Alla inlägg den 30 april 2018

Av tommy norum - 30 april 2018 08:03



– Är det rimligt, att den som betalar kommunalskatt betalar högst skatt där det är sämst service? Är det rimligt att vi har ett pensionssystem som ger många människor ett ekonomiskt utfall som placerar oss i botten i Europa? Är det rimligt att pensionärer skall med högre skatt än löntagarna vara med att betala alla sociala förmåner som dagens icke pensionärer åtnjuter. Förmåner som de själv aldrig fick ta del av. Kanske vore det på tiden att också pensionärerna fick sin beskärda del av vår gemensamma kaka. Är det rimligt att ett land som Sverige med en av världen högsta skatter inte längre klarar av att hålla ett godtagbart samhällskontrakt till sina medborgare. I stort sett så har hela systemet börjat fallera från att varit världsledande i en social utbyggnad till att i många stycken börjat med fritt fall till något som vi ännu sett slutet på.    

 

 

   Allt fler börjar att ifrågasätta kompetensen i Stefan Löfvens regering som innehåller flera flummiga ministrar som verkar vara helt avskärmade från verkligheten utanför kanslihuset. 

 

 

I veckan presenterade SOM-institutet sin årliga undersökning av svenskarnas åsikter om politik, myndigheter och medier. För tredje året i rad rankar svenska folket invandring/integration som den viktigaste samhällsfrågan.

Siffrorna bekräftas i en färsk undersökning från DN/ Ipsos  som med öppen frågeställning: "Bör Sverige ta emot fler eller färre flyktingar?" En mer generös politik ville  12 procent medan gruppen som vill ta emot färre flyktingar uppgår till 60 procent, varav flertalet vill strama åt mottagandet betydligt. Frågan är väl hur politikerna ställer sig till det svaret när vi kan vänta oss ca 374 000 anhöriga som väntar på sin tur att komma in i Sverige.

 

Kanske inte så underligt att folket reagerar när vi fortfarande trots omsvängningen av den svenska asyl- och flyktingpolitiken för ett par år sedan så fortsätter antalet människor som beviljas uppehållstillstånd att ligga på rekordhöga nivåer. 2017 uppgick antalet uppehållstillstånd för flyktingar och asylsökande till 50.100 till och med november, enligt Migrationsverkets senaste statistik. Helårssiffran kommer att bli högre när decembersiffran trillar in så småningom.

 

 

Medan de regeringen på alla sätt försöker dölja konsekvenserna efter den naiva invandringspolitiken med allahanda fake news för att inte stå där med byxorna nere när valrörelsen börjar på allvar försöker man nu  förklara samhällsförändringen de senaste åren inte har något med den naiva invandringspolitiken att göra.  

 

Annika Strandhäll försökte i dagarna komma undan ansvaret för den försämrade vården genom att försöka ge sken av att det är den allt äldre befolkningen som ställer till det. En bluff som inte Socialstyrelsen går på utan slår fast: "Det stora antalet asylsökande har varit påfrestande för hälso- och sjukvården. Särskilt utsatta områden är primärvård, tandvård och psykiatri...Hon böjer sig också för PK folket i tron att hon kan komma undan sitt ansvar för att gett regeringsdirektiv hur försäkringskassan skall spara pengar.

 

En uppgift som Ann-Marie Begler utförde med bravur men som blev lite för effektivt. För att inte behöva stå vid skampålen i valrörelsen för alla tuffa beslut Försäkringskassan tagit för att leva upp till regeringens direktiv så sparkade man generaldirektören vilket har givit reaktioner där man börjar undra och där  ”Regeringens kompetens börjar starkt ifrågasättas” 

  

 

I stort sett i alla samhällsfunktioners försämringar under de senaste åren så är den naiva invandringen som sjuklövern stod bakom boven i dramat. Skolan, vården, polisen, social oro, ökade klasskillnader, över 60 utanförskap områden runt om i Sverige, ökningar våldtäkter, dödskjutningar, arbetas och bostadspolitik mm  Listan kan göras lång men där i stort sett alla politiska partier som har ansvaret för den naiva invandringspolitikens  helst vill sopa all information om följderna genom att förneka all kännedom vilket ansvar de har i utvecklingen.

 

Däremot är man helt ense om att det enda partiet som förutspått och påtalat riskerna med den förda politiken och som är det enda parti som inte har något ansvar för konsekvenserna de skall med alla medel stoppas. Man kan ju undra vad som rör sig i huvudet på våra politiker med den analysen vad som är bäst för Sverige.  

 

I stort sett alla samhällsfunktioner håller på att fallera där nu en anonym tjänsteman mejlar angående kaoset på Migrationsverket. Vederbörande kommer med idén att starta ett upprop där anställda inom offentlig sektor och myndigheter berättar om flathet, slöseri av skattepengar och maktmissbruk utifrån flummig “värdegrund” och politiska karriärmöjligheter snarare än folkets bästa. Om fler vågar berätta kan till slut ingen avfärda vittnesmålen. Uppropet ska heta #detmåstefåettslut. “Bara om tillräckligt många vågar berätta det de vet så kommer det till slut bli omöjligt att tiga ihjäl sanningen om vanstyret av vårt land”, skriver han.

 

Det är inte bara på Migrationsverket som det står illa till i de politikerstyrda myndigheterna där både tjänstemän och ministrar får flytta på sig när det uppdagas att kompetensen inte riktigt räcker till för det uppdrag de är satta att sköta. .   

 

tn

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards