Alla inlägg den 12 januari 2017

Av tommy norum - 12 januari 2017 07:00




Vår stadsminister Stefan Löfven  (s) går ut och varnar medborgarna för utländska attacker på nätet, där väl Ryssland får känna sig mest träffad. 


 


Kanske man också skulle ägna tid åt det svenska myndigheter och politikers sätt an manipulera medborgarna med falska påståenden, mörkning, för att i möjligaste mån försöka dölja effekterna av vad deras politik ställt till med.  Här försöker man nu sätta fokus på Rysslands hybrid attacker runt om i världen samtidigt som man på hemmaplan håller på med samma sak för att få gehör för sin politik eller för att dölja konsekvenserna av densamma.     



Hur länge skall vi behöva stå ut med alla dessa självutnämnda experter, politiker  som i tid och otid dyker upp i media och basunerar ut sina idéer hur verkligheten kommer att gestalta sig i framtiden, man tror sig också ha rätten att beskriva en verklighten i nutid som många medborgare uppfattar ligger långt i från det man själva upplever i sin vardag.

 

Vi har ju fått en del erfarenhet av att deras profetior mer grundar sig på önsketänkande än realistiska bedömningar. Vi har ju Englands utträde ur EU och presidentvalet i USA som lysande exempel på hur dåligt pålästa man är i sina expertutlåtande och totalt ointresserade av den vanlige medborgares syn. Här blir det mer ett följa John drev där man hänger med majoriteten av tyckare utan att själva våga ha en annan åsikt med rädsla att tappa expertstämpeln. 

 

Vi har ju också blivit itutade i åratal om att SD:s framgångar är bara tillfälligheter och kommer att brytas inom en snar framtid. Där sedan media och politiker på alla sätt försökt införliva profetian med allehanda ogrundade, fejkade påståenden om ditten och datten men där medborgarna visat sig vara svårflörtade där man ihämtar informationen i alternativa  sociala medier som visat sig har mer av medborgarnas verklighetsbild, något också ger utslag i opinionsmätningarna.  Nu finns det till och med röster i mediabruset som anser att SD tagit hjälp av Putin för att nå sina framgångar i opinionsmätningarna. När nu inte främlingsfientlighet och naziststämpeln, allas lika värde och solidaritet räcker som skrämselpropaganda då tar man till Rysslands Putin som sista utväg för att stoppa partiets framgångar.       


Nu blir vi itutade i att Ryssland invaderar hela världen med sina hybrid attacker som då en del hävdar var anledningen till att alla experters gunstling, demokraten Hillary Clinton, förlorade presidentvalet. Om det är för att i någon mån få upprättelse för sina totalt misslyckade bedömningar om valutgången som man nu försöker ge ryssarna skulden för att deras profetior inter slog in låter vara osagt, men nog kan man undra.

 

Nu förbereder även svenska myndigheter och regeringen kampanjer i den riktningen,  vi som medborgare är av ryska attacker med fejkade informationer som skulle påverka oss i en bestämd riktning.  Så det vi nu kan vänta oss är om nu nästa riksdagsval inte går i den förväntade riktningen som de så kallade experterna siar om så beror det inte på den politik som medborgarna röstar på utom att man blivit indoktrinerade av falska nyheter och påståenden från ryssarna som gör att valutgången inte blev den som experterna förutspått.

 

Inte lätt att vara expert i dessa dagar när man gång efter gång spår fel i sin kunskapskula som innehåller mer av förväntningar och önsketänkande än verklighetsbaserad kunskap som underlag i sina gissningar



Tänk att journalister, politiker och så kallade experter  gång på gång får krypa till korset och erkänna att man kanske inte så stor koll på verkligheten som man låtsas ha i talarstolarna och i sina rmedia rapporteringar..

 

Något som medborgarna borde ta med sig inför valet 2018.    


tn

 









Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards