Alla inlägg den 28 augusti 2016

Av tommy norum - 28 augusti 2016 15:36



Opinionsmätningen från Sentio för augusti 2016 är här.



SVERIGE Miljöpartiet skulle åka ur riksdagen om det vore val idag och samma öde skulle även Kristdemokraterna möta. Svettigt värre skulle det även bli för Jan Björklund och Liberalerna om än att de klarar sig precis ovanför riksdagsspärren. Vinnarna är Vänsterpartiet och SD som fortsatt är största parti. Sentio för augusti är här.

 

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har all anledning att vara glad. Mer än var tionde väljare, eller närmare bestämt 10,9 procent av väljarstödet, skulle Vänsterpartiet få om det vore val idag. Det är en ökning med fyra procentenheter sedan mätningen från juni månad och är alltså utanför den statistiska felmarginalen. Det visar augustimätningen från Nyheter Idag / Sentio.

 

Rakt motsatt går det för Miljöpartiet som ser ut att fortsätta krisa. Om det vore val idag skulle inte Gustav Fridolin längre vara riksdagsledamot och Miljöpartiet hade förpassats till historieböckerna som ett riksdagsparti. Med endast 3,5 procents stöd av väljarkåren landar Miljöpartiet under riksdagsspärren. Lika tufft ser det även ut för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna som även de får ett stöd om 3,5 procent.

 

Hela mätningen för augusti månad — junimätningen inom parentes

Moderaterna 21,6 (21,0)
“Liberalerna” 4,2 (3,9)
Centerpartiet 6,2 (8,0)
Kristdemokraterna 3,5 (2,8)

Socialdemokraterna 22,8 (22,9)
Vänsterpartiet 10,9 (6,9)
Miljöpartiet 3,5 (5,3)

Sverigedemokraterna 23,5 (24,5)

 

Av tommy norum - 28 augusti 2016 07:00



 

Seaside lokalen i Åmål står tom 10 månader om året för 8 miljoner och 50 tusen i månaden till Åkab som skattebetalarna får stå för. Det är så våra politiker förvaltar våra gemensamma tillgångar.  





Tuta och kör så får vi se vad som händer har varit en politik som Åmål har blivit drabbade av i årtionde.  Centerpartiet på sin tid hade det som sin paroll investera utan den minsta kontroll var skattepengarna hamnade och vilket resultat som kom ut av investeringarna det var totalt utan intresse för de politiker som skulle förvalta våra gemensamma tillgångar. Där var väl investeringen i Hamnterminalen det som bäst illustrerade hur illa ställt det var med den varan  i verkligheten. Här bryr  man sig varken om kommunallagen, fullmäktigebeslut utan kör på där skattebetalarna till slut blev de stora förlorarna tills en brand ställde allt tillrätta och under ny politisk regi man kunde återställa ordningen..

 

Men nu är vi där igen. Socialdemokraterna kör  på samma sätt, tuta och kör så får vi se vad som händer. Att lära av misstagen det finns inte i politikernas värld verkar det som. Man kör på och där det till slut blir skattebetalarna som får stå för politikernas misstag. När det gäller våra skattepengar så finns det ingen hejd på investeringar som redan på pappret är döfödda .  Örnäs restaurangens  korta kommunala drift under en sommar blev en dyr affär för kommuninnevånarna där man på en sommar gick med en förlust över 100 tusen kronor. Inte nog med att skattebetalarna fick stå för en stor del av våra gästers vistelse på Örnäs camping  vi fick också vara med och subventionera deras intag av mat på området.

 

 

Det var inte mycket medborgarna fick för sina 8 miljoner och 50 tusen i  månaden. 

 

 

Nu är vi där igen. Socialdemokraterna fortsätter att riskera våra skattepengar i döfödda projekt när man utan den minsta  koll på läget så köper man in Seaside för 8 miljoner i hopp och tron att man skall kunna arrendera ut den till huggande  spekulanter.  Men som vanligt när politiker utan den minsta erfarenhet av varken företagande eller i restaurangbranschen försöker få till det utan en minsta blick i backspegeln ta till sig hur privata krögare misslyckas med uppdraget under flera år.

 

Trots intensiva försök att få tag i en krögare efter köpet  som var villiga att ställa upp  så slutade det med ett 2 månaders öppettider och därigenom är vi tillbaka på ruta ett där vi nu står med en tom lokal 10 månader om året. Det som i fantasin  skulle bli ett kulturcentrum med gamla kyrkan och restaurangen i centrum har blivit rena floppen.  Hittills så har projektet kostat  skattebetalarna 8 miljoner plus en hyra till ÅKAB på 50 tusen i månaden. 

 

Vi har hamnat i samma situation som när det gällde stadshotellet som i årtionden blev rena förlustaffären där kommunen blev tvingade att med skattepengar hålla verksamheten i gång med subventionerade hyror och drift kostnader som kostat Åmåls skattebetalare miljoner under åren för att få en krögare till hotellet. . Bedrövligt att man har en sådan lättvindig syn på sitt förtroendeuppdrag att man riskerar våra skattepengar på så osäkra projekt och utan i före väg ta reda på förutsättningar för projektets lyckande. 


Michael Karlsson  ( S ) vårt kommunalråd lovade att den skattehöjning som kom till för några år sedan skulle återgå mandatperioden efter men som sedan visade sig vara rena ljuget.

Är det här den lovade skattesänkningen hamnade, i restaurangbranschen med riska att vi i åratal får subventionera verksamheten i Seaside byggnaden som i Stadshotellet på sin tid, skattepengar som behövs med än väl i våra kärnverksamheter.  


tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards