Direktlänk till inlägg 12 maj 2012

Se Åmåls framtidspotential rubrik i dagens Synpunkt.

Av tommy norum - 12 maj 2012 11:24

  

Se Åmåls framtidspotential är rubriken i PD:s Synpunkt i dag.


Enligt signaturen tankesmedjan zoom så är vägen dit att politikerna skall sluta att lyssna på medborgarna utan är man vald så behöver man inte ta hänsyn till opinionsyttringar i kommunen.


Utan tvekan så har skribenten bakom signaturen sina rötter i Centern där tog man inte hänsyn till vad medborgarna tyckte mellan valen vilket straffade sig ordentligt . Jag tror nog politikerna har lärt sig den läxan nu att det är medborgarna de representerar och inte högljudda särintressen som vill snylta på våra skatter, dessa  finns det gott om i den här kommunen..


Vad är då  framtidspotentialen  för Åmål anser skribenten  ?  Är det utbyggd Camping , varmbassäng på Örnäs-vallen , döpa om Åmål till stad ? . Vi har haft nog av dessa visionärer nu som med skattepengar heller satsar på turismen, fritid och kultur i tron att det på något sätt skulle lösa Åmåls dilemma att folk flyttar från kommunen på grund av en dålig arbetsmarknad. Vi har politiker inom Centerpartiet som på fullt alvar tror att varje satsad tusenlapp i fritid och kulturområdet ger ett hundra gånger igen i kringinvesteringar. Nu har vi facit . En kommun i ekonomisk kris där skatteintäkterna blir mindre och mindre befolkningen äldre och äldre. skulder som närmar sig en halv miljard som vi slussar över till nästa generation. Och här kommer det förståsigpåare i anonyma insändare i PD att lösningen finns i fortsatt investering i turistnäringen. Man vet inte om man skall skratta eller gråta om eländet.


Vi har lagt ner miljoner på Örnäs utan att kommuninnevånarna fått en enda krona tillbaka utan det är så att vi har subventionerat våra turisters boende i alla år med våra skatter för att ha nöjet att äga en kommunal camping.


Många svåra problem behöver förmodligen lösas mycket snart- trygghetsboende, moderna lokaler för skolor. Allt kostar mycket pengar men kanske skulle man börja i andra ändan också - samtidigt , skriver representanten för tankesmedjan.


Det  skribenten tydligen inte förstått  är att det är i andra ändan kommunen har lagt sina resurser det senaste årtiondet utan några positiva förändringar i kommunens tillväxt. Att vilja fortsätta på den vägen utan att städa upp i ekonomin efter sig tyder på en mycket omogen  syn på kommunens problem inför framtiden. 


Kanske bra att vi 65 år plus har lite mer verklighetsbaserad syn på denna tuta och kör mentalitet som härskat  i den politiska styrningen utan ett uns av eftertänksamhet för  framtidens generationer där de blir tvingade att städa upp efter oss.  


p.s

Anonyma insändare får mig att misstänka att man är mer ute för att tillgodose sina egna intressen i det man håller på med än att värna om medborgarnas och kommunens bästa.   


 
 
Ingen bild

Åke Olsson

14 maj 2012 16:00

Jag bär +65-tankarna med stolthet och tar på mig "bakåtsträvarollen"med sann glädje!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards