Alla inlägg under januari 2017

Av tommy norum - 12 januari 2017 07:00




Vår stadsminister Stefan Löfven  (s) går ut och varnar medborgarna för utländska attacker på nätet, där väl Ryssland får känna sig mest träffad. 


 


Kanske man också skulle ägna tid åt det svenska myndigheter och politikers sätt an manipulera medborgarna med falska påståenden, mörkning, för att i möjligaste mån försöka dölja effekterna av vad deras politik ställt till med.  Här försöker man nu sätta fokus på Rysslands hybrid attacker runt om i världen samtidigt som man på hemmaplan håller på med samma sak för att få gehör för sin politik eller för att dölja konsekvenserna av densamma.     



Hur länge skall vi behöva stå ut med alla dessa självutnämnda experter, politiker  som i tid och otid dyker upp i media och basunerar ut sina idéer hur verkligheten kommer att gestalta sig i framtiden, man tror sig också ha rätten att beskriva en verklighten i nutid som många medborgare uppfattar ligger långt i från det man själva upplever i sin vardag.

 

Vi har ju fått en del erfarenhet av att deras profetior mer grundar sig på önsketänkande än realistiska bedömningar. Vi har ju Englands utträde ur EU och presidentvalet i USA som lysande exempel på hur dåligt pålästa man är i sina expertutlåtande och totalt ointresserade av den vanlige medborgares syn. Här blir det mer ett följa John drev där man hänger med majoriteten av tyckare utan att själva våga ha en annan åsikt med rädsla att tappa expertstämpeln. 

 

Vi har ju också blivit itutade i åratal om att SD:s framgångar är bara tillfälligheter och kommer att brytas inom en snar framtid. Där sedan media och politiker på alla sätt försökt införliva profetian med allehanda ogrundade, fejkade påståenden om ditten och datten men där medborgarna visat sig vara svårflörtade där man ihämtar informationen i alternativa  sociala medier som visat sig har mer av medborgarnas verklighetsbild, något också ger utslag i opinionsmätningarna.  Nu finns det till och med röster i mediabruset som anser att SD tagit hjälp av Putin för att nå sina framgångar i opinionsmätningarna. När nu inte främlingsfientlighet och naziststämpeln, allas lika värde och solidaritet räcker som skrämselpropaganda då tar man till Rysslands Putin som sista utväg för att stoppa partiets framgångar.       


Nu blir vi itutade i att Ryssland invaderar hela världen med sina hybrid attacker som då en del hävdar var anledningen till att alla experters gunstling, demokraten Hillary Clinton, förlorade presidentvalet. Om det är för att i någon mån få upprättelse för sina totalt misslyckade bedömningar om valutgången som man nu försöker ge ryssarna skulden för att deras profetior inter slog in låter vara osagt, men nog kan man undra.

 

Nu förbereder även svenska myndigheter och regeringen kampanjer i den riktningen,  vi som medborgare är av ryska attacker med fejkade informationer som skulle påverka oss i en bestämd riktning.  Så det vi nu kan vänta oss är om nu nästa riksdagsval inte går i den förväntade riktningen som de så kallade experterna siar om så beror det inte på den politik som medborgarna röstar på utom att man blivit indoktrinerade av falska nyheter och påståenden från ryssarna som gör att valutgången inte blev den som experterna förutspått.

 

Inte lätt att vara expert i dessa dagar när man gång efter gång spår fel i sin kunskapskula som innehåller mer av förväntningar och önsketänkande än verklighetsbaserad kunskap som underlag i sina gissningar



Tänk att journalister, politiker och så kallade experter  gång på gång får krypa till korset och erkänna att man kanske inte så stor koll på verkligheten som man låtsas ha i talarstolarna och i sina rmedia rapporteringar..

 

Något som medborgarna borde ta med sig inför valet 2018.    


tn

 









Av tommy norum - 11 januari 2017 07:00

  


Var på konsert på Sölje herrgård utanför Arvika. Premiär för förhoppningsvis fortsatta evenemang. Herrgården som Gio Petré filmstjärna på 50 och 60 talet har bott i

ihop med den kontroversielle Engström som vigde sitt liv åt att få bort Palme på sin tid genom artiklar, insändare mm. Numera är det barn-barn till Gio Petré som bor och verkar på gården. Det första evenemanget gick inte av för hackor med Robert Wells och Sofia Kjellgren som gjorde en bejublad konsert i den regniga sommarkvällen.

Här behövs inga stora åtaganden av skattemedel med arenor under tak för att få publiken att trivas. Här räckte det med ponchos för 20 kr st för att skydda sig för

regnvädret. Resten stod artisterna för att få publiken att trivas. Vi var drygt 500 personer som bevittnade den bejublade tillställningen.


  



  

  


     

Här behövs inga dyra inomhushallar som skall bekostas av kommunen för att få publiken att trivas, här behövs ingen ölförsäljning, här nöjer sig publiken med uppträdandet och är tillfreds med det.   

tn

  






Av tommy norum - 10 januari 2017 07:00

– 90 av 100 som röker heroin, som rapporteras in till polisen, är ensamkommande flyktingungdomar. Det här är en tickande bomb, säger Lennart Karlsson, kommissarie på citypolisen i Stockholm.

 

   

  FOTO SVT

 

Heroinlangarna har fått en ny målgrupp och en ny spelplats för droghandeln. Enligt polisen är nio av tio gripna i Rinkeby, Tensta och Husby i nordvästra Stockholm ensamkommande flyktingungdomar

 

FOTO SVT 

 

Det måste ske en politisk lösning. Jag tycker det är mycket snack men att det tar alldeles för lång tid innan det händer något. Bara att konstatera att våra politiker ligger inte bara ett steg utan minst 100 steg efter att reagera på följderna efter den naiva flyktingpolitikens konsekvenser som de bär ansvaret för. 


Tack Nya Moderaterna med Alliansen som satte igång hela processen genom att generöst bjuda in hela världens flyktingar där framförallt ensamkommande barn nappade på uppropet. Här får ni gå i skola, ni får lön och vi skall ge er ett arbete när ni är färdiga med utbildningen. Tänk vad fel det kan bli när våra politiker utgår från visioner och glömmer bort verkligheten. Visioner om det mångkulturella samhället som skulle få Sverige att växa både socialt och ekonomiskt men i stället blev utanförskap, kriminalitet   främlingsfientlighet en ökad segregation i samhället precis tvärt om det som predikades från talarstolarna runt om i Sverige.


Fortfarande så famlar man efter lösningar där väl hårdare straff är en av de åtgärder som man lägger krut på och som man tror skulle avskräcka. Men vem tror att det avskräcker tex ensamkommande barn att begå brott när de vet att  till och med mord bestraffas med skyddstillsyn, rån och sexuellt ofredande kan i vissa fall inte ge något straff alls om bevisvärdet inte håller och där man skyller på varandra. Och skulle man mot förmodan hamna i fängelset så är väl en vistelse där rena paradiset mot de förhållande många kommer ifrån. Mat, husrum, betalt och tillgång till att studera, träna kanske ändå som många inte ens ses som ett straff. 

 

Men man kan väl hoppas att de ansvariga politiska partierna som bär ansvaret för situationen får sig en ordentlig känga vid valet 2018. Man skall aldrig rösta efter politiska visioner som predikas från talarstolarna strax före ett val för de går sällan att utföra utan vad man levererat under sin mandatperiod  med sina regeringskolleger då först sätter medborgarna press på politikerna att leverera det de gick till val på.  

 

TN

 

 

 

 

 

 




              

 

Av tommy norum - 9 januari 2017 07:00



SVD  KULTUR


BERGLINS SÖNDAG



        

Av tommy norum - 8 januari 2017 14:23


Socialdemokraternas syn på solidaritet och alla likas värde





 


”Protektionismens vindar har nått också vårt land”

OPINION · ”Om ett företag från Tyskland, Holland eller Estland vill jobba här och har avtalsenliga löner enligt hemlandets regler – då säger vi welcome, inte go home”, skriver Annika Qarlsson (C).

Annika Qarlsson (C)
Annika Qarlsson (C)
Arbetsmarknadspolitisk talesperson

Protektionistiska vindar blåser allt hårdare. Inför Donald Trumps tillträde som president i USA finns en utbredd rädsla för nya handelshinder. Och även här hemma i Sverige handlar det alltmer om att sluta sig mot omvärlden.

När regeringen nyligen presenterade ett lagförslag för att tvinga utländska företag som är tillfälligt verksamma i Sverige att teckna kollektivavtal är det uppenbart att protektionismens vindar har nått också vårt land.

Det handlar om att regeringen vill riva upp lex Laval.

Det är en lagstiftning som uppstod efter Vaxholmskonflikten, där ett lettiskt byggföretag med lettiskt kollektivavtal inte ville teckna svenska kollektivavtal.

Facket svarade med stridsåtgärder – av den obehagliga sorten. När arbetarna från den nyblivna EU-medlemmen kom till jobbet på morgonen stod folk från Byggnads utanför och skanderade i kör: ”Go home! Go home!”.


Läs hela inlägget här  http://www.svt.se/opinion/protektionismens-vindar-har-natt-ocksa-vart-land

Av tommy norum - 8 januari 2017 07:00



 

Försvarsminister Peter Hultqvist ( s ) gömmer sig bakom hemliga försvarsanalyser i regeringens beslut att rekommendera kommunerna att inte hyra ut sina hamnanläggningar till det ryska gasprojektet.

Sällan har väl en försvarsminister som nu Peter Hultqvist (s) blivit så avslöjad med vilket dåligt faktaunderlag som låg i det politiska beslut, som i ekots lördagsutfrågning, om hur turerna runt hur man kom fram till att rekommendera kommunerna att inte hyra ut sina hamnar för arbetet med den ryska gasledningen.

 

Här gömmer man sig bakom hemliga analysantagande från försvaret för att försöka stoppa uthyrningen. Hemliga analyser som troligtvis har lika dålig verklighetsförankring som alla påstådda ubåtskränkningar under flera år år.  För att inte tala om den ryska ubåten som i ytläge och med dundrande dieselmotorer gick på grund i skärgården utanför Karlskrona för några år sedan. Här har man jagat ubåtar i åratal som var påstådda ryska runt om i svenska farvatten utan ett enda napp. Helt plötsligt så dyker det upp en gammal rostig rysk till och med kärnvapenbestyckad ubåt som man då analyserar att den var på spionuppdrag. 

 

Men vem annan än militären och politiker med rysskräck och totalt saknaden av sunt förnuft kan överhuvudtaget komma på den befängda idén att helt plötsligt skulle sovjet gå i från dessa miniubåtar som svenska försvaret påstod fanns lite här och gå över till en gammal förkrigsmodell av en ubåt att utföra spionuppdrag och därtill i ytläge med dundrande dieselmotorer. Folk med lite sunt förnuft förstår givetvis att ubåten utanför Karlskrona felnavigerade så i den milda grad att han hamnade i ett militärt skyddsområde. 

 

Nu är vi där igen när våra politiker försöker gömma sig bakom en hemlig försvarsanalys som påstår att det är för att skydda svenska försvarsintressen i området som skulle vara skälet till att man avrådde kommunerna som var aktuella för att bistå gasföretagets med hamnar inför byggandet. Karlshamn som var med som en av hamnarna avråddes kommunen att hyra ut hamnen på grund av påstådda försvarsintressen. 

 

Att företaget som skulle hyra in sig var ett holländskt med filipins besättning och att också inhemska skulle ingå i den arbetsstyrka som skulle arbeta i hamnen skulle vara mer farligt för att röja försvarshemligheter än de ca 700 ryska fartyg med rysk besättning som anlöper Karlshamns hamnanläggning med export och importvaror årligen. Det var tydligen ingen risk kan man förstå för annars hade väl analysgruppen för länge sedan satt stopp för den trafiken. Ett förhållande som vår försvarsminister hade svårt att bemöta utan alla frågor om förhållandet runt beslutet blev besvarade med samma svar att analysen är hemligstämplad. 

 

Ett politiskt rävspel där man gömmer sig bakom militära analyser som troligtvis fått påtryckningar från politikerna för att de skall få skäl till att säga nej och i förhoppningen stoppa ledningen. Att Finland som vi har ett intimt försvarssamarbete med hyr ut hamnanläggningar i närheten av sina försvarsanläggningar ville inte vår försvarsminister kommentera. Kanske ändå säger en del hur svenskt försvar och våra politiker mer än någon annan ser spöken på ljusan dag. 

 

Vi har åtskilliga exempel under åren där försvaret slår på stora trumman men som sedan visat sig var falskt alarm. Rysskräcken har av politiker och försvarsledningen byggds upp år med ständigt återkommande rapporter om hur Ryssland försöker skrämma oss för att underhålla ryssfaran och för att kan man misstänka för att få ut högre försvarsanslag. 

 

Men när kommer ryssen som ni skrämt oss för de senaste 60 åren?          



tn






Av tommy norum - 7 januari 2017 07:00






 
 
 
  
 
Ångbåtskajen Strömstad


"Vid kajen ligger s/s Norrviken av Hamburgsund, byggd 1877 i Motala. På väg in kommer s/s Albert Ehrensvärd av Göteborg, byggd 1859 i Nyköping. Kortet är taget före 1912 (vykort), sannolikt omkring 1900. Bilden visar norra hamnen i Strömstad och Laholmen som är landfast efter utfyllnad."


 


Strömstad hamn  runt 1900


 


 
"Parti af Strömstad."  
 
 
 
"Parti af Udden. Strömstad." "Krügers Cigarraffär."
 
 
 
 
"Strömstad.
 
 
 
 
"Parti af Udden. Strömstad
 
 
 
 
"Parti från Vaterland, Strömstad." 
 
Av tommy norum - 6 januari 2017 19:00



Bildresultat för malmö förr


Vår stad (1946)

Valfilm för Högern i Malmö. Landsbygd, hamnen, industrier, brandkår, bostäder, barn-och äldreomsorg. Riksdagsman Erik Hagberg med flera på Malmöhögerns lista presenteras.



http://www.filmarkivet.se/movies/var-stad/



Med utgångspunkt i det runt Malmö kringliggande jordbrukslandskapet uppvisas ett flertal av stadens miljöer samtidigt som speakern klargör för Högerpartiets program inför det stundande stadsfullmäktigevalet. Bilderna överensstämmer sällan med det sagda, utan istället får filmen en karaktär av ett kollage föreställande både klassiska vykortsvyer och stadens dagliga liv. Medan berättaren redogör för innehållet i högerns politik - vilken i filmen beskrivs som en "positiv kommunalpolitik buren av ansvarskänsla och idealitet" - visas till exempel delar av Malmö hamn, Pildammsparken med Margaretapaviljongen, Sankt Petri kyrka, landshövdingeresidenset, rådhuset och Malmöhus slott. Besök görs även på Skånemässan och en av Malmö FF:s matcher på Malmö idrottsplats. Efter ett längre framförande av förstanamnet på Malmöhögerns lista, riksdagsmannen Erik Hagberg, avslutas filmen med att samtliga övriga kandidater presenteras i bild.

Vid valet 1946 fick Högerpartiet 16 mandat av 54 i stadsfullmäktige, vilket var ett mandat mer än i föregående val. Största parti blev Socialdemokraterna med 29 mandat.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards