Direktlänk till inlägg 10 april 2018

Är valresultatet i Ungern första tecknet på att EU håller på att upplösas ?

Av tommy norum - 10 april 2018 18:11Nu är det på tiden att politikerna i EU också börjar prata med medborgarna och inte i slutna rum bara med varandra. Då går det som i Ungern folk har tröttnat på obeslutsamma politiker som tror sig kunna köra över medborgarna hur som helst utan att det till slut blir konsekvenser av det beteendet.  Valet i Ungern och Englands urträde kommer troligtvis bli en början till ett annat EU där medborgarna är i centrum och inte fanatiska politiker som ser EU som sin lekstuga för att skapa ett drömeuropa men helt utan verklighetsförankring. Blir det de forna Östatsländerna och England som öppnar ögonen på våra politiker innan det är försent och hela EU projektet krashar. Valet i Ungern och Englands utträde kommer troligtvis bli en början till ett annat EU där medborgarna sätts i centrum och inte fanatiska politiker helt utan verklighetsförankring som ser EU som sin lekstuga för att skapa ett drömeuropa, Blir det de forna Öststatsländerna och England som öppnar ögonen på våra politiker innan det är försent och hela EU projektet kraschar.

     

Bara att konstatera att folk har börjat tröttna på ledare som helt har tappat kontakten med sina väljare. Man har tröttnat på partier som slutat lysna utan går sina egna vägar i tron  sig veta vad som är bäst för folket. I stort sett i hela Europa så ser man hur de etablerade traditionella  partierna tappar mark och där partier som har ett nationalistiskt tänkande tar för sig i land efter land till förtvivlan för hela politikeretablissemanget som aldeles för länge suttit i orubbat bo i tron att man kan behandla medborgarna hur som helst utan att det till slut blir en reaktion på styret.

 

Politiker etablissemanget försöker skrämma medborgarna men nationalaism. Men dät är knappast nationalism och nationalstater som leder till konflikter och krig i dagens värld utan religiösa och ideologiska motsättningar. Trots att land efter land upplever förändringar i hur den politiska färdriktningen går mot höger och där vänstern tappar mark så är man lika förvånad över utvecklingen vad som händer och tror tydligen fortfarande att man kan påtvinga medborgrna  en politik som går ut på att ta emot flyktingar i många fall helt utan kontroll vilka konsekvenser det får i länderna när man släpper in kulturer som har en helt anorlunda livssyn och där medborgarna känner att det är de som skall anpassa sig till situationen och inte de som kommer hit som invandrare..

 

Att sedan kanske uppåt 60% av de som kommer hit inte har asylskäl utan är ekonomiska flyktingar gör ju frustrationen inte mindre för de som vill minska inflöldet av invandrare till Europa. Inte konstigt att Ungrarna opponerar sig både när man tar del av vad som sker i Sverige och andra invandrarvänliga länder både ekonomiskt och kulturellt och hur hela samhälsstrukturen förändras med arbetslöshet , bostadsbrist och social oro. Det går inte hur länge som helst förneka det som nu sker i Sverige,  som nu regeringen tycks tro, utan att det kommer förr eller senare få konsekvenser för de invandrarvänliga partierna. 


Att sedan hela politikeretabissemanget heller anklagar  partier som opponerar sig mot den förda politiken  att vara främlingsfientliga, osolidariska men blundar för den verklighet som medborgarna upplever i vardagen med brottslighet, dödskjutningar,bilbränder,och med en polis som inte längre klarar av sina uppgifter. 10 000 tals brott får ingen påfölj, vålttäkterna ökar , politikerna har skapat ett ökat klassamhälle med en bostadssituation där infödda svenskar känner sig diskriminerade i bostadskön . Våra fattigpensionärer känner sig diskriminerade när de upplever att politikerna kan lägga ut miljarbelopp till pensioner på anhöriga till invandrare  utan att de lagt en krona i skatt. Man lägger ner miljardbelopp till ensamkommande utan att de har ens flyktingstatus . Men man vägrar att stötta våra fattigpensionärer att få en dräglig pension att leva på. 

 

Samtidigt som utlandpressen skriver om det som många svenskar upplever i sin vardag så kallar regeringen och de ansvariga politikerna detta svartmålning av Sverige och fake news . Våra politiker drar sig inte att både förneka och ljuga om vad som sker i Sverige i spåren efter den naiva flyktingpolitik som hela sjuklöven stått bakom . Tacka tusan för att  våra vänner i Ungern inte vill uppleva det vi medborgare i Sverige dagligen blir påminda om i media, konsekvensrena av den naiva flyktingpolitik som våra politiker är ansvariga för. .     

 

tn      

 
ANNONS
 
Ingen bild

annemariegw

11 april 2018 18:29

Åter igen en lysande text Tommy. Tack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 4 juni 08:40

  Socialdemokraterna  sprider skolpolitisk propaganda under falska förespeglingar. .             Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för ökad otrygghet, splittring och räd...

Av tommy norum - Onsdag 3 juni 16:47

De senaste veckorna har tonläget höjts -  den borgfred som präglat politiken tycks nu vara över. Både från vänster och höger har smockorna åter börjat vina. Stefan Löfven har pressats hårt om att det svenska Corona arbetet måste utvärderas i en ko...

Av tommy norum - Tisdag 2 juni 07:15

Nog är det ett vettigt ställningstagande av  Sverigedemokraterna när migrationspolitiken utformas och regleras på statlig nivå bör dess effekter ses som ett statligt åtagande. I förlängningen bör staten vara huvudman för såväl boendesituat...

Av tommy norum - Söndag 31 maj 19:46

      Åmål på 1950 talet        

Av tommy norum - Söndag 31 maj 08:35

Bilder från Bengtsfors på 1950 talet                  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se