Alla inlägg den 15 april 2018

Av tommy norum - 15 april 2018 16:47



Vilket samhälle är det våra politiker på väg att skapa när barn nu praktiserar rånöverfall i en allt större omfattning och där som vanligt våra politiker och myndigheter står handfallna inför situationen. ? " De begår brott, vi ingriper. Då förs de över till socialtjänsten och sen dröjer det inte länge innan de är tillbaka på gatorna"

 

Kan staten återta den förlorade kontrollen? En berättigad fråga när vi ser hur samhället har förändrats de senaste 10 åren med direkta attacker på det vi kallar det Svenska folkhemmet. 

 

Man kan inte hur länge som helst försöka skylla på socioekonomiska faktorer, faktorer som våra politiker varit med att inplantera i spåren av den ökade invandringens konsekvenser som skapat utanförskap och stora klassklyftor i samhället. En ny trend breder ut sig bland politiker och där forskarna har en stor skuld i att när stora grupper i samhället inte beter sig som normalbefolkningen så tar man till att det beror på socioekonomiska faktorer. Med det man gärna vill glömma i kråksången är ju att det är våra politiker med sin obefintliga integrationspolitik, bostadspolitik, och med en arbetsmarknadspolitik som är så långt i från anpassad till nyanlända analfabeter och kulturella skillnader just skapat det samhället med ökade klasskillnader och som satt sådana tydliga spår med ökad oro, kriminalitet i samhället.

 

Man kan inte hur länge som helst låtsas som om problemen inte finns, inte heller försöka med förklaringar till socioekonomiska faktorer som någonting ogripbart när de borde veta att det är just den politik som de fört de senaste åren som skapat de faktorerna som gör att samhället har utvecklats till vad det är i dag. Vi var på väg mot ett minskat klassamhälle i många år medan de senaste åren har det istället accelererat mot ett ökat klassamhälle med utanförskap utan att våra politiker haft förmågan att reagera i tid. Och det skall vara i ett samhällsklimat där en rödgrön regering har makten. Tänk vad fel det kan bli när man låter känslor tar över sunda förnuftet i politiken.   


  

En kvinna i 65-årsåldern utsattes under lördagen för ett rånförsök i Helsingborg. I samband med rånet slog en av rånarna kvinnan med en tegelsten. De omhändertagna är två barn i 12-årsåldern, enligt polisen. ”Kriminella barn härjar på Helsingborgs gator. Polisen har de senaste veckorna hanterat flera rån där de misstänkta förövarna är 12-åriga pojkar. Nu riktar polisen kritik mot hur ungdomsbrottslighet hanteras. – Systemet känns handfallet, man önskar att vi kunde göra mer. Kanske borde våra politiker som har en stor del i ansvaret för den utveckling vi nu ser i samhället vakna till och inse vad de ställt till med sin politik under flera år.

 

Paulina Neuding har som rubrik i sin Söndagskolumn i SvD:

 

Kan staten återta den förlorade kontrollen? I Uppsala har det i veckan varit explosioner där man bland annat försökte spränga entrén till socialkontoret. och en butik. Här i Uppsala har det påkostade stationshuset plågas av narkomaner, och grupper av ensamkommande. Här har kommunen känts sig tvingade att sätta in uniformerad personal när polisens resurser inte räcker till.  Samtidigt som  utlandspressen rapporterar om händelser i spåren av den naiva flyktingpolitiken så tillbakavisas alla sådan nyheter som fake news av de ansvariga politikerna i regeringen, konstruerade av trollfabriker i syfte att skada Sverige.   

 

tn





   

 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards