Direktlänk till inlägg 28 augusti 2016

Åmåls skattebetalare grundlurade i Seaside köpet som kommer att bli en dyr affär i framtiden.

Av tommy norum - 28 augusti 2016 07:00



 

Seaside lokalen i Åmål står tom 10 månader om året för 8 miljoner och 50 tusen i månaden till Åkab som skattebetalarna får stå för. Det är så våra politiker förvaltar våra gemensamma tillgångar.  





Tuta och kör så får vi se vad som händer har varit en politik som Åmål har blivit drabbade av i årtionde.  Centerpartiet på sin tid hade det som sin paroll investera utan den minsta kontroll var skattepengarna hamnade och vilket resultat som kom ut av investeringarna det var totalt utan intresse för de politiker som skulle förvalta våra gemensamma tillgångar. Där var väl investeringen i Hamnterminalen det som bäst illustrerade hur illa ställt det var med den varan  i verkligheten. Här bryr  man sig varken om kommunallagen, fullmäktigebeslut utan kör på där skattebetalarna till slut blev de stora förlorarna tills en brand ställde allt tillrätta och under ny politisk regi man kunde återställa ordningen..

 

Men nu är vi där igen. Socialdemokraterna kör  på samma sätt, tuta och kör så får vi se vad som händer. Att lära av misstagen det finns inte i politikernas värld verkar det som. Man kör på och där det till slut blir skattebetalarna som får stå för politikernas misstag. När det gäller våra skattepengar så finns det ingen hejd på investeringar som redan på pappret är döfödda .  Örnäs restaurangens  korta kommunala drift under en sommar blev en dyr affär för kommuninnevånarna där man på en sommar gick med en förlust över 100 tusen kronor. Inte nog med att skattebetalarna fick stå för en stor del av våra gästers vistelse på Örnäs camping  vi fick också vara med och subventionera deras intag av mat på området.

 

 

Det var inte mycket medborgarna fick för sina 8 miljoner och 50 tusen i  månaden. 

 

 

Nu är vi där igen. Socialdemokraterna fortsätter att riskera våra skattepengar i döfödda projekt när man utan den minsta  koll på läget så köper man in Seaside för 8 miljoner i hopp och tron att man skall kunna arrendera ut den till huggande  spekulanter.  Men som vanligt när politiker utan den minsta erfarenhet av varken företagande eller i restaurangbranschen försöker få till det utan en minsta blick i backspegeln ta till sig hur privata krögare misslyckas med uppdraget under flera år.

 

Trots intensiva försök att få tag i en krögare efter köpet  som var villiga att ställa upp  så slutade det med ett 2 månaders öppettider och därigenom är vi tillbaka på ruta ett där vi nu står med en tom lokal 10 månader om året. Det som i fantasin  skulle bli ett kulturcentrum med gamla kyrkan och restaurangen i centrum har blivit rena floppen.  Hittills så har projektet kostat  skattebetalarna 8 miljoner plus en hyra till ÅKAB på 50 tusen i månaden. 

 

Vi har hamnat i samma situation som när det gällde stadshotellet som i årtionden blev rena förlustaffären där kommunen blev tvingade att med skattepengar hålla verksamheten i gång med subventionerade hyror och drift kostnader som kostat Åmåls skattebetalare miljoner under åren för att få en krögare till hotellet. . Bedrövligt att man har en sådan lättvindig syn på sitt förtroendeuppdrag att man riskerar våra skattepengar på så osäkra projekt och utan i före väg ta reda på förutsättningar för projektets lyckande. 


Michael Karlsson  ( S ) vårt kommunalråd lovade att den skattehöjning som kom till för några år sedan skulle återgå mandatperioden efter men som sedan visade sig vara rena ljuget.

Är det här den lovade skattesänkningen hamnade, i restaurangbranschen med riska att vi i åratal får subventionera verksamheten i Seaside byggnaden som i Stadshotellet på sin tid, skattepengar som behövs med än väl i våra kärnverksamheter.  


tn

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

28 augusti 2016 09:36

Jag kastar ut en fråga och hoppas på svar!Vad har Nygårdsrestaurangens nya ägare för koncept som inte Nya Seaside har?

 
Ingen bild

Jonas nyman

28 augusti 2016 23:49

På nygård har dom god mat med underbar buffe varje dag, maten på seaside var inte mycket att ha, tyvärr.

 
Ingen bild

Åke Olsson

29 augusti 2016 14:16

Krasst konstaterat.Nygårdskonceptet fungerar!Kanske något att fundera på Åmåls kommun,vilka är fastighetsägare?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards