Alla inlägg den 30 augusti 2016

Av tommy norum - 30 augusti 2016 07:00




Det är fler och fler av medborgarna som nu  ifrågasätter den invandringspolitik som våra politiker stått bakom .




Efter ha läst Jesper Sandströms ledare i SvD så förstår man att när man använder invandringen som ett välgörenhetsprojekt där man kurar ihop invandrarna i välfärdsstatens trygga famn och där de blir kvar utan att komma in på arbetsmarknaden till slut inte blir hållbart i längden. Något fel är det när vi kan ta del av siffror som berättar att vi har världens största sysselsättningsgap mellan inrikes och utrikesfödda till skillnad från andra länder som USA, Kanada där sysselsättningsgraden är högre bland invandrare än inrikes födda. .

 

Det säger väl en del om den invandrarpolitik som bedrivits och där man i en naiv godhets syndrom där öppna era hjärtan, vi bygger inga murar eller en värld utan gränser som partiledarna utryckte det tills verkligheten kom i kapp och det blev andra ljud i skällan där stängda gränser och ordning och reda till slut blev resultatet när man lämnat naiviteten bakom sig och började se verkligheten.    Men det otroliga är att sysselsättningsgraden hos utrikesfödda har i årtionden varit lägre än de som är födda i Sverige utan att våra valda politiker har reagerat. Vi har över en miljon medborgare som lever i utanförskap i det här landet. .

 

När man i det läget bjuder in alla världens flyktingar utan en tanke på följderna när man har haft facit i hand hur man misslyckas ned att få in de utrikesfödda i samma utsträckning som de inrikes födda är och förblir en gåta .  Hjärnsläpp är väl en bra beskrivning på våra politiker hur man hanterat flyktingpolitiken med en gå på politik utan den minsta ansvar för varken de enskilda medborgarna eller Sverige som nation.

Om man tror att våra invandrare i en hård reglerat arbetsmarknad med liten lönespridning skall få de nyanlända ut på arbetsmarknaden i stället för decennier av bidragsberoende så har ju det visat sig vara fel politik med facit i hand.

 

Men när vi har politiker som med alla medel vill behålla den arbetsmarknadsstruktur där facket med alla medel försöker cementera en lönebildning som blockerar nyanställningar i enkla jobb. När andra länder klarar av att få invandrare i arbete med lägre bidrag, mindre arbetsmarknadsreglering, och lägre skatter bland annat så fortsätter Regeringen med Socialdemokraterna att säga nej till sådan förändringar men de presenterar inga hållbara lösningar.

 

För det är just den politiken som fack och ledande politiker står för som bidragit till den situation vi nu befinner oss i med en av världens största sysselsättningsgap mellan inrikes och utrikesfödda som pågått i decennier. Otroligt men sant utan att våra politiker på bägge sidor om blocken inte reagerat över den eländiga situation de har satt oss i där man skapat ett segregerat samhälle där arbetssituationen för invandrarna är den största orsaken till både socialutslagning, kriminalitet, och skapande av allmän oro i invandrartäta områden i våra storstäder.


tn



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards