Alla inlägg den 26 januari 2017

Av tommy norum - 26 januari 2017 10:30



  Annie Lööf C  Jan  Björklund L och Ebba-Elisabeth Busch  KD sviker de borgeliga väljarna 

 

Svikarna i alliansen röstar heller på vänsterpolitik än att driva borgerlig politik med hjälp av Sverigedemokraterna.

 

Bra för väljarna att ta till sig när man nu vet vad som gäller. Vid en valseger för det rödgröna blocket så tänker C , L  och KD lägga sig platt heller än att driva borgerlig politik med stöd av SD där de till och med signalerar helt beröringsstopp i de politiska utskotten i riksdagen. Har inte de borgerliga småpartierna C  l, och KD totalt tappat verklighetsuppfattningen när man inte  förstår  att väljarna röstar på partierna för att de skall föra en borgerlig politik ?   Hur man sedan kommer fram till resultatet det är nog för de flesta Borgerliga väljare helt ointressant.

 

Om inte annat så borde väl tidigare opinionsundersökning och den SvD  nyligen presenterade ge en klar fingervisning och vägledning till partiledningarna vad de borgerliga väljarna tycker i saken. Att hälften av Liberalernas och Centerpartiets väljare har en annan uppfattning än det deras partiledare ger uttryck för kanske ändå skulle få dessa att ta en runda till i funderandet.  De moderata väljarna har anammat och gillar Anna Kindberg Batras utspel när man ser i mätningen att endast 16 % tyckte att det var fel.   

 

Det man kan konstatera är att C, l och KD mer är intresserad av symbolpolitik där deras främsta politiska mål är att hålla SD utanför den politiska gemenskapen än att koncentrera sig på att driva borgerlig politik.. En dyr prioritering för de borgerliga väljarna som ännu en gång får finna sig i att få en rödgrön regering där vänsterpartiet kommer att ha ett stort inflytande över den ekonomiska politiken.  Och jag som trodde att politik det är att vilja att skapa förändringar i samhället som ligger i linje med den egna ideologin. Inte att låsa in sig i prestigelägen som man sedan har svårt att ta sig ur med hedern i behåll. Vi har haft nog med sådana låsningar i politiken som visar sig blivit en dyr affär för medborgarna innan till slut förnuftet segrade.

 

Frågan är väl om inte Centern, Liberalerna och Kristdemokraterna håller på och målar in sig i samma hörn som den naiva flyktingpolitiken som man bedrev och stod bakom för inte så länge sedan. Allt för ofta så kan man konstatera att sunt förnuft det är många gånger en bristvara bland våra invalda politiker. Vem som tjänar på deras ställningstagande så är det inte Alliansen och borgerlig politik. Här är man med och krattar  manegen för Löfvens socialdemokrater  för ytterligare 4 år efter 2018.   

 

tn

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards