Alla inlägg under januari 2017

Av tommy norum - 6 januari 2017 07:00





"Sluta blunda för att lag och ordning slutat fungera"

Ställ hårdare krav på den som söker ekonomiskt bistånd och ge polisen resurser att gripa och lagföra de personer som utför bilbränder och kastar sten. Den liberala debattören Shahab Ghobadi kräver fler åtgärder för att minska utanförskapet i Stockholm.

Bildresultat för invandrarpolitik sverige

Här har vi ledaren för det parti som har det största ansvaret för det som nu sker runt om i  Sverige. Moderaternas Anna Kinberg Batra med följe



Sverige är ett land med gratis gymnasium, Komvux, högskola och universitet. Trots denna generösa välfärd hamnar många i bidragsberoende och utanförskap då det saknas tillräckligt med krav i samhället. Där  kanske också våra politiker skall ingå där medborgarna borde sätta mer krav på hur våra förtroendevalda skall sköta sitt uppdrag.  

 

I ett samhälle där boende i utsatta områden i Stockholm löper ännu större risk att hamna i ett så kallat bidragsberoende. Många barn får aldrig se sina föräldrar gå till jobbet.  Barn och ungdomar söker sig till en gemenskap och det kan vara en av anledningarna till varför unga killar dras till gäng.  Detta är en väldigt farlig utveckling då många äldre killar får yngre att utföra brott och andra olagliga företeelser. En helt ny generation av unga människor som är födda i landet men ärver sina utlandsfödda föräldrars arbetslöshet.

 

Ett förhållande som inte på något sätt är obekant för våra politiker men som man vägrat att ta till sig genom ett ändrat beteende när de prioriterat var våra gemensamma resurser hamnat under många år. 

 

 

VI ser runt om i Sverige  arbetslösa ungdomar med invandrarbakgrund dras till gäng i ett desperat sökande efter en identitet och där samhället ses som en fiende när man inte klarat av att ordna till deras liv på ett anständigt sätt. Våra politiker står handlingsförlamade och förstår ingenting utan tror att bara man får ett uppehållstillstånd så är allt frid och fröjd. 

 

Men med en kravlös skola där våra politiker tror att man kan lasta av våra invandrare i skolans klasser med utgångspunkt från ålder i stället för kunskap, där våra kommunpolitiker vägrat att se det resurstillskott som erfordras för att invandrarna skall få en fair chans att gå ur skolan med godkända betyg som är ett måste för att kunna komma in på arbetsmarknaden i framtiden. När vi har en politikerstam som hela tiden har ropat om solidaritet allas lika värde men totalt tappar fattningen i politiken hur klyschorna i talarstolarna skall omvandlas till verkställighet i verkligheten. 

 

Man har konsekvent lämnat stora skaror av nyanlända barn i utanförskap genom att inte ge dem den extra resurstilldelning som är och var ett måste för att de skulle kunna ta till sig den utbildning som erbjuds. Det är det vi nu ser konsekvenserna av i samhället där våra naiva, snåla, totalt saknaden av sunt förnuft i sina förtroendeuppdrag vägrat ta till sig verkligheten utan där en låt gå politik utan den minsta analys var det tar vägen och reagera i tid .  

Så den våg av protester som vi nu ser invandrargäng håller på med runt om i Sverige är följden av ett totalt misslyckande i en invandrarpolitik som i stort sett alla ville ha en tid men som ingen ville ta politiskt ansvar för att det skulle ske på premisser som gav invandrarna samma chans att få komma in i det svenska samhället som de som var svenskfödda.  

 

Nej det var lättare att basunera ut invandrafientlig, rädd för förändringar, osolidariska allas lika värde och där till och med nazister förekom som argument för de som hade invändningar mot en invandrarpolitik som bevisligen gått rent ut åt helvete för Sverige.  Man ville gärna framstå som ett land där solidariteten var i högsätet i invandrarpolitiken där våra invandrare översköljdes med allehanda bidrag men  glömde bort det viktigaste, nämligen att se till att de också blev intrigerade på ett vettigt sätt i det svenska samhället.

 

Kommer bli en dyr affär för medborgarna både ekonomiskt och i en förändrad negativ utveckling i samhället där våra politiker också gett grogrund för en verklig främlingsfientlighet, som man så frenetiskt anklagat andra stå för, med sitt naiva sätt att styra Sverige.  Så frågan är väl om inte svenska folket skall våga chansa och ge dem nytt förtroende 2018 , de som är ansvariga för det vi nu upplever i Sverige.   

 

tn














Av tommy norum - 5 januari 2017 07:00


Tårögd Kalla: ”Inte roligt att tävla”


Bildresultat för charlotte kalla



Nu när det går lite trögt för Charlotte Kalla i skidspåret så får vi förlita oss på den nya skiddrottningen Stina Nilsson.




Bildresultat för stina nilsson

En ny skidstjärna är född i Stina Nilsson som slog till igen med sin andra etappseger på två dagar. Stina Nilsson besegrade norskorna ännu en gång och vann jaktstarten efter en rafflande duell. ”Det går så sjukt bra nu”, säger hon verkar för närvarande vara den enda som kan ge Norskorna en match ute i spåret


Den svenska sprintspecialisten dominerade även i distansloppet . Stina Nilsson gick ut som ledare i jaktstarten på 10 kilometer fristil och jagades av de hungriga norska vargarna Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg. Föret var lite lösare efter nattens snöfall i Oberstdorf.

Efter drygt två kilometer var trion samlad och norskorna släpptes fram för att dra.

– Jag trodde att de skulle vara ikapp i första backen, så jag tänkte att jag får väl åka ett tag till. Men jag visste att de skulle komma ikapp och jag ville ha sällskap, så det var bara bra att de kom. Det blåste väldigt mycket och jag ville i alla fall inte ligga först, säger Stina Nilsson.


http://www.svt.se/sport/vintersport/stina-nilsson-jaktstart/


Av tommy norum - 5 januari 2017 07:00

     I dag är det fredag  16 juni och vi anländer till Läckö med en härlig översegling från Årnäs på Kinnekullesidan..

  

Slottet är under renovering för vilken gång i ordningen ?  Av hamnens båtgäster var seglarna de som dominerade. Kanske för att en muddring av hamnen med ett ökat djupgående till 1,9 m har utförts. Förra gången jag besökte Läckö gick jag på grund  så kraftigt att vi fick dras från grundet.


  

Årets begivenheter - utställningen och opera.

Glasets magi - 7 konstnärer, 7 personligheter.

Den tjuvaktiga skatan - Tjänsteflickan som blir förälskad i sonen i huset.


  


Exempel på glasutställningen


     

Här har vi 2 st elfenbensfigurer, ca 1700 , ca 1,5 dm höga, kolla detaljrikedomen 


  

Vad skulle gästerna säga om ni dukade med den bordsuppsatsen ?  

Här är vin och öl källaren vars vätska hälldes i de fina dryckeskärlen.


 

Här har vi  kökspersonalen som var en del av de hundratals personer på slottet som skulle serva slottsherren och hans gäster.



  

Här har vi gottegrisen själv som stod för hela kalaset. Magnus Gabriel De la Gardie som 1654 satte i gång ett omfattande byggnadsarbete i Läckö slott. 

  

Lilla Slottsträdgården med grönsaker, kryddor och ätbara blommor. Slottskyrkan som uppfördes 1655-1668.


I dag Lördag med regn blev det en bussresa till Lidköping med shopping i centrum och ett besök på Rörstrandsfabriken där fastigheten har blivit ett litet köpcenter med olika utbud men där Muséet och porslinförsäljning är det stora dragplåstret. Besöksfrekvensen på fabriken uppskattas till 400 000 besökare / år.



 I kväll är det opera som gäller. Den tjuvaktiga skatan av Rossini 


tn





  

  







  

Av tommy norum - 4 januari 2017 10:45



En mätning som borde få en del politiker att sätta sig ner och analysera vad gör vi för fel i vår marknadsföring. Trots ett intensiv propagandaspel från de etablerade partierna, från LO , från media där man på alla sätt försöker misskreditera Sverigedemokraterna, man försöker på alla sätt hålla dem utanför den politiska makten med all möjliga och omöjliga överenskommelser så behåller ändå partiet sin ställning i Svensk politik förtroendemässigt från medborgarna. 

 

Kanske inte så konstigt eftersom Sverigedemokraterna är det enda parti i Riksdagen som inte har ansvar för den samhällsutveckling vi nu får ta del av. Blir svårt för de övriga att få tillbaka förtroendet för sin politik när man tar del av facit hur man skött Sverige det senaste Decenniet och som man låtsas om att man inte har del i.

 

Medborgarna har tydligen en annan uppfattning om den saken visar det sig i opinionsundersökningarna under åren. Att Sverige ekonomiskt går bra har våra politiker liten del i det ser omvärlden till. Däremot hur man spenderar våra skatter i olika projekt både i Sverige och runt hela världen men lämnar stora grupper här hemma utanför där väl pensionärerna det sista decenniet behandlats styvmoderligt. Ett faktum som nog kommer att sätta sina spår i valet 2018.    


tn


Succémätning för Sverigedemokraterna – har störst förtroende i flest frågor


SD äger tre av åtta frågor.





Väljarna tycker att Sverigedemokraterna är det bästa alternativet i tre av åtta frågar, visar Aftonbladet/Inizio.

Väljarna föredrar Sverigedemokraterna i frågor om äldreomsorg, försvaret samt flykting- och invandringsfrågor. Det här visar en ny mätning från Aftonbladet/Inizio som undersökt vilket parti som anses ha bäst politik i åtta olika frågor.

Sverigedemokraterna är det enda partiet som äger så många som tre frågor.

Moderaterna kommer på andra plats och anses bäst när det handlar om ekonomi och jobb.

Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet har varsitt ämne som de anses ha den bästa politiken för.

Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är inte bäst på något, enligt undersökningen.

 

Frågorna som undersökts:

Sverigedemokraterna:

Bäst i frågor om försvaret, flyktingar och invandrare samt äldreomsorgen.

Moderaterna:

Bäst i frågor om jobb och sysselsättning och Sverige ekonomi.

Liberalerna:

Bäst i frågor om skola och utbildning.

Centerpartiet:

Bäst i frågor om miljö.

Socialdemokraterna:

Bäst i frågor om sjukvård.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna är inte bäst på något.

1 005 personer har intervjuats i Aftonbladet/Inizios undersökning

Av tommy norum - 4 januari 2017 07:00


Sopåkare vid Södra stationsområdet I Stockholm , tömmer sina kärror i den väntande godsvagnarna. Lossning, lastbilar och hästar med kärror. Järnvägsspår. 1946


Två kvinnor som tvättar kläder i en bäck, soldater tittar på

Stockholm. Båt vid Tegelbackskajen. Stadshuset i bakgrunden 1946
 
En man bär en latrintunna över axeln. Torrklosett på vinden i en fastighet på Själagårdsgatan, Gamla stan, Stockholm
1950
 
Stockholm, Gamla stan. Västerlånggatan tätt kantad av butiker  1950
 
 
Affärsinteriör. Kvinna i köksmiljö jämför prov på plastlaminat, så kallad perstorpsplatta. 1951
 
Torghandel, äldre kvinna med huckle som säljer fisk 1946
 
En vitklädd kvinna med en papperskasse tittar i skyltfönster med sommarhattar. 1946
 
 
Beredskapstid. Tyska soldater på svensk järnväg tidigast 1943. Bilden föreställer antingen den s k permittenttrafiken med beväpnade tyska trupper till och från Norge eller krigsfångeutväxling med de allierade på svensk mark.
 
Stockholm Tät trafik på Vasagatan. I bakgrunden LO:s hus vid Norra Bantorget 1946
Av tommy norum - 3 januari 2017 07:00



Bildresultat för 6 timmars dag.

Det rödgröna blockets populistiska förslag med 6 timmarsdag betalt för 8 timmar blev rena floppen när verkligheten visade ett helt annat resultat än det man gick till förslag på i Göteborg. Men i vänsterkretsar så stämmer sällan teorin med verkligheten utan förslagen går mer ut på att värva röster inte att kunna genomföra en realistisk politik .    

 

 

 

 

Experimentet med 6 timmarsdag men fullt betalt var i Vänsterns värld något som skulle löna sig på sikt. Som vanligt får man väl säga så är det inte så mycket bevänt med Vänsterblockets populistiska förslag där ekonomin har en underordnad betydelse och där alla felberäkningar i förslagen lätt kan kompenseras med skattehöjningar. 

 

Men för Vänsterpartiet i Göteborg lever visionen om en generell arbetstidsförkortning inom Göteborgs kommun kvar trots att försöket visade att det var omöjligt att räkna hem vinsten av förkortningen som vänsterpartiet hade räknade med. Projektet med arbetstidsförkortningen på Svartedalens äldreboende startade i februari 2015 och  drevs igenom av det rödgröna blocket.

 

De anställda har istället för åtta timmar arbetat sex timmar per dag men med full lön. Men det blev en dyr affär för kommunen som fick punga ut med nästan 10 miljoner extra i lånekostnader för att tillfredsställa de rödgrönas experimentlusta med kommunens skattpengar. Att personalen tyckte om experimentet och var enbart positiva där både trivsel blev bättre och man upplever sig bli mer effektiv på jobbet och man får ett bättre privatliv är väl en normal reaktion för de flesta arbetstagare med de förutsättningarna. 

 

Som vanligt får man väl säga att när de rödgröna är inblandade i politiska förändringar så kostar det för medborgarna men den bättre servicen uteblir för det mesta. Man vill gärna komma med förslag där man i teorin tror sig skapa både det ena och andra men som man sedan visat sig att man har svårt att leva upp till. 

 

Sjukskrivningarna sjönk bara  0.6 % , det som var det stora argumentet för exprimentets  utförande. Men som vanligt i Vänsterkretsar så stämmer inte riktigt verkligheten med de populistiska förslag man driver igenom för att vinna politiska poäng.  Samtidigt så genomförde man andra försök på andra äldreboende som exempelvis Granliden i Askim där de jobbar mer med medbestämmande, där personalen jobbar nära de boende, så har de nått lika bra resultat, säger Maria Rydén (M) i sjukskrivningar men till en betydligt lägre kostnad. 

 

Skulle man genomfört Vänsterns förslag till 6 timmarsdag med full betalning med utgångspunkt från vad ökningen av kostnaden blev under ett år på närmare 10 miljoner på ett boende så betyder det en ordentlig kostnadsökning med tanke på att det finns 66 liknade boende i Göteborg.

 

Men det där med ekonomi har aldrig varit Vänsterblockets starka sida för i deras värld så existerar inte rationaliseringar, bättre organisation bara skattehöjningar.  Inte så konstigt att de privata vårdgivarna kan ta ut både vinst och ge lika bra service till och med bättre med mindre personal och mindre sjukskrivningar och med samma pengar. En jämförelse som man helst vill slippa genom att med ett vinstförbud i princip ta bort allt jämförelsematerial som så entydigt visar att all offentlig drift i vilken verksamhet som helst ha svårt att komma upp i samma effektivitet som i den privata.

 

En nagel i ögat som man helst vill komma ifrån att bli jämförd med som så klart visar att det slösas något alldeles otroligt i den politikerstyrda verksamheten och där ingen vill ta ett ekonomiskt ansvar som gör skattebetalarna till  vinnare. 

Nej då är det bättre och förbjuda de privata för att slippa bli jämförda hur illa man förvaltar våra gemensamma resurser.  Det är vänsterpolitik som man påstår i argumentationen skall ge mer resurser till vår skattefinsierade välfärd. Hur dumma får man bli i politiken kan man fråga sig.

tn

Av tommy norum - 1 januari 2017 20:00




1950 tal

1960 tal



1950 tal






1950 tal



1950 tal



          



1905

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards