Alla inlägg under april 2018

Av tommy norum - 19 april 2018 17:33







 

När har pensionärerna fått nog av hur våra politiker behandlar dem ? När kommer pensionärsupproret ?  





Medan våra politiker skor sig på skattebetalarnas bekostnad med pensioner, arbetsfria inkomster i åratal utan att behöva stå till arbetsmarknadens förfogande så duckar man samtidigt på larmrapporter om hur många av våra fattigpensionärer lever i det här landet. Att vi har en växande skara fattigpensionärer i Sverige verkar inte bekymra våra valda politiker. Är det för att den senaste pensionsuppgörelsen var block överskridande som man duckar för problemet och inte vill ta initiativ till en ny rättvisare uppgörelse där levnadsförhållandet och inte antal år i arbete skall vara det som avgör pensionen.

Varför inte ha samma utgångspunkt för beräkning av pensionens storlek som våra riksdags och kommunpolitiker har. Där är det inte åren som förtroendevald som är det primära utan mer att man skall upprätthålla en försörjning även efter sitt förtroendeuppdrag. I min hemkommun Åmål så har vi haft 3 kommunalråd 2 socialdemokrater och en centerpartist som fick arbetsfria inkomster i över 10 år efter det de blev utsparkade av väljarna i sitt förtroendeuppdrag. Här myglade man till en uppgörelse långt ifrån de avtal och bestämmelser som skulle reglera avgångarna. Vi ser hur ministrarna i våra regeringar också med fulla ministerpensioner gömmer arbetsinkomster i bolag för att inte mista sina pensioner. Vi ser hur man bjuder in anhöriga till våra flyktingar som får pensioner utan att lagt en enda arbetstimme eller skattekrona till pensionssystemet i Sverige.

 

Men att få upp nivån på våra fattigpensionärer där många lagt ner hela sitt liv i att bygga upp Sverige det anser man sig inte ha råd med. Man håller dem över vattenytan med olika bidrag för att kompensera boendekostnader men vägra hårdnackat ge dem en pension som de kan disponera fritt över och bestämma själva vad man vill prioritera på ålderns höst. Här har man arbetat hel eller halvtid i ett Sverige utan utbyggd barnomsorg, den fick man stå för själv om man ville arbeta, med låga barnbidrag, ingen föräldrapenning, man har till och med varit med och betala gymnasieutbildningen för sina barn. Man hade 3 karensdagar i sjöförsäkringen vilket också resulterade i en med dagens mått låga sjukskrivningsuttag. inga vabbdagar eller andra sociala förmånersom nu men man är med och betalar via sin skattsedel för det som man aldrig fick ta del av själv.  

 

Dessa gamla som hankat sig fram utan att gnälla de behandlar man nu som fattighjon som resulterat i att Sverige ligger i topp att ha mest fattigpensionärer i hela Eu området. Att man sedan i hela sitt arbetsliv fått vara med och betala för sociala förmåner utan att själva haft möjlighet att utnyttja förmanarna borde få en och annan politiker att börja tänka till och börja prioritera om så att även våra fattigpensionärer får sin berättigade del av kakan. 

 

Samtidigt så går nu larmsignaler för 60-talisterna framtida pensioner. Men det ser mörkt ut för generationen – enligt en färsk rapport från Minpension får 60-talisterna mindre i pension än 50-talisterna.Pensionen minskar sedan för varje generation.– Det finns flera skäl till att 60-talisterna får något lägre pension givet samma lön, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på Minpension. Medan den manliga 40 och femtitalisterna kom inpå arbetsmarknaden tidigt många i 16 år ålder och med ATP i ryggen så har de heltidsarbetande en bättre förutsättning för en bra pension.

 

Kvinnorna däremot som blev tvingade att stanna hemma de första åren på grund av en dålig utbyggd barnomsorg blev de stora förlorarna beroende hur länge man stannade hemma och om man föredrog heltid i stället för deltid när man kom ut på arbetsmarknaden. När nu 60 taklisterna närmar sig pensionsåldern med en betydligt kortare tid på arbetsmarknaden och där man också beräknas leva längre så ser det ganska dystert ut för 60 taklisternas framtida pension. När pensionen börjar närma sig 50% av den nuvarande slutlönen så blir det inte så fett för många och där också kvinnorna som inte jobbat heltid också i den här generationen blir de stora förlorarna.

 

Frågan är väl om man inte skall börja prioritera om hur våra skatter skall användas. År det kultur, idrott eller en ny tåghastighetsbana, eller en massa miljarder för att hålla den fria pressen under armarna som är det viktiga? Eller är det att värna om våra pensionärer  som varit med och byggd det här samhället under många år ?  Det tål att tänka på så här i valtider.  


 tn






Av tommy norum - 17 april 2018 17:31


Årets första insatts i trädgården förutom att kratta bort allt som tallarna sprider så blev det att få ordning på trädgårdsdammen. Utan tvekan så är dammen hjärtat i trädgården. Man hör porlandet och alla fåglar som samlas runt dammen under sommaren. Isen försvann för bara en vecka sedan i dammen  så nu kändes det rätt att lägga ner lite energi på att få ordning innan växterna tar fart. Rengöring av alla löv som samlats på botten och få i gång pumpanläggningen så var det bara att starta upp och börja njuta av det polande ljudet. I stort sett så är det bräkenväxter eller ormbunkar som är dominerande runt vattnet.

De första åren hade vi Guldfiskar i dammen men 10 små guldfiskar blev både 9 och 8 ända fram till det till slut blev bara en kvar som också till slut tröttnade och försvann. Så nu är dammen fisk fri och lika bra det för så fort man visade sig över damkanten så försvann de under någon sten till besvikelse för våra barn barn när de kom på besök.     



     


 

Av tommy norum - 15 april 2018 16:47



Vilket samhälle är det våra politiker på väg att skapa när barn nu praktiserar rånöverfall i en allt större omfattning och där som vanligt våra politiker och myndigheter står handfallna inför situationen. ? " De begår brott, vi ingriper. Då förs de över till socialtjänsten och sen dröjer det inte länge innan de är tillbaka på gatorna"

 

Kan staten återta den förlorade kontrollen? En berättigad fråga när vi ser hur samhället har förändrats de senaste 10 åren med direkta attacker på det vi kallar det Svenska folkhemmet. 

 

Man kan inte hur länge som helst försöka skylla på socioekonomiska faktorer, faktorer som våra politiker varit med att inplantera i spåren av den ökade invandringens konsekvenser som skapat utanförskap och stora klassklyftor i samhället. En ny trend breder ut sig bland politiker och där forskarna har en stor skuld i att när stora grupper i samhället inte beter sig som normalbefolkningen så tar man till att det beror på socioekonomiska faktorer. Med det man gärna vill glömma i kråksången är ju att det är våra politiker med sin obefintliga integrationspolitik, bostadspolitik, och med en arbetsmarknadspolitik som är så långt i från anpassad till nyanlända analfabeter och kulturella skillnader just skapat det samhället med ökade klasskillnader och som satt sådana tydliga spår med ökad oro, kriminalitet i samhället.

 

Man kan inte hur länge som helst låtsas som om problemen inte finns, inte heller försöka med förklaringar till socioekonomiska faktorer som någonting ogripbart när de borde veta att det är just den politik som de fört de senaste åren som skapat de faktorerna som gör att samhället har utvecklats till vad det är i dag. Vi var på väg mot ett minskat klassamhälle i många år medan de senaste åren har det istället accelererat mot ett ökat klassamhälle med utanförskap utan att våra politiker haft förmågan att reagera i tid. Och det skall vara i ett samhällsklimat där en rödgrön regering har makten. Tänk vad fel det kan bli när man låter känslor tar över sunda förnuftet i politiken.   


  

En kvinna i 65-årsåldern utsattes under lördagen för ett rånförsök i Helsingborg. I samband med rånet slog en av rånarna kvinnan med en tegelsten. De omhändertagna är två barn i 12-årsåldern, enligt polisen. ”Kriminella barn härjar på Helsingborgs gator. Polisen har de senaste veckorna hanterat flera rån där de misstänkta förövarna är 12-åriga pojkar. Nu riktar polisen kritik mot hur ungdomsbrottslighet hanteras. – Systemet känns handfallet, man önskar att vi kunde göra mer. Kanske borde våra politiker som har en stor del i ansvaret för den utveckling vi nu ser i samhället vakna till och inse vad de ställt till med sin politik under flera år.

 

Paulina Neuding har som rubrik i sin Söndagskolumn i SvD:

 

Kan staten återta den förlorade kontrollen? I Uppsala har det i veckan varit explosioner där man bland annat försökte spränga entrén till socialkontoret. och en butik. Här i Uppsala har det påkostade stationshuset plågas av narkomaner, och grupper av ensamkommande. Här har kommunen känts sig tvingade att sätta in uniformerad personal när polisens resurser inte räcker till.  Samtidigt som  utlandspressen rapporterar om händelser i spåren av den naiva flyktingpolitiken så tillbakavisas alla sådan nyheter som fake news av de ansvariga politikerna i regeringen, konstruerade av trollfabriker i syfte att skada Sverige.   

 

tn





   

 

 

 

 

Av tommy norum - 12 april 2018 11:09



När vi tar del av rubrikerna i nyhetsflödet så kan man konstatera att Sverige har förändrats radikalt bara på några år i sviterna efter den naiva invandringspolitiken som sjuklövern stått bakom. Dagligen blir vi uppmärksammade på brott, attitydförändringar som bara för några år sedan inte ens fanns på kartan i folks medvetande. Skolor, bibliotek, badhus, affärscentra och runt centrum till och med i småstäder får man anlita väktare för att stävja oroligheter och skydda allmänheten. Samtidig så försöker våra politiker med hjälp av kändisar  mörka tillståndet genom desinformation och rena falska påståenden både här hemma och i utlandet.  

 

  

 

Medan de ansvariga politikerna med hjälp av kändisarna försöker få oss att tro att Sverige har aldrig varit så bra och säkrare att bo i som nu .Samtidigt som vi överskölj med rubriker dagligen om det verkliga tillståndet i Sverige. 

 

 

Ett litet axplock från dagens rubriker och händelser i Sverige. 


Skolorna runt om i landet inför kodlås och anställer väktare. 


Det är en MYCKET sorglig utveckling i vårt en gång så trygga land. Kodlås och väktare i skolorna? Och vad kostar det och vem ska betala? Tack så mycket Löfvenregeringen och övriga DÖ7:an för att ni gjort Sverige till ett otryggt och osäkert land. Det skjuts, rånas och våldtas dagligen och kryddas med ett och annat mord som "bonus" - ibland flera gånger per dag, någonstans i Sverige.Sju av tio kommuner har höjt säkerheten vid sina skolor de senaste åren.


 

25-årig kvinna våldtagen – polisen jagar flera gärningsmän


UPPDATERAD. Polisen jagar sedan i natt flera gärningsmän, som misstänks ha deltagit i en våldtäkt vid busstationen i centrala Lindesberg. Brottsoffret är en kvinna i 25-årsåldern.
– En kvinna i 25-årsåldern anmäler strax efter midnatt, att hon har blivit våldtagen utomhus på den här platsen. Flera personer skall ha varit närvarande när våldtäkten skedde, kommenterar pressinformatör Christina Hallin.

 

Antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökade med nästan 10 procent förra året.


2017 anmäldes 7 369 våldtäkter, fler än 20 om dagen.

Det är nästan en fördubbling jämfört med 2005. Nationella trygghetsundersökningen visar också att antalet kvinnor som utsatts för olika typer av sexualbrott ökat kraftigt sedan 2014 och att även oron för att utsättas ökar.

Våldtäkter med flera förövare blir också vanligare.


Det Europa gör genom att ta emot flyktingar är att importera ett inbördeskrig. Det menar en palestinsk-belgisk expert på jihadism.

 

BELGIEN. Europa fortsätter att ta emot migranter och flyktingar från Mellanöstern och Afrika i en strid ström. Även om EU och flera medlemsländer har fått ner nivåerna sedan den stora ”flyktingkrisen” så fylls det på med nya hela tiden. Just nu är många länder inne i en fas där anhöriginvandringen håller på att ta fart ordentligt. Nu ska familjerna till ”flyktingarna” som kom för några år sedan också komma hit.

Vad Europa gör enligt den palestinsk-belgiska experten på islam och jihadism är att importera ett inbördeskrig…
 
  

Boende vid explosion i Uppsala: En jättesmäll, blev rädd

  
Publicerat onsdag 11 april kl 00.29

En explosion skedde utanför en livsbutik vid Kvarntorget i centrala Uppsala i går kväll. En person fick splitterskador och det började brinna i ett hotell i samma byggnad.


”Systematiskt fusk vid arbetsförmedlingen”

Arbetslösa kodades om till att ha arbete för att statistisken skulle se bra ut. I flera år har man fuskat med arbetslöshetssiffrorna på Arbetsförmedlingen i Arlöv uppger arbetsförmedlare för SVT. Och fusket har varit känt ända upp till tillförordnade generaldirektören.

 

 

Barn ligger bakom rånvåg i Helsingborg: ”De är förvildade”

"De är förvildade och beter sig till viss del som man tänker sig gatubarn i mindre bemedlade världsdelar", säger Helsingborgspolisen.


Allt färre utlänningskontroller – regeringen kräver fler polisinspektioner

Det finns drygt 12 000 personer (12 235 vid slutet av 2017) som är efterlysta i Sverige på grund av att de saknar asylskäl. Regeringen anser att polisen borde göra fler inre utlänningskontroller. Men istället görs det allt färre.

 

Kriminella ungdomsgäng sprider skräck i staden

 

Nu kraftsamlar Trelleborg för att få ner ungdomskriminaliteten – och polisen riktar kritik mot att flera av personerna släppts under tiden de väntar på att domar ska träda i kraft.

– Det är grupper med mellan 30-50 personer. Vissa av dem är redan etablerade kriminella nätverk, säger Mats Rindborn Grahl, kommunpolis.


Stort vapentillslag i södra Stockholm: Vapen för krig

 

Rutinåtgärden ledde polisen i södra Stockholm till ett jättebeslag.I ett parkeringsgarage hittades fordon fyllda med automatvapen, sprängmedel och narkotika.– Vi bedömer att det kommer ta flera dagar att tömma bilarna, säger Jonas Lindberg, gruppchef för särskilda insatsen 



Vad hände med Ygemans mål om 80 000 utvisningar?

 

Den som har fått ett nej måste lämna landet, upprepar Stefan Löfven. Men i praktiken är regeringens politik för återvändande ett haveri. Det har gått lite mer än två år sedan dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) gjorde det uppmärksammade utspelet  om att uppemot 80 000 asylsökande med avslagsbeslut kan komma att utvisas de närmaste åren.

 

Adaktusson: Vi måste stoppa islamismen

Islamism är ett hot mot samhället. Det vidhåller Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) i en debattartikel i Svenska Dagbladet. ”Den rödgröna regeringens förringande av islamismens effekter måste nu ersättas av handling”, skriver han.

Stäng svängdörrarna för unga kriminella



Det måste bli lättare att frihetsberöva unga som begår grova brott. Regeringens politik hänger inte ihop.



17-åring blev tillsagd när hon gick till skolan – utan behå
 

17-åringen blev ombedd att sätta plåster på sina bröstvårtor.Incidenten inträffade när hon valde att inte bära en behå under sin tröja i skolan.Nu rasar både eleven och hennes föräldrar mot lärarna.



Barn rånades på mobiltelefoner – tre greps

En pojke och en flicka i tioårsåldern rånades på sina mobiltelefoner i Åstorp under onsdagseftermiddagen.



Är miljonbidragen till extäremismer avslutat kapitel?

 

Svenska staten har genom olika bidragssystem gynnat antidemokratiska, våldsbejakande extremister. Allt i religionsfrihetens namn. Men nu har ett första beslut om att stoppa miljonregnet över Sveriges unga muslimer, som dock överklagat.



 
Gränspolischef om gårdagens utvisning till Kabul: 43 av 60 personer föll ifrån
 
UTVISNINGAR.  Under måndagskvällen lyfte planet mot Afghanistan. På grund av ett stort antal sena ansökningar om ”Gymnasielagen” stoppades verkställigheten av ett stort antal.  – 43 av sammanlagt 60 personer föll ifrån, säger Patrik Engström, gränspolisen.
 

Häktet i Helsingborg fullt till bristningsgränsen

Häktet i Helsingborg var på onsdagen överbelagt. Ökar trycket ytterligare kan man komma att tvingas husera två intagna i samma rum.2011 fick Helsingborg ett nytt häkte, Kriminalvårdshuset. Men trots det utökade antalet häktesplatser som det innebar är det just nu fullt, både där och på Bergaanstaltens nya häkte.

 
 

Ett vilt slagsmål bröt på eftermiddagen ut på en gymnasieskola Mölndal.

 

Omkring tio personer var inblandade. En av dem har dragit kniv och huggit en annan.

- En har blivit knivskuren i både axel och lår. Han har förts till sjukhus med ambulans, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst, till TT.


Islamguiden om svenska skolan: ”Smidigare att helt gå över till halalkött, så blir alla nöjda”

 

Svenska skolan ska anpassas efter muslimer som invandrat till Sverige. Det kräver en av Sveriges största muslimska organisationer i en skrift som vänder sig till svenska skolor med en lång rad krav. Bland annat kräver de stopp för gemensamma julfiranden, men ser gärna att alla deltar i muslimska högtider. För enkelhetens skull menar organisationen också att skolor helt ska gå över till halalmat.

 

Går vidare med förslag om ensamkommande
 
Trots svidande kritik från juristerna i Lagrådet går regeringen vidare och tänker inom några veckor lägga fram förslag till riksdagen om att ge ensamkommande unga en ny chans att få stanna i Sverige för att studera. Det erfar Ekot.
 


tn

 
Av tommy norum - 10 april 2018 18:11



Nu är det på tiden att politikerna i EU också börjar prata med medborgarna och inte i slutna rum bara med varandra. Då går det som i Ungern folk har tröttnat på obeslutsamma politiker som tror sig kunna köra över medborgarna hur som helst utan att det till slut blir konsekvenser av det beteendet.  



Valet i Ungern och Englands urträde kommer troligtvis bli en början till ett annat EU där medborgarna är i centrum och inte fanatiska politiker som ser EU som sin lekstuga för att skapa ett drömeuropa men helt utan verklighetsförankring. Blir det de forna Östatsländerna och England som öppnar ögonen på våra politiker innan det är försent och hela EU projektet krashar. Valet i Ungern och Englands utträde kommer troligtvis bli en början till ett annat EU där medborgarna sätts i centrum och inte fanatiska politiker helt utan verklighetsförankring som ser EU som sin lekstuga för att skapa ett drömeuropa, Blir det de forna Öststatsländerna och England som öppnar ögonen på våra politiker innan det är försent och hela EU projektet kraschar.

     

Bara att konstatera att folk har börjat tröttna på ledare som helt har tappat kontakten med sina väljare. Man har tröttnat på partier som slutat lysna utan går sina egna vägar i tron  sig veta vad som är bäst för folket. I stort sett i hela Europa så ser man hur de etablerade traditionella  partierna tappar mark och där partier som har ett nationalistiskt tänkande tar för sig i land efter land till förtvivlan för hela politikeretablissemanget som aldeles för länge suttit i orubbat bo i tron att man kan behandla medborgarna hur som helst utan att det till slut blir en reaktion på styret.

 

Politiker etablissemanget försöker skrämma medborgarna men nationalaism. Men dät är knappast nationalism och nationalstater som leder till konflikter och krig i dagens värld utan religiösa och ideologiska motsättningar. Trots att land efter land upplever förändringar i hur den politiska färdriktningen går mot höger och där vänstern tappar mark så är man lika förvånad över utvecklingen vad som händer och tror tydligen fortfarande att man kan påtvinga medborgrna  en politik som går ut på att ta emot flyktingar i många fall helt utan kontroll vilka konsekvenser det får i länderna när man släpper in kulturer som har en helt anorlunda livssyn och där medborgarna känner att det är de som skall anpassa sig till situationen och inte de som kommer hit som invandrare..

 

Att sedan kanske uppåt 60% av de som kommer hit inte har asylskäl utan är ekonomiska flyktingar gör ju frustrationen inte mindre för de som vill minska inflöldet av invandrare till Europa. Inte konstigt att Ungrarna opponerar sig både när man tar del av vad som sker i Sverige och andra invandrarvänliga länder både ekonomiskt och kulturellt och hur hela samhälsstrukturen förändras med arbetslöshet , bostadsbrist och social oro. Det går inte hur länge som helst förneka det som nu sker i Sverige,  som nu regeringen tycks tro, utan att det kommer förr eller senare få konsekvenser för de invandrarvänliga partierna. 


Att sedan hela politikeretabissemanget heller anklagar  partier som opponerar sig mot den förda politiken  att vara främlingsfientliga, osolidariska men blundar för den verklighet som medborgarna upplever i vardagen med brottslighet, dödskjutningar,bilbränder,och med en polis som inte längre klarar av sina uppgifter. 10 000 tals brott får ingen påfölj, vålttäkterna ökar , politikerna har skapat ett ökat klassamhälle med en bostadssituation där infödda svenskar känner sig diskriminerade i bostadskön . Våra fattigpensionärer känner sig diskriminerade när de upplever att politikerna kan lägga ut miljarbelopp till pensioner på anhöriga till invandrare  utan att de lagt en krona i skatt. Man lägger ner miljardbelopp till ensamkommande utan att de har ens flyktingstatus . Men man vägrar att stötta våra fattigpensionärer att få en dräglig pension att leva på. 

 

Samtidigt som utlandpressen skriver om det som många svenskar upplever i sin vardag så kallar regeringen och de ansvariga politikerna detta svartmålning av Sverige och fake news . Våra politiker drar sig inte att både förneka och ljuga om vad som sker i Sverige i spåren efter den naiva flyktingpolitik som hela sjuklöven stått bakom . Tacka tusan för att  våra vänner i Ungern inte vill uppleva det vi medborgare i Sverige dagligen blir påminda om i media, konsekvensrena av den naiva flyktingpolitik som våra politiker är ansvariga för. .     

 

tn      

Av tommy norum - 9 april 2018 12:21


Det höga valdeltagandet – 68,8 procent – hade förutspåtts gynna oppositionen, men så blev det inte, i stället plockade Fidesz hem omkring 49 procent av rösterna. Det skulle kunna ge dem en så kallade supermajoritet i parlamentet, vilket kan möjliggöra grundlagsändringar.

 

 

Ungerska folket har sagt sitt till förtret för PK folket i Europa. Premiärminister Viktor Orbán stor skrällde ännu en gång. Får supermajoritet i parlamentet.

 



Ungern Premiärminister Viktor Orbán och hans parti Fidesz tog ytterligare en storseger i söndagens parlamentsval i Ungern.

 

Trots intensiv propaganda från övriga Europa där ministrar från olika EU länder försökt tala ungrarna tillrätta. Man har hotat med sanktioner för att ungrarna vägrar att inrätta sig i EU:S migrationspolitisk. Här drog man sig inte för att blanda sig in i andra länders angelägenheter i och försöka påverka valresultatet. Vår egen skolminister Mp:s Fridolin var en av besökarna i Ungern för att försöka tala ungrarna tillrätta. Man talar om rysk inblandning både i Amerika och i Europa för att de försöker styra valresultatet. Men det som förekommit i Ungern där i stort sett hela Europas mediavärld backat upp oppositionen och där reportaget om och i Ungern mer gick upp för att förmedla den stora massiva demonstrationer mot Viktor Orbán styre än att försöka ge en verklighetsbild vad den stora massan tycker. 

 

Bara att konstatera att den så kallade PK folket fick stryka på foten ännu en gång och här i Ungern med besked visade valresultatet.  Fidesz gick till val på ett starkt migrationskritiskt program där man inte kommer att backa från den strategin vad än Eu får för sig att hitta på. Ungern har format en allians tillsammans med Polen i EU, de två delar syn i många frågor, exempelvis gällande invandring och uppfattning om nationalstatens roll. En politik som mer och mer går hem runt om i Europa efter sviterna av den massiva invandringen med de problem det fört med sig.

 

Problem som man hela tiden försöker mörka eller bagatellisera och nästan alla reportage i utlandet om Sveriges tillstånd i sviterna efter den naiva invandringspolitiken tolkar de svenska politikerna som har ansvaret som fake news som ett led i att förstöra Sveriges rykte. Att sedan stora delar av de svenska medborgarna också delar åsikten som förmedlas i utlandet om de ökade problemen efter den massiva invandringen det ignorerar våra politiker totalt.


PK folket får gå hem och tvätta sina sår efter ytligare ett backslag. Först var det Englands utträde som till stor del berodde på EU: s fria rörlighet där landet invaderades av eu medborgare som satte hela arbetsmarknaden i gungning. Vi har valet av den nya presidenten i Amerika som också hade den okontrollerade invandringen som ett argument för att bli vald. För att inte tala om våra grannländer som i spåren av en naiv invandring fått nytt ledarskap sedan några år där de invandrarvänliga partierna får finna sig i att sitta och titta på utan inflytande.

 

Frågan är väl om det inte går sakta men säker åt samma håll i Sverige trots det massiva motståndet från de etablerade traditionella partierna som bär ansvaret för det vi nu upplever i Sverige. Trotts en intensiv motpropaganda uppbackade av de stora mediejättarna så vinner de partier ökad terräng som har en mer återhållsam inställning till invandring till förtret för PK folket som vill styra medborgarna mot ett helt annat mål..   


tn



Av tommy norum - 7 april 2018 10:28


Som man bäddar få man ligga är ett ordspråk som speglar Europas etablerade politiska partier som nu börjar bli frånåkta av nybildade partier som erbjuder en politik som väljarna efterfrågar. De nordiska länderna har visat vägen men där de svenska politiska partierna fortfarande stretar emot så gått det går genom att försöka neutralisera partier som sticker upp genom olika gemensamma politiska beslut som många uppfattar som ett hån mot demokratin där all offentlig makt skall utgå från folket. Något som våra politiker verkar ha tolkat som att all makt skall utgå från politikerna och vad folket tycker är av underordnad betydelse.     


 
Det tyvärr många av de som sitter i den svenska riksdagen som skapar ett politikerförakt när man vägrar lyssna på väljarna och deras synpunkter i hur man vill att politiken skall föras. Här gäller inte all offentlig makt skall utgå från folket utan här är det all makt skall utgå från politikerna som många gånger har visat att de totalt skiter i vad svenska folket tycker



Bara att konstatera att våra politiska företrädare som har haft makten de senaste årtiondena har totalt tappat kontrollen över utvecklingen i Sverige. Här tutar man och kör friskt i de politiska förslagen i tron man har lösningen på problemen man skapat med den politik man har haft ansvaret för. Invandrarpolitiken är ju ett ypperligt exempel på totalt kaos i  politikerhjärnorna  där man ena stunden bjudit in utan en enda tanke på vilka  konsekvenserna den politiken skapar med bostadsbrist, sjukvårdskris, myndighetskris där man skapat ett nytt klassamhälle där man med en bristande integrationspolitik skapat social oro med ökad brottslighet.

De som reagerat på den politiken under många år har man kallat främlingsfientliga, rasister inte stå för allas lika värde. De ansvariga politikerna har i åratal varit helt handlingsförlamade och där man i stället har slösat sin politiska kraft på att misskreditera partier som varit emot den politiken under flera år och att det är deras attetyd som skapar det segregerade samhället genom att de varit ofina nog att belysa konsekvenserna. Det har till och med gått så lång att man beskyller dem för att förstöra Sveriges rykte utomlands där regeringsrepresentanter så gott det går kör med fake news försöker mildra effekterna i  hur utlandet ser på Sveriges stora problem i spåren efter den naiva invandringspolitiken som alla politiska partier stått bakom men som man nu i valtider försöker springa i från ansvaret för genom att skylla på varandra.

Det har gått så lång så att man på alla sätt försöker dölja missförhållandena genom att förbjuda kunna ge en saklig information om läget för det kan sprida främlingsfientlighet. Det enda radikala vore väl att förbjuda de verkliga syndarna som skapat den grogrund för främlingsfientligheten nämligen de politiska partier som varit ansvariga för det som nu sker i samhället. Det underliga är väl att man inte har förmågan att förstå att det är deras politik som skapat social oro, utanförskap där man till och med bidragit till en förändrad kvinnosyn inom landet när stora grupper som invandrat tagit med sig traditioner i  en föråldrad kvinnosyn där till och med barnäktenskap och en utbredd  hedersvåldskultur  fått fäste i det svenska samhället utan att våra politiker reagerat i tid.

 

Många svenska medborgare känner sig diskriminerade av sina egna politiker när man upplever att man satsar miljarder på sådan som inte är födda i det här landet men i gengäld glömmer stora grupper i samhället som tycker sig bli förbigångna som tex våra fattigpensionärer eller förövrigt alla pensionärer där fortfarande stora grupper betalar högre skatt än löntagarna. Man uppfattar att man prioriterar nyinkomna att få förtur i bostadskön medan våra ungdomar får finna sig i att bo hemma allt längre upp i åldrarna.Man till och med ordnar till gräddfiler i sjukvården, tandvården,  i arbetsmarknadsåtgärder med subventionerade arbeten. Det finns svenska medborgare utan bostad som är uteliggare som för ett socialt liv som inte är värdigt och skulle man tvinga in de nyanlända i samma situation så skulle det bli ett ramaskri bland PK folket som tydligen är total hemmablinda vad som varit vanligt under flera decennier i det svenska samhället utan att reagera.

 

Många kommuner drar ner på kvalitén på hemtjänsten, på maten för de äldre för att spara pengar medan man samtidigt försörjer tusentals gömda flyktingar med socialbidrag som fått utvisningsbeslut. Bara ett litet axplock av det som bidrar till ett politikerförakt där stora grupper i samhället uppfattar att man inte står på deras sida i hur man skall förvalta våra gemensamma tillgångar rättvist. Ett politikerförakt som också lätt övergår till främlingsfientlighet när medborgarna känner att politikerna vägrar lyssna. Det som också bidrar till att nybildade politiska partier får sådan genomslagskraft när medborgarna upplever att de etablerade partierna slutar lyssna på medborgarna utan tror sig att det är medborgarna som skall lyssna på politikerna. Ett faktum som göra att allt fler medborgarna lämnar dem ryggen och föredrar i allt store utsträckning partier som man upplever tar sig tid att lyssna på vad de vill ha för politik.

Det är väl det som gör att nya partier växer upp som svampar ur jorden runt om i Europa inte minst i våra nordiska grannländer. De etablerade politikerna vill gärna ta populismen i sin mun som man sedan försöker översätta till något negativt i samhället. Vänstern tar gärna till högerkrafter med rasistiska förtecken som en beteckning på de nya rörelserna sprider sig i Europa. Medan jag tror att de flesta som föredrar andra alternativ att rösta på än de etablerade partierna har som argument att när våra politiker har slutat lyssna på oss då skall de heller inte ha förtroendet att företräda oss.  Något att tänka på när nu också den etablerade politikermaffian i Europa försöker få de forna öststatsländernas politiker strunta i folket och ansluta sig till deras syn på hur medborgarnas önskan skall ignoreras där man menar att det är politikerna som skall bestämma politiken inte medborgarna.

 

Det har blivet ett yrvaket uppvaknande i flera länders politikerled där medborgarna genomskådat spelet och föredrar andra alternativ än vad det politiker etablissemanget står för.  Demokrati det är för många politiker ett sätt att bli vald på. Vilken politik man sen för efter man blivit vald det anser man angår inte medborgarna. Hur många vallöften har inte brutits av den rödgröna regeringen i Sverige utan den här mandatperioden utan att  politikerna ens verkar skämmas över sitt beteende .        

 

tn

Av tommy norum - 2 april 2018 08:13


Klarar man inte av att argumentera med utgångspunkt från den egna politiken då får man skaffa sig en yttre fiende som man kan fokusera sina krafter på i sina försök att vinna valet. Nu försöker man få till det att det finns risk att det kommande valet blir riggat med hjälp av trollfabriker och desinformation och fake news. Men man har lika svårt att definiera och bevisa sin påstående konkret lika svårt som man hade när man körde med inbillade ubåtskränkningarna på 1980 talet i Stockholms skärgård. Där körde både myndigheter och politiker med fake news nästan dagligen har det visat sig i efterhand för att få förståelse för sin tes varifrån hotet kom. Frågan är väl om man inte har lika lite kött på benen nu som man hade då när man försökte inbilla medborgarna vilken nationalitet de inbillade ubåtskränkningarna kom i från.       





 

Tomtar och troll har lämnat fantasivärlden och är nu verkliga väsen i våra politiker hjärnor.  



1 april var då man förr letade efter aprilskämt i tidningarna. I bland gick man på den fejkade nyheten i bland var det så uppenbart fejk. Nu verkar 1 april vara ett stående datum för en del tidningar där det produceras fejkade nyheter på löpande band. När vi nu närmar oss ett val i Sverige så kommer problemet med alternativa fakta upp i strålkastarljuset och där journalister och våra politiker börjar se spöken på ljusan dag där rädslan att vi får ett riggat val där vi översköljs med  fake news och trollfabriker från olika håll som kan avgöra valet.


Ryssland och sociala medier är tydligen fulla av dessa fenomen som pumpar ut nyheter till oss för att påverka valet i en viss riktning påstår man. Är det en förberedelse för rädslan att man kanske förlorar valet ? Att man redan nu börjar spekulera för att förbereda ett försvar i en släng av dålig förlorarmentalitet som lyser fram där man heller vill skylla på andra faktorer som trollfabriker och desinformation än att inse att det var fel på den politik man står för. Kan man tro något annat när vi i de två senaste viktiga valen det i Amerika av en ny president eller i Englands val att gå ur EU där de så kallade experterna verkligen fick på nöten när det visade sig att de var helt ute i att spå valresultaten men där de som dåliga förlorare heller vill skylla på trollfabriker än sin oförmåga att läsa vad medborgarna vill..

 

Fenomenen "fake news" och "alternativa fakta" har varit flitigt omdiskuterade på sistone, inte minst sedan Donald Trump på riktigt steg in i rampljuset. Läser man sedan dessa självutnämnda experters kröniker och lyssnar på en del politiker så är det inte det politiska budskapet som gav det resultat som blev utan det var påverkan av Rysslands trollfabriker där de med desinformation och medvetna lögner styrde medborgarna till att rösta som man gjorde. I ren desperation så försökte nu de svenska politikerna strypa nyhetsflödet genom en ny lag som var tänkt att sovra bland nyheter och sätta stopp på dessa trollfabriker som tydligen snurrar runt i hjärnan som små spöken på en del politiker och som de är rädda för skall påverka valet. Som tur var så satte lagrådet stopp på planerna i det förslaget som varken var ordentligt utrett eller tog hänsyn till vår grundlag.


En öppnare diskussion kring källkritik behövs verkligen framförallt om det som står i tidningarna eller sägs på TV som inte alltid behöver vara sant. Men i bland tror man sig kunna se att mediabranschens företrädare, som är väl  de som producerar mest fake news till medborgarna, har en någon bisarr uppfattning om sig själva att det är inte de som är det stora problemet utan alla andra som förekommer i nyhetsvärden.  Men med arbetet mot uppenbara lögner från anonyma avsändare behöver traditionella media rannsaka också sig själva och inte bara vända blicken på andra aktörer. Fortfarande så uppfattar nog många medborgare att inom känsliga områden som  migration och integration så har de traditionella medierna många gånger svårt att leva upp till konsekvensneutralitet.


Nyhetskonsumenterna är inte dummare än att de upptäcker när journalisterna utesluter eller mörkar information i nyheterna som man då tuppfattar som ett spel i att försöka styra opinionen i en viss riktning och då blir nyhetssidornas journalister mer som aktivister , många med vänstersympatier. Inte så konstigt att de alternativa medierna frodas där många tycker sig få en mer nyanserad bild av verkligheten än i gammalmedia. Något som också speglar sig i upplageraset bland printtidningarna i Sverige.


När våra statsråd försöker försköna statistik i spåren av deras politik, sånt som är så enkelt att kontrollera, utan att Public service eller andra så kallade seriösa mediaföretag reagerar och när   avslöjandet  kommer från andra aktörer, det är då förtroendet för den etablerade mediabranschen sjunker som en sten. Det är början till en välbehövlig sanering i en bransch som fortfarande ser sig som den tredje statsmakten där man i åratal kunnat härja fritt med nyheter och politisk påverkan utan att blivit ifrågasatta i tron att man sitter säkert i sadeln oberoende i hur man beter sig. Tänk vad fel man kan ha.  


tn  

 



 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards