Alla inlägg den 6 januari 2017

Av tommy norum - 6 januari 2017 19:00



Bildresultat för malmö förr


Vår stad (1946)

Valfilm för Högern i Malmö. Landsbygd, hamnen, industrier, brandkår, bostäder, barn-och äldreomsorg. Riksdagsman Erik Hagberg med flera på Malmöhögerns lista presenteras.



http://www.filmarkivet.se/movies/var-stad/



Med utgångspunkt i det runt Malmö kringliggande jordbrukslandskapet uppvisas ett flertal av stadens miljöer samtidigt som speakern klargör för Högerpartiets program inför det stundande stadsfullmäktigevalet. Bilderna överensstämmer sällan med det sagda, utan istället får filmen en karaktär av ett kollage föreställande både klassiska vykortsvyer och stadens dagliga liv. Medan berättaren redogör för innehållet i högerns politik - vilken i filmen beskrivs som en "positiv kommunalpolitik buren av ansvarskänsla och idealitet" - visas till exempel delar av Malmö hamn, Pildammsparken med Margaretapaviljongen, Sankt Petri kyrka, landshövdingeresidenset, rådhuset och Malmöhus slott. Besök görs även på Skånemässan och en av Malmö FF:s matcher på Malmö idrottsplats. Efter ett längre framförande av förstanamnet på Malmöhögerns lista, riksdagsmannen Erik Hagberg, avslutas filmen med att samtliga övriga kandidater presenteras i bild.

Vid valet 1946 fick Högerpartiet 16 mandat av 54 i stadsfullmäktige, vilket var ett mandat mer än i föregående val. Största parti blev Socialdemokraterna med 29 mandat.

Av tommy norum - 6 januari 2017 07:00





"Sluta blunda för att lag och ordning slutat fungera"

Ställ hårdare krav på den som söker ekonomiskt bistånd och ge polisen resurser att gripa och lagföra de personer som utför bilbränder och kastar sten. Den liberala debattören Shahab Ghobadi kräver fler åtgärder för att minska utanförskapet i Stockholm.

Bildresultat för invandrarpolitik sverige

Här har vi ledaren för det parti som har det största ansvaret för det som nu sker runt om i  Sverige. Moderaternas Anna Kinberg Batra med följe



Sverige är ett land med gratis gymnasium, Komvux, högskola och universitet. Trots denna generösa välfärd hamnar många i bidragsberoende och utanförskap då det saknas tillräckligt med krav i samhället. Där  kanske också våra politiker skall ingå där medborgarna borde sätta mer krav på hur våra förtroendevalda skall sköta sitt uppdrag.  

 

I ett samhälle där boende i utsatta områden i Stockholm löper ännu större risk att hamna i ett så kallat bidragsberoende. Många barn får aldrig se sina föräldrar gå till jobbet.  Barn och ungdomar söker sig till en gemenskap och det kan vara en av anledningarna till varför unga killar dras till gäng.  Detta är en väldigt farlig utveckling då många äldre killar får yngre att utföra brott och andra olagliga företeelser. En helt ny generation av unga människor som är födda i landet men ärver sina utlandsfödda föräldrars arbetslöshet.

 

Ett förhållande som inte på något sätt är obekant för våra politiker men som man vägrat att ta till sig genom ett ändrat beteende när de prioriterat var våra gemensamma resurser hamnat under många år. 

 

 

VI ser runt om i Sverige  arbetslösa ungdomar med invandrarbakgrund dras till gäng i ett desperat sökande efter en identitet och där samhället ses som en fiende när man inte klarat av att ordna till deras liv på ett anständigt sätt. Våra politiker står handlingsförlamade och förstår ingenting utan tror att bara man får ett uppehållstillstånd så är allt frid och fröjd. 

 

Men med en kravlös skola där våra politiker tror att man kan lasta av våra invandrare i skolans klasser med utgångspunkt från ålder i stället för kunskap, där våra kommunpolitiker vägrat att se det resurstillskott som erfordras för att invandrarna skall få en fair chans att gå ur skolan med godkända betyg som är ett måste för att kunna komma in på arbetsmarknaden i framtiden. När vi har en politikerstam som hela tiden har ropat om solidaritet allas lika värde men totalt tappar fattningen i politiken hur klyschorna i talarstolarna skall omvandlas till verkställighet i verkligheten. 

 

Man har konsekvent lämnat stora skaror av nyanlända barn i utanförskap genom att inte ge dem den extra resurstilldelning som är och var ett måste för att de skulle kunna ta till sig den utbildning som erbjuds. Det är det vi nu ser konsekvenserna av i samhället där våra naiva, snåla, totalt saknaden av sunt förnuft i sina förtroendeuppdrag vägrat ta till sig verkligheten utan där en låt gå politik utan den minsta analys var det tar vägen och reagera i tid .  

Så den våg av protester som vi nu ser invandrargäng håller på med runt om i Sverige är följden av ett totalt misslyckande i en invandrarpolitik som i stort sett alla ville ha en tid men som ingen ville ta politiskt ansvar för att det skulle ske på premisser som gav invandrarna samma chans att få komma in i det svenska samhället som de som var svenskfödda.  

 

Nej det var lättare att basunera ut invandrafientlig, rädd för förändringar, osolidariska allas lika värde och där till och med nazister förekom som argument för de som hade invändningar mot en invandrarpolitik som bevisligen gått rent ut åt helvete för Sverige.  Man ville gärna framstå som ett land där solidariteten var i högsätet i invandrarpolitiken där våra invandrare översköljdes med allehanda bidrag men  glömde bort det viktigaste, nämligen att se till att de också blev intrigerade på ett vettigt sätt i det svenska samhället.

 

Kommer bli en dyr affär för medborgarna både ekonomiskt och i en förändrad negativ utveckling i samhället där våra politiker också gett grogrund för en verklig främlingsfientlighet, som man så frenetiskt anklagat andra stå för, med sitt naiva sätt att styra Sverige.  Så frågan är väl om inte svenska folket skall våga chansa och ge dem nytt förtroende 2018 , de som är ansvariga för det vi nu upplever i Sverige.   

 

tn














Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards