Alla inlägg den 4 augusti 2016

Av tommy norum - 4 augusti 2016 18:31


”Vårt parti Centerpartiet måste bli verklighetsanpassat”

Det är det nog många som skriver under på när vi ser hur deras flyktingpolitik har utvecklas

Flyktingar
Flyktingar på Stockholms central i september, då SJ fick sätta in extratåg för att transportera det stora antalet människor på flykt. Arkivbild.



”Att Centerpartiet ligger nära Vänsterpartiet i asyl- och migrationsfrågorna försämrar tyvärr kraftigt möjligheterna att stärka stödet för en i övrigt stark politisk plattform”, skriver Staffan Danielsson och Stefan Hanna.

 

http://www.svt.se/opinion/asyl


Staffan Danielsson
Staffan Danielsson
Riksdagsledamot för Centerpartiet
Stefan Hanna
Stefan Hanna
Kommunalråd i Uppsala (C)

Frågan är väl om inte Centerpartiet har för många i ledningen som inte är verklighetsanpassade. En faktum som kommer att få partiet svårt att växa i framtiden. Det växer nu, men frågan är väl om inte de ökade  partisympatierna kommer från Miljöpartiets och vänsterns  besvikna väljare som känner sig överkörda i  sitt parti när man tvingas kompromissa i sina hjärtefrågor.

En verklighetsflykt som man nu tror att Centerpartiet skall kunna uppfylla. Frågan man borde ställa sig är väl vad har ett parti som ligger långt under 10% av väljarkåren för möjligheter att påverka politiken i någon större utsträckning om man inte tar till utpressning och hot att fälla regeringen man samarbetar med. Ett scenario som många väljare tror sig vara den rätta vägen för politiskt inflytande. Nu har nog centerpartiets ledning mer bakom pannbenet än att försöka tvinga sig på politiska lösningar som bara en bråkdel av väljarna står bakom.

Hedlund på sin tid var en mästare på att manerövra Socialdemokraterna mot beslut som gynnade bönderna som på den tiden var Bondeförbundets, som det hette då, kärnväljare.  Blev en dyr historia för medborgarna som resulterade i en av Europas högsta matpriser på den tiden. Fälldin med sin jordnära politik återställde väl i någon mån Centerpartiets skamfilade rykte att gå Socialdemokraternas ärende .

När  sedan kärnkraften och Öresundsbron ställde till det med centerledare som hellre ville alliera sig med socialdemokraterna än de borgliga där prestige i ställer för sunt förnuft styrde centerledningen tills Maud  Olofsson en gång för alla, får vi hoppas , bestämde vilka sida som gällde i blockbildningen.

Annie Löf har hittills visat att det är det borgliga blocket som gället trots intensiv uppvaktning från Stadsministern att byta block. Frågan är väl om vi som är borgliga kan lita på centerpartiet? Eller är det fortfarande den lilla klick basväljare inom bonderörelsen som bestämmer inriktningen? Man kan ju ha sina funderingar när man ser hur den senaste energiuppgörelsen om vindkraften kom till och vem som gynnas av det beslutet.

Vi har ju sett ute i landet att där Centen har en ledande position i kommunpolitiken så har man en benägenhet att få igenom politiska beslut, trots häftiga protester bland de boende på de vindkraftsetableringar som det beslutats om med motiveringen för landets bästa och mot en grön elproduktion men där det visat sig är mer personliga intressen som står bakom de politiska beslut som tas. 

Blev en dyrbar erfarenhet hos en del centerstyrda kommuner som tappade sin politiska inflytande på grund av hur man skötte  vindkraftsfrågan i kommunerna . Min egen kommun Åmål var ett lysande exempel hur man försökte köra över medborgarna men i stället fick silkessnöret av väljarna och förlorade makten i kommunen på köpet.       

tn





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards