Alla inlägg den 4 september 2015

Av tommy norum - 4 september 2015 18:00





"Sannes. Kolbåt 12/2 1948". Uddevalla hamn


 
Bilar tillverkade på Saab-fabriken i Trollhättan i väntan på export till USA i Uddevalla hamn i juli 1957
 

Lastning av Saab-bilar för export i Uddevalla hamn i maj 1959

Lastning i Uddevalla hamn i maj 1958 av bilar tillverkade på Saab-fabriken i Trollhättan
 
 
 

Valfångsbåt (kolning) U-a hamn 1947".




Albatross dec 1960". Uddevalla hamn



"Dansk båt i U-a hamn 20/8 57".

Av tommy norum - 4 september 2015 07:00


En turkisk militärpolis bär bort den döda pojken.
Vem har ansvaret för att flyktingarna dör som flugor i sin flykt från kriget  ?


Är det ett syniskt spel som våra politiker i Europa håller på med.


På hemmaplan så anklagar man opinionen för att vara rasister, främlingsfientliga när de försöker få politikerna att förstå att länderna mäktar inte med den flyktingström som nu är på väg. Samtidigt dör tusentals  i sin flykt på väg till Europa men där våra politiker står och tittar på utan att någon rör en fena för att öppna säkra flyktvägar för de som flyr från krig och elände .

Är det så att våra politiker runt om i Europa inte bryr sig. ?


 Helst vill man inte ha hit dem och gör allt för att försvåra för dem att komma hit. Man låter 10 tusentals människor dö , man ser till med sin politik att människosmugglare tjänar storkovan där verksamheten inte tar några hänsyn till att man dör på vägen. Här låtsas man om för hemmaopinionen att man bryr sig där argumenten för rörelser på hemmaplan som vill stoppa invandringen kallas rasister, främlingsfientliga och vete gudarna allt man hittar på.. Samtidigt sitter man med armarna i kors och låter det som händer ske utan att ingripa .


Ett spel för galleriet inför hemmaopinionen för att visa sin solidaritet för flyktingarna men som i praktiken innebär att man lämnar dessa i sticket .


Om det är dessa flyktingarna ni vurmar om  varför i all sin dar tar ni inte då och hyr in fartyg som på ett säkert sätt kan transportera flyktingarna från Afrika och Mellan Östern till Europa.. Då kommer man ju ifrån dessa livsfarliga transporter under vidriga förhållanden och där kriminella tar hutlöst betalt för sina tjänster att smuggla in dem i Europa.

Ni som tycker vi skall ha fri invandring till Sverige . Varför inte känna våra politiker på pulsen och ifrågasätta den totala likgiltigheten för dagens flyktingsituation .


Det är nämligen de som har bollen för en human flyktingpolitik . Inte Sverigedemokraterna ,de har inget att säga till om i svensk politik med den uppgörelse som övriga partierna har kommit överens för att hålla dessa utanför parlamentet .

 Så ni som ser bilder från döda barn som ligger i vattnet kanske skulle man ta sig en funderare varför detta sker framför ögonen på oss utan att någon ingriper och vem har ansvaret för att situationen har uppstått ?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards