Direktlänk till inlägg 12 maj 2015

Är det turismen man tror är lösningen på Åmåls kräftgång ?.

Av tommy norum - 12 maj 2015 07:00

Örnäs Camping på tapeten på faceboksidan Du vet att du växt upp i Åmål om..



Facebok sidan Du veta att du växt upp i Åmål har satt fart på åsikterna vad som är bäst för Åmål. En del tror tydligen att turismen är det som skall rädda Åmål när det verkar som att man på fullt allvar ifrågasätter Elastos byggnader för att det stör Örnäs camping och hindrar en utbyggnad av campingen som man tror skall få fart på Åmål .

Att det sedan det finns politiker som Lisbeth Vestlund i är med i debatten med allahanda förslag om hur man skall få campingen att bli lönsam, nu som folkpartist, men satt förut som Centerpartist och var med och styrde i kommunen och är medansvarig för den negativa utveckling Campingen presterat under åren.

Kanske lite historik vore på sin plats för att få underlag för en mer nyanserad bild av en verksamhet på campingen gått med flera tiotals miljoner i underskott de senaste trettio åren. En intensiv investering i campingstugor under flera omgångar där argumenten varje gång det kom upp nya stugor så var man på rätt väg för att få lönsamhet. .Man gjorde omflyttningar av stugorna man byggde hamn med ramp man investerade miljoner i byggnader för fisketurister och för varje investering så trodde våra politiker att nu får vi den lönsamhet vi väntat på. Man rustade upp restaurangen , krögarna kom och gick under åren utan att lyckas få lönsamhet . Kommunen gick till och med in och drev restaurangen själva med brakförlust för skattebetalarna. .


Och vem tar ansvar av våra politiker för den bedriften att driva verksamhet med miljonförluster år efter år där skatte betalarna får stå för fiolerna för att locka hit turister . ..


I alla fall så bekommer det inte folkpartisten Lisbeth Vestlund som fortsätter i samma anda som hon var van när hon var verksam i Centern, tuta och kör så får vi se vad som händer. Nu är det en varmbassäng och utveckla campingen söderöver i Örnässkogen där hon till och med har förhoppningar att kunna öppna Furuhäll som en del av lösningen för campingens överlevnad. .

Att ta lärdom av misstagen som kostat skattebetalarna miljoner och åter miljoner under åren det är inget som intresserar våra politiker i alla fall inte Lisbeth Vestlund från Folkpartiet. Obekymrad fortsätter att ge förslag till miljoninvesteringar i tron att det är lösningen på problemet men som med facit i hand blivit en dyr affär för skattebetalarna när våra politiker tagit sitt uppdrag som förtroendevald alldeles för lätt. 


Men det är tydligen inget som Lisbeth Vestlund - Folkpartiet  - bekymrar sig över förstår vi, för hon fortsätter i samma anda i tron att hittat lösningen för att få Örnäs camping på fötter. Med den inställningen till sitt förtroendeuppdrag så är nog fråga om hon platsar för att representera sina väljare i fortsättningen. Frågan är väl vad Folkpartiledningen har för synpunkter på hennes utspel titt som tätt på facebok sidorna ?


Ett hundratal kommentarer på facebok sidan där många väl skvallrar om att de inte riktigt hänger med i samhällsdebatten utan hamnar långt utanför verkligheten i sina inlägg. . . .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards