Alla inlägg den 28 september 2015

Av tommy norum - 28 september 2015 07:00




 

Här har vi ett typexempel på hur politiker ser på våra gemensamma tillgångar och  förvaltningen av dessa.

 Kanske ändå säger en del att vi inte  har inte begåvats med de smartaste företrädarna att förvalta våra  gemensamma tillgångar varken i politikerleden eller på tjänstemannasidan. Om det nu blir en byggnation av det första huset som om jag förstår rätt skall bli en enskild bostadsrättsförening där hyreskostnaderna och insatsen är baserat på , byggkostnaderna , inklusive tomtkostnad . Skall bli intressant och se vilka råmarkspriser som är satta som ett underlag för slutpriset av tomten. Här finns det nog skäl för kommunen och de köpare av lägenheterna att se upp  innan man går vidare så att det inte blir så att det blir andra som tar vinsterna på medborgarnas bekostnad i och med att man gav bort marken för ingenting


Vad blir det av Måkeberg ?. En vevision  som gjorde att våra politiker gav bort marken för noll och ingenting.

Var det den här presentationen som gjorde att kommunen gav bort marken för noll och ingenting.?


750 000 kr och ett åtagande att investera för lika mycket blir 0 kr för marken.


 

1000 m2 tomt i Sunnanå, Mellerud  2015 för 750 000 kr


Höganäs ca 1000 m2  runt 500 000 - 1 miljon

     

Måkeberg Tomt pris 0 kr


Beslutet  om  Måkeberg...... Kan tänka mig att ett enigt fullmäktige gav sin röst för etableringen. En satsning som många har haft synpunkter på, där priset som  satts med utgångspunkt från nyttan som kommunens politiker och tjänstemän tror kommer ut av byggnationen. Det är det som medborgarna mest reagerat över.


Det betyder att i fortsättningen kommer kommunens markpris regleras efter den nytta som man anser sig få av intressanta företagare och fastighetsägare som vill etablera sig i kommunen. eller ? Är inte det en konstigt politik att man så har så lösa boliner när man går till beslut vilka markpriser som skall gälla för kommunens mark i fortsättningen. 


Hur skall kommunen agera i fortsättningen när förtagare och fastighetsägare knackar på dörren ? Skall då våra  politiker och tjänstemän med magkänslan avgöra nyttan, och sätta markpriset efter detta. En intressant utveckling i kommunen i fortsättningen när det saknas ordentliga riktlinjer och  beslut hur markaffärer skall gå till för att skydda medborgarnas intresse.

Att realisera bort våra gemensamma tillgångar för noll och ingenting i utbyte mot några visioner som bara finns på pappret , visioner som blir mindre och mindre ju längre tiden går kan väl inte vara utgångspunkten för ordning och reda och på bästa sätt ta vara på medborgarnas intresse i den politik man för.

Hur skall vi kommunmedborgare få förtroende för dessa politiker som varit med och fört kommunen i den absoluta ekonomiska botten av Sveriges kommuner ? Politiker som fortfarande klänger sig fast i Stadshuset utan att förstå att de varit med och förstört kommunens ekonomi årtionden framåt med sina amatörmässiga visioner utan verklighetsförankring och en total saknad av sunt förnuft..


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards