Alla inlägg den 15 januari 2017

Av tommy norum - 15 januari 2017 07:00


Bildresultat för michael kralsson åmål

Socialdemokraterna med Michael Karlsson i spetsen lurar skattebetalarna med falska förespeglingar att Turism , festivaler  skulle vara lösningen för att bryta Åmåls kräftgång






Dyra turistsatsningar ger utmärkt förtjänst har PD som rubrik i sin lördagsbilaga. 

 

Blir alltid lika förvånad att inte PD:s reportrar ifrågasätter mer när man tar till sig information för sina repotage. När man har en kostnad per invånare på 295 kr, en summa på ca 3 miljoner för Åmål och att det sedan skulle ge 80 gånger tillbaka,  alltså 24 miljoner enligt Johan Abenius VD Dalslands Turist AB så borde väl en någorlunda påläst och kompetent reporter fråga sig var hamnar de pengarna  och hur kommer de kommuninnevånarna till del. Men icke sa Nicke, inte i PD:s värld.

 

Åmål har en av Sveriges högsta kommunalskatter, vi ligger i topp på arbetslöshetssiffror, trots att vi satsar mest i Sverige på Turism, som i fritid och kultur i tron att det är lösningen på Åmåls problem. I Sverige så är de kommuner som ligger i bottenträsket i kommunalskatter och arbetslöshet  också de som satsar mest på turistsatsningar i tron att det är lösningen på problemet. Men utan resultat visar det sig i de flesta kommuner när man gör en analys av utfallet. Men ändå fortsätter man i samma spår utan att kunna visa ett enda positivt resultat av i det man förbrukar våra skatter i.


Det senaste projektet i Åmål går man in med 8 miljoner och 50 tusen i månaden för en turistsatsning på Seaside som en exklusiv restaurang som skall locka turister tror man. Och de 8 miljonerna för köpeskillingen är dolda i ett extra anslag till ÅKAB och i bokföringen inte som en satsning på turism vilket fått till resultat att Åmål hamnat i den apsoluta toppen även på den listan.

 

Än har inte Michael Karlsson med Socialdemokraterna lyckas ordna fram en hyresgäst som är beredd att betala en hyra som gör att skattebetalarna går skadelösa ur affären. Så den höjning av kommunalskatten som skulle gå oförkortat till vård och omsorg för bland annat komma tillrätta med att Åmål också ligger i topp i sjuskrivningsligan blev i stället en hårdsatsning på turism, inköp av restaurang, cirkulationsplatser, och några miljoner på upprustning av plantage och mer tjänstemän på kommunkontoret där man fortfarande i princip håller sig med 2 turistorganisationer. Kommuninnevånare känn er blåsta på de Socialdemokraternas vallöftena. 

 

Att man har dåligt på fötterna när man skall försöka förklara satsningarna på Turismen och vad det leder speglar väl ändå den bristande kompetens man besitter på kommunkontoret i turistfrågor där tillväxtenheten på fullt allvar tror att satsningen på Ostindienfararen med 25 000 besökare skulle få någon att etablera sitt företag eller ett nytt boende på grund av den, inflyttning av arbetskraft och nya företag startas. Bara det att ha en tillväxtenhet som är så lång i från verkligheten och där varje satsning som går fel sopas under mattan utan att göra en ordentlig analys av utfallet. Vi har Måkeberg, vi har alla satsningar på fritidsanläggningar som också skulle ge nya medborgare, nya företag att vilja etablera sig i kommunen. 

 

Tron att ordna festivaler med många besökare är något annat än att roa invånarna men där man försöker linda in anslagsäskandet med att det gynnar kommunen i nya arbetstillfällen är ett spel för galleriet för att få argument för satsningarna och få igenom det i fullmäktige.  

 

Vi har en Centrumgrupp där kommunala tjänstemän ingår och där våra kommunskatter investeras år ut och år in utan synbara effekt på resultatet för kommuninnevånarna. Banker, affärer förvinner och ersätts små lokala servisföretag för privat hårvård bland annat, restauranger i överflöd och där kommunen med köpet av Seaside är med och bidrar till överflödet. 

 

Jag tror inte Åmåls medborgare i längden är beredda att i en kommun med en av Sveriges högsta kommunalskatter prioritera att tjänstemän håller på med turistfrågor, tillväxt, centrumhandel i åratal utan ett enda bevis på att ha levererat det man gick på beslut på. I en privat organisation har man fått sparken för länge sedan.

 

Använd de resurserna i stället för att få ordning på vård och omsorg, infrastrukturen och det medborgarna efterfrågar av social service i kommunen och en sänkning av kommunalskatten som man lovade.

 

Frågan är väl om det inte är dags att byta politisk ledning i kommunen för den som finns nu har svårt att leverera det de lovar och det kommuninnevånarna efterfrågar. .                         

 

tn



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards