. Där var väl investeringen i Hamnterminalen det som bäst illustrerade hur illa ställt det var med den varan  i verkligheten. Här bryr  man sig varken om kommunallagen, fullmäktigebeslut utan kör på där skattebetalarna till slut blev de stora förlorarna tills en brand ställde allt tillrätta och under ny politisk regi man kunde återställa ordningen..

 

Men nu är vi där igen. Socialdemokraterna kör  på samma sätt, tuta och kör så får vi se vad som händer. Att lära av misstagen det finns inte i politikernas värld verkar det som. Man kör på och där det till slut blir skattebetalarna som får stå för politikernas misstag. När det gäller våra skattepengar så finns det ingen hejd på investeringar som redan på pappret är döfödda .  Örnäs restaurangens  korta kommunala drift under en sommar blev en dyr affär för kommuninnevånarna där man på en sommar gick med en förlust över 100 tusen kronor. Inte nog med att skattebetalarna fick stå för en stor del av våra gästers vistelse på Örnäs camping  vi fick också vara med och subventionera deras intag av mat på området.

 

 

Det var inte mycket medborgarna fick för sina 8 miljoner och 50 tusen i  månaden. 

 

 

Nu är vi där igen. Socialdemokraterna fortsätter att riskera våra skattepengar i döfödda projekt när man utan den minsta  koll på läget så köper man in Seaside för 8 miljoner i hopp och tron att man skall kunna arrendera ut den till huggande  spekulanter.  Men som vanligt när politiker utan den minsta erfarenhet av varken företagande eller i restaurangbranschen försöker få till det utan en minsta blick i backspegeln ta till sig hur privata krögare misslyckas med uppdraget under flera år.

 

Trots intensiva försök att få tag i en krögare efter köpet  som var villiga att ställa upp  så slutade det med ett 2 månaders öppettider och därigenom är vi tillbaka på ruta ett där vi nu står med en tom lokal 10 månader om året. Det som i fantasin  skulle bli ett kulturcentrum med gamla kyrkan och restaurangen i centrum har blivit rena floppen.  Hittills så har projektet kostat  skattebetalarna 8 miljoner plus en hyra till ÅKAB på 50 tusen i månaden. 

 

Vi har hamnat i samma situation som när det gällde stadshotellet som i årtionden blev rena förlustaffären där kommunen blev tvingade att med skattepengar hålla verksamheten i gång med subventionerade hyror och drift kostnader som kostat Åmåls skattebetalare miljoner under åren för att få en krögare till hotellet. . Bedrövligt att man har en sådan lättvindig syn på sitt förtroendeuppdrag att man riskerar våra skattepengar på så osäkra projekt och utan i före väg ta reda på förutsättningar för projektets lyckande. 


Michael Karlsson  ( S ) vårt kommunalråd lovade att den skattehöjning som kom till för några år sedan skulle återgå mandatperioden efter men som sedan visade sig vara rena ljuget.

Är det här den lovade skattesänkningen hamnade, i restaurangbranschen med riska att vi i åratal får subventionera verksamheten i Seaside byggnaden som i Stadshotellet på sin tid, skattepengar som behövs med än väl i våra kärnverksamheter.  


tn

Av tommy norum - 27 augusti 2016 07:00





 
Vågar våra politiker vid nästa valrörelse 2018 stå för det de nu gör. I många kommuner och landsting står för att EU medborgarna  får använda vårt sociala skyddsnät med sjukvård och skolor för barn utan att betala ett öre i skatt. Vi får väl se om man inte helst vill sopa sådana beslut under mattan vid nästa val för att inte få medborgarnas dom.  


 

Bara att konstatera att Sverige håller på att förändras där man numera lägger sig platt för dessa så kallade godhetsprofeter som ser främlingsfientlighet och rasism i snart varje hörn i vårt samhälle och som man jobbar på skall suddas ut. Gud nåde den som har en annan åsikt. Dessa profeter skärskådar samhället med lupp och där bilder, texter i gamla böcker skall brännas på bål om de inte anpassas till dessa åsiktspolisers syn vad som skall publiceras för att inte någon skall känna sig kränkt i samhället. .

 

Astrid Lindgren ligger pyrt till och hade både en kränkande och rasistisk syn på sina sagofigurer som inte passar dessa åsiktsmarodörer. Svenska flaggan var länge en nagel i ögat en tid där man ansåg att flaggan visar nationalistiska tecken som inte ansågs rumsrent.  

 

Nu helt plötsligt vaknar man till igen när man anser att symbolen korset skall man visa aktsamhet och visa om man är kristen och står upp för dess värderingar. Med hänsyn till våra muslimska vänner som bor i landet så skall man inte i onödan figurera med korset runt halsen för det kan känna provocerande för troende muslimer. Vi fick inte ha skolavslutning i kyrkan som i nästan hundra år varit en tradition i Sverige för att inte Muslimerna skall känna sig utanför.

 

Nu skall man införliva dessa Eu medborgare som har sin utkomst i tiggeri och kriminell verksamhet enlig polisen att i vissa kommuner få ta del av vår välfärd i sjukvård och skolgång för barnen utan att man betalar ett öre i skatt. Det är lätt för politiker att lova med andras pengar uppfylla åtagande långt utöver vad de har mandat inför medborgarna. Vi kan väl hoppas att väljarna är så pass vakna vid nästa val att de visar klart och tydligt vad politikernas mandat går ut på om det också gäller att Eu medborgarnas skall ta del av vårt sociala skyddsnät utan att behöva betala någon skatt..

 

Vi får väl se om man i valrörelsen 2018 vågar propagera för fri sjukvård och skolgång för EU medborgare eller om inte vill låtsas om att det är just så man i många kommuner och landsting har använd skattebetalarnas pengar.  

 

Ingen koll på hur dessa EU medborgare överskrider 3 månaders vistelse.  Om man opponerar sig när de ockuperar privat mark eller på andra sätt bryter mot andra lagar då är man rasist. Då gäller helt plötsligt inte det vi andra har att rätta oss vid utan då är det tycka synd syndromet som gäller och då kan man helt plötsligt strunta i allt som har med ordning och reda att göra som vi andra medborgare får anpassa oss till..

tn

Av tommy norum - 26 augusti 2016 16:45

       

Av tommy norum - 25 augusti 2016 07:00


 

 

 

     

Här får man ern inblick hur livet  på en herrgård  betedde sig och såg ut i början på 1900 talet.

Klicka  på bilderna för större format.


       

Julita gård testamenterades 1941 av Arthur Bäckström till Nordiska Museet för att förvaras och visa hur en Sörmländsk Herrgård såg ut i slutet på 1800 och början på 1900 talet. Inredning är intakt sedan Arthur Bäckström lämnade gården på 1940 talet


   

     

Häst och vagn ver det som gällde långt fram på 1900 talet.

   

Stallet var utrustat med tvätt station för hästarna och i övrigt hög standard

   

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards