Alla inlägg den 16 september 2015

Av tommy norum - 16 september 2015 22:39


  

Satirkarikatyren som ger reaktioner runt om i världen och som ger Eu politikerna en spark i arslet för att de i TV gråter krokodiltårar över den rådande flyktingsituationen som man bär ansvaret för.



Av tommy norum - 16 september 2015 07:00





Vad  i all sin dar rör sig i huvudet på våra politiker i Åmål när man har ett flyktingmottagande som ligger i topp per antal innevånare i Sverige.

Nog borde man vara så ansvarsmedveten i sitt politiska uppdrag att man förstår att det är inte bara att ta emot en massa flyktingar.  I det uppdraget ingår också att utbilda, skaffa bostäder och få ut dessa på arbetsmarknaden


 Vilka förutsättningar har Åmål att erbjuda dessa arbete och då menar jag inte att erbjuda plats på returen för att man skall få ut arbetslöshetsunderstöd för att hanka sig fram en tid..


Fortfarande har man inte lyckas att få ner arbetslösheten i Åmål där vi legat i topp i decennier. Vad är det våra politiker har i rockfickan för att nu helt plötsligt tro sig ha lösningen på den problematiken ?. Det blir ju inte lättare av att man fyller på antalet innevånare som många gånger ligger långt ifrån den profil som eftersöks på arbetsmarknaden.


Är det kortsiktiga fördelar som ligger bakom där våra politiker tycks tro att ju mer innevånare ju mer bidrag från staten ?.


Men man glömmer tydligen bort att för att hela ekvationen skall gå ihop så fodras det att de nyanlända också får ett  arbete att gå till.. På sikt kommer inte de stadsbidragen att hjälpa upp situationen när man ser de sociala kostnaderna rusar i höjden ,  bostadsbrist , när man tvingas att dra ner på bemanningen i hemtjänsten som redan nu saknar resurser som de anställda får betala med ökade sjukskrivningar och kaos på arbetsplatserna.


Det är inte frågan att vi inte  solidariskt skall ta vårt ansvar men för det bör vi väl inte ligga i topp med de dåliga förutsättningar Åmål har att få in de nyanlända på arbetsmarknaden.


För det är nämligen det hela mottagandet av nyanlända går ut på, att få dessa i arbete så fort som möjligt , det ingår i uppdraget och det är det man får betalt för. Men hur man skall lyckas med den bedriften kan man undra när man hittills inte lyckas med att skapa arbete fullt ut till de infödda svenskar som bor i Åmål.


Så frågan är väl om man inte först skall undersöka vilka möjligheter man har att slussa över de nyanlända till en integration värd namnet där ett arbete är det absolut det viktigaste, innan man spär på med nya flyktingar


Anpassa flyktingmottagandet efter de förutsättningar man har att integrera dessa  det tjänar alla på ,inte minst de nyanlända. Så nu är det upp till bevis ni politiker som bestämt flyktingkvoten. Är ni beredda att avstå de resurser som behövs för att ni skall lyckas i ert uppdrag eller blir det som i en massa andra kommuner där man helt misslyckats med resultat som utanförskap,  ökad arbetslöshet, isolering, misslyckade skolresultat, ökad segregation med ökad kriminalitet som följd. Och som grädde på moset risk för ökade kommunlskatter där också Åmål har en toppplacering




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards