Direktlänk till inlägg 7 april 2018

Vill inte politikerna lyssna på folket då skall man heller inte företräda folket

Av tommy norum - 7 april 2018 10:28


Som man bäddar få man ligga är ett ordspråk som speglar Europas etablerade politiska partier som nu börjar bli frånåkta av nybildade partier som erbjuder en politik som väljarna efterfrågar. De nordiska länderna har visat vägen men där de svenska politiska partierna fortfarande stretar emot så gått det går genom att försöka neutralisera partier som sticker upp genom olika gemensamma politiska beslut som många uppfattar som ett hån mot demokratin där all offentlig makt skall utgå från folket. Något som våra politiker verkar ha tolkat som att all makt skall utgå från politikerna och vad folket tycker är av underordnad betydelse.     


 
Det tyvärr många av de som sitter i den svenska riksdagen som skapar ett politikerförakt när man vägrar lyssna på väljarna och deras synpunkter i hur man vill att politiken skall föras. Här gäller inte all offentlig makt skall utgå från folket utan här är det all makt skall utgå från politikerna som många gånger har visat att de totalt skiter i vad svenska folket tycker



Bara att konstatera att våra politiska företrädare som har haft makten de senaste årtiondena har totalt tappat kontrollen över utvecklingen i Sverige. Här tutar man och kör friskt i de politiska förslagen i tron man har lösningen på problemen man skapat med den politik man har haft ansvaret för. Invandrarpolitiken är ju ett ypperligt exempel på totalt kaos i  politikerhjärnorna  där man ena stunden bjudit in utan en enda tanke på vilka  konsekvenserna den politiken skapar med bostadsbrist, sjukvårdskris, myndighetskris där man skapat ett nytt klassamhälle där man med en bristande integrationspolitik skapat social oro med ökad brottslighet.

De som reagerat på den politiken under många år har man kallat främlingsfientliga, rasister inte stå för allas lika värde. De ansvariga politikerna har i åratal varit helt handlingsförlamade och där man i stället har slösat sin politiska kraft på att misskreditera partier som varit emot den politiken under flera år och att det är deras attetyd som skapar det segregerade samhället genom att de varit ofina nog att belysa konsekvenserna. Det har till och med gått så lång att man beskyller dem för att förstöra Sveriges rykte utomlands där regeringsrepresentanter så gott det går kör med fake news försöker mildra effekterna i  hur utlandet ser på Sveriges stora problem i spåren efter den naiva invandringspolitiken som alla politiska partier stått bakom men som man nu i valtider försöker springa i från ansvaret för genom att skylla på varandra.

Det har gått så lång så att man på alla sätt försöker dölja missförhållandena genom att förbjuda kunna ge en saklig information om läget för det kan sprida främlingsfientlighet. Det enda radikala vore väl att förbjuda de verkliga syndarna som skapat den grogrund för främlingsfientligheten nämligen de politiska partier som varit ansvariga för det som nu sker i samhället. Det underliga är väl att man inte har förmågan att förstå att det är deras politik som skapat social oro, utanförskap där man till och med bidragit till en förändrad kvinnosyn inom landet när stora grupper som invandrat tagit med sig traditioner i  en föråldrad kvinnosyn där till och med barnäktenskap och en utbredd  hedersvåldskultur  fått fäste i det svenska samhället utan att våra politiker reagerat i tid.

 

Många svenska medborgare känner sig diskriminerade av sina egna politiker när man upplever att man satsar miljarder på sådan som inte är födda i det här landet men i gengäld glömmer stora grupper i samhället som tycker sig bli förbigångna som tex våra fattigpensionärer eller förövrigt alla pensionärer där fortfarande stora grupper betalar högre skatt än löntagarna. Man uppfattar att man prioriterar nyinkomna att få förtur i bostadskön medan våra ungdomar får finna sig i att bo hemma allt längre upp i åldrarna.Man till och med ordnar till gräddfiler i sjukvården, tandvården,  i arbetsmarknadsåtgärder med subventionerade arbeten. Det finns svenska medborgare utan bostad som är uteliggare som för ett socialt liv som inte är värdigt och skulle man tvinga in de nyanlända i samma situation så skulle det bli ett ramaskri bland PK folket som tydligen är total hemmablinda vad som varit vanligt under flera decennier i det svenska samhället utan att reagera.

 

Många kommuner drar ner på kvalitén på hemtjänsten, på maten för de äldre för att spara pengar medan man samtidigt försörjer tusentals gömda flyktingar med socialbidrag som fått utvisningsbeslut. Bara ett litet axplock av det som bidrar till ett politikerförakt där stora grupper i samhället uppfattar att man inte står på deras sida i hur man skall förvalta våra gemensamma tillgångar rättvist. Ett politikerförakt som också lätt övergår till främlingsfientlighet när medborgarna känner att politikerna vägrar lyssna. Det som också bidrar till att nybildade politiska partier får sådan genomslagskraft när medborgarna upplever att de etablerade partierna slutar lyssna på medborgarna utan tror sig att det är medborgarna som skall lyssna på politikerna. Ett faktum som göra att allt fler medborgarna lämnar dem ryggen och föredrar i allt store utsträckning partier som man upplever tar sig tid att lyssna på vad de vill ha för politik.

Det är väl det som gör att nya partier växer upp som svampar ur jorden runt om i Europa inte minst i våra nordiska grannländer. De etablerade politikerna vill gärna ta populismen i sin mun som man sedan försöker översätta till något negativt i samhället. Vänstern tar gärna till högerkrafter med rasistiska förtecken som en beteckning på de nya rörelserna sprider sig i Europa. Medan jag tror att de flesta som föredrar andra alternativ att rösta på än de etablerade partierna har som argument att när våra politiker har slutat lyssna på oss då skall de heller inte ha förtroendet att företräda oss.  Något att tänka på när nu också den etablerade politikermaffian i Europa försöker få de forna öststatsländernas politiker strunta i folket och ansluta sig till deras syn på hur medborgarnas önskan skall ignoreras där man menar att det är politikerna som skall bestämma politiken inte medborgarna.

 

Det har blivet ett yrvaket uppvaknande i flera länders politikerled där medborgarna genomskådat spelet och föredrar andra alternativ än vad det politiker etablissemanget står för.  Demokrati det är för många politiker ett sätt att bli vald på. Vilken politik man sen för efter man blivit vald det anser man angår inte medborgarna. Hur många vallöften har inte brutits av den rödgröna regeringen i Sverige utan den här mandatperioden utan att  politikerna ens verkar skämmas över sitt beteende .        

 

tn

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards