Alla inlägg den 12 april 2018

Av tommy norum - 12 april 2018 11:09



När vi tar del av rubrikerna i nyhetsflödet så kan man konstatera att Sverige har förändrats radikalt bara på några år i sviterna efter den naiva invandringspolitiken som sjuklövern stått bakom. Dagligen blir vi uppmärksammade på brott, attitydförändringar som bara för några år sedan inte ens fanns på kartan i folks medvetande. Skolor, bibliotek, badhus, affärscentra och runt centrum till och med i småstäder får man anlita väktare för att stävja oroligheter och skydda allmänheten. Samtidig så försöker våra politiker med hjälp av kändisar  mörka tillståndet genom desinformation och rena falska påståenden både här hemma och i utlandet.  

 

  

 

Medan de ansvariga politikerna med hjälp av kändisarna försöker få oss att tro att Sverige har aldrig varit så bra och säkrare att bo i som nu .Samtidigt som vi överskölj med rubriker dagligen om det verkliga tillståndet i Sverige. 

 

 

Ett litet axplock från dagens rubriker och händelser i Sverige. 


Skolorna runt om i landet inför kodlås och anställer väktare. 


Det är en MYCKET sorglig utveckling i vårt en gång så trygga land. Kodlås och väktare i skolorna? Och vad kostar det och vem ska betala? Tack så mycket Löfvenregeringen och övriga DÖ7:an för att ni gjort Sverige till ett otryggt och osäkert land. Det skjuts, rånas och våldtas dagligen och kryddas med ett och annat mord som "bonus" - ibland flera gånger per dag, någonstans i Sverige.Sju av tio kommuner har höjt säkerheten vid sina skolor de senaste åren.


 

25-årig kvinna våldtagen – polisen jagar flera gärningsmän


UPPDATERAD. Polisen jagar sedan i natt flera gärningsmän, som misstänks ha deltagit i en våldtäkt vid busstationen i centrala Lindesberg. Brottsoffret är en kvinna i 25-årsåldern.
– En kvinna i 25-årsåldern anmäler strax efter midnatt, att hon har blivit våldtagen utomhus på den här platsen. Flera personer skall ha varit närvarande när våldtäkten skedde, kommenterar pressinformatör Christina Hallin.

 

Antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökade med nästan 10 procent förra året.


2017 anmäldes 7 369 våldtäkter, fler än 20 om dagen.

Det är nästan en fördubbling jämfört med 2005. Nationella trygghetsundersökningen visar också att antalet kvinnor som utsatts för olika typer av sexualbrott ökat kraftigt sedan 2014 och att även oron för att utsättas ökar.

Våldtäkter med flera förövare blir också vanligare.


Det Europa gör genom att ta emot flyktingar är att importera ett inbördeskrig. Det menar en palestinsk-belgisk expert på jihadism.

 

BELGIEN. Europa fortsätter att ta emot migranter och flyktingar från Mellanöstern och Afrika i en strid ström. Även om EU och flera medlemsländer har fått ner nivåerna sedan den stora ”flyktingkrisen” så fylls det på med nya hela tiden. Just nu är många länder inne i en fas där anhöriginvandringen håller på att ta fart ordentligt. Nu ska familjerna till ”flyktingarna” som kom för några år sedan också komma hit.

Vad Europa gör enligt den palestinsk-belgiska experten på islam och jihadism är att importera ett inbördeskrig…
 
  

Boende vid explosion i Uppsala: En jättesmäll, blev rädd

  
Publicerat onsdag 11 april kl 00.29

En explosion skedde utanför en livsbutik vid Kvarntorget i centrala Uppsala i går kväll. En person fick splitterskador och det började brinna i ett hotell i samma byggnad.


”Systematiskt fusk vid arbetsförmedlingen”

Arbetslösa kodades om till att ha arbete för att statistisken skulle se bra ut. I flera år har man fuskat med arbetslöshetssiffrorna på Arbetsförmedlingen i Arlöv uppger arbetsförmedlare för SVT. Och fusket har varit känt ända upp till tillförordnade generaldirektören.

 

 

Barn ligger bakom rånvåg i Helsingborg: ”De är förvildade”

"De är förvildade och beter sig till viss del som man tänker sig gatubarn i mindre bemedlade världsdelar", säger Helsingborgspolisen.


Allt färre utlänningskontroller – regeringen kräver fler polisinspektioner

Det finns drygt 12 000 personer (12 235 vid slutet av 2017) som är efterlysta i Sverige på grund av att de saknar asylskäl. Regeringen anser att polisen borde göra fler inre utlänningskontroller. Men istället görs det allt färre.

 

Kriminella ungdomsgäng sprider skräck i staden

 

Nu kraftsamlar Trelleborg för att få ner ungdomskriminaliteten – och polisen riktar kritik mot att flera av personerna släppts under tiden de väntar på att domar ska träda i kraft.

– Det är grupper med mellan 30-50 personer. Vissa av dem är redan etablerade kriminella nätverk, säger Mats Rindborn Grahl, kommunpolis.


Stort vapentillslag i södra Stockholm: Vapen för krig

 

Rutinåtgärden ledde polisen i södra Stockholm till ett jättebeslag.I ett parkeringsgarage hittades fordon fyllda med automatvapen, sprängmedel och narkotika.– Vi bedömer att det kommer ta flera dagar att tömma bilarna, säger Jonas Lindberg, gruppchef för särskilda insatsen 



Vad hände med Ygemans mål om 80 000 utvisningar?

 

Den som har fått ett nej måste lämna landet, upprepar Stefan Löfven. Men i praktiken är regeringens politik för återvändande ett haveri. Det har gått lite mer än två år sedan dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) gjorde det uppmärksammade utspelet  om att uppemot 80 000 asylsökande med avslagsbeslut kan komma att utvisas de närmaste åren.

 

Adaktusson: Vi måste stoppa islamismen

Islamism är ett hot mot samhället. Det vidhåller Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) i en debattartikel i Svenska Dagbladet. ”Den rödgröna regeringens förringande av islamismens effekter måste nu ersättas av handling”, skriver han.

Stäng svängdörrarna för unga kriminella



Det måste bli lättare att frihetsberöva unga som begår grova brott. Regeringens politik hänger inte ihop.



17-åring blev tillsagd när hon gick till skolan – utan behå
 

17-åringen blev ombedd att sätta plåster på sina bröstvårtor.Incidenten inträffade när hon valde att inte bära en behå under sin tröja i skolan.Nu rasar både eleven och hennes föräldrar mot lärarna.



Barn rånades på mobiltelefoner – tre greps

En pojke och en flicka i tioårsåldern rånades på sina mobiltelefoner i Åstorp under onsdagseftermiddagen.



Är miljonbidragen till extäremismer avslutat kapitel?

 

Svenska staten har genom olika bidragssystem gynnat antidemokratiska, våldsbejakande extremister. Allt i religionsfrihetens namn. Men nu har ett första beslut om att stoppa miljonregnet över Sveriges unga muslimer, som dock överklagat.



 
Gränspolischef om gårdagens utvisning till Kabul: 43 av 60 personer föll ifrån
 
UTVISNINGAR.  Under måndagskvällen lyfte planet mot Afghanistan. På grund av ett stort antal sena ansökningar om ”Gymnasielagen” stoppades verkställigheten av ett stort antal.  – 43 av sammanlagt 60 personer föll ifrån, säger Patrik Engström, gränspolisen.
 

Häktet i Helsingborg fullt till bristningsgränsen

Häktet i Helsingborg var på onsdagen överbelagt. Ökar trycket ytterligare kan man komma att tvingas husera två intagna i samma rum.2011 fick Helsingborg ett nytt häkte, Kriminalvårdshuset. Men trots det utökade antalet häktesplatser som det innebar är det just nu fullt, både där och på Bergaanstaltens nya häkte.

 
 

Ett vilt slagsmål bröt på eftermiddagen ut på en gymnasieskola Mölndal.

 

Omkring tio personer var inblandade. En av dem har dragit kniv och huggit en annan.

- En har blivit knivskuren i både axel och lår. Han har förts till sjukhus med ambulans, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst, till TT.


Islamguiden om svenska skolan: ”Smidigare att helt gå över till halalkött, så blir alla nöjda”

 

Svenska skolan ska anpassas efter muslimer som invandrat till Sverige. Det kräver en av Sveriges största muslimska organisationer i en skrift som vänder sig till svenska skolor med en lång rad krav. Bland annat kräver de stopp för gemensamma julfiranden, men ser gärna att alla deltar i muslimska högtider. För enkelhetens skull menar organisationen också att skolor helt ska gå över till halalmat.

 

Går vidare med förslag om ensamkommande
 
Trots svidande kritik från juristerna i Lagrådet går regeringen vidare och tänker inom några veckor lägga fram förslag till riksdagen om att ge ensamkommande unga en ny chans att få stanna i Sverige för att studera. Det erfar Ekot.
 


tn

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards