Alla inlägg den 5 augusti 2016

Av tommy norum - 5 augusti 2016 16:36


Valberedningens kandidat till Förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet
Joar Forssell
Förbundsordförandekandidat LUF



”Se över reglerna som stänger ute människor”


MIGRATION · ”Centerpartisterna Staffan Danielsson och Stefan Hanna borde se verkligheten. Med mer frihet och öppenhet får fler arbeta och konkurrera på lika villkor, utan onödigt krångel”, skriver Joar Forsell


Men frågan är väl hur verklighetsorienterad Joar Forsell är när vi har ca 7 % arbetslöshet men om man räknar med alla som går på subventionerade eller bidragsarbete hamnar långt över 10 % som inte har ett riktigt arbete att gå till.

 

Vi åldras snabbt och behöver att fler kommer hit till Sverige och arbetar. En mer verklighetsförankrad politik skulle därför se över vilka regler som stänger ute människor från att få ett första arbete fortsätter han i sin analys fortsätter Forsell.

 

Vi har faktiskt den arbetskraft vi behöver det visar ju arbetslöshetssiffrorna plus dessa som i åratal gått på bidragsjobb utan att lyckas komma in på arbetsmarknaden. En arbetsreserv som vi inte lyckats att få ut i arbetslivet mycket på grund av deras dåliga baskunskaper i det mesta för att platsa på arbetsmarknaden.

 

Idag krävs tillstånd för att få arbeta, och människor som vill försörja sig själva har därför inte alltid lagliga möjligheter att göra det skriver Joar Forsell. Kravet på arbetstillstånd gör att personer som vill arbeta och bidra hålls utanför arbetsmarknaden. Istället borde tillträdet till arbetsmarknaden vara fritt.

  

Tillträder till arbetsmarknaden är fri för alla som går arbetslösa och de tusentals som går på bidrag det finns inga byråkratiska  regler   för dessa att ta vilket arbete som helst. Frågan är väl var lång i från verkligheten Joar Forsell befinner sig?

 

Fri invandring med helt öppna gränser i ett land som har ett socialt skyddsnät som kostar medborgarna skjortan i skatteutlägg, I ett land som bevisligen inte klarat av migrationen utan där utanförskapet frodas med kriminalitet, där våra politiker inte ens har lagt två strå i kors för att klara av bostadssituationen, arbetsmarknaden för de nyinkomna, där man struntar att ge myndigheterna resurser för att klara av åtagandena som följt av naiva politikers beslut. En politik som mer har haft karaktären av tuta och kör så får vi se vad som händer. Och händer det gör det dagligen läser vi i media medan våra politiker stått lamslagna under flera års tid utan att agera. 

 

Och upp i allt detta så finns det politiska partier som vill öppna våra gränser för fri arbetskraftsinvandring. En arbetskraftsinvandring som redan håller på att ske där man med flyktingstatus har fri lejd in i Sverige om man har ett arbetstillstånd, arbetsgivaren betalar löner enligt fackliga krav. Politiska beslut som nu har uppmärksammat som en del i ett organiserad flyktingsmuggling i många fall och där polisen som vanligt har svårt att sätta resurser för att avslöja det hela. 

Att i det läget gå ut och vilja ha fri arbetsinvandring utan att först försöka rensa upp efter alla konstiga beslut i vår flyktingpolitik. Det skvallrar väl om en dålig verklighetsuppfattning om något.

tn



Läs hela artikeln

http://www.svt.se/opinion/joar-forssell-om-migration





Av tommy norum - 5 augusti 2016 10:30



 



Är TV kändisen Dr Phil  en pervers bedragare eller är det bara kvällspressen som gottar sig i lösa rykten för att sälja lösnummer ?



Frågan är väl hur länge TV 4 kan låta serien fortgå med den meritlista Dr Phil har samlat på sig . Här har vi en person som skall framstå som problemlösare men som i verkligheten i stället skapar problem för sig själv och andra. Med vikande tittarsiffror så verkar han saga förr eller senare få ett slut i rutan.  .



Oprah helt har tappat förtroendet för doktor Phil .– Oprah tycker att han helt har förlorat känslan för vad som är rätt och fel och sparkar honom .



 



"Dr Phil är en pervers bedragare"

Nu haglar anklagelserna mot tv-läkaren

LOS ANGELES. Tittarsiffrorna rasar, äktenskapet är på väg att haverera. Och nu anklagar två kvinnor Dr Phil för sexuella trakasserier. – Han tog mig på brösten, uppger före detta patienten Shirley Dieu.


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article12041998.ab


Dr Phil stämd för sexuellt ofredande

Anklagas för att ha tafsat på kvinna under terapisession

Tv-stjärnan Dr Phil har stämts på en ospecificerad summa pengar.Han anklagas för att ha tafsat på en kvinna och hållit henne fången under en terapisession.


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article12031574.ab



Dr Phil. Följ med Doktor Philip C McGraw, expert på mänskligt beteende, när han på ett underhållande och upplysande sätt, tar upp allt från människors vanor. Så ser reklamen för programmet ut i media. .


  • Frågan är väl hur TV 4 tittarna uppfattar Dr Phils framträdare som problemlösare i rutan.. 


tn

 

 
 
 
 
 
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards