Alla inlägg den 21 september 2015

Av tommy norum - 21 september 2015 15:16

  

Det blir alltid påtagligt när man lyssnar på en Socialdemokrat längre än två minuter, att för dem är skattepengar först och främst stadskassan och finnansministerns. Vill man ha en skattesänkning då ber man om någon annans pengar och inte vilket vore en hedligare beskrivning - om att få behålla en liten större del av sin egen.
 



Traditionell Socialdemokratisk politik, ta så mycket ni kan från medborgarna i skatter men tala inte om det före valen. Det gäller både i kommunpolitiken och i regeringen.



Trots att Sverige har en av världen högsta skatter så fortsätter Socialdemokraterna att kräva ut mer ur medborgarnas fickor. 80 % av svenska folket får en skattehöjning . Var fanns den informationen innan vi gick till valurnorna vid senaste valet.?  En underfinansierad budget tror många när flyktingnotan görs påmind i slutet på året på grund av de tusentals som står i kö för att få tillgång till vår välfärd.


Nu kommer notan på Stefan Löfvens och för den del också Reinfeldts utspel att alla är välkomna, som har flyktingstatus, att ta del av vår välfärd.


Vi får väl se hur lång tid det tar innan även våra politiker kommer ut i verkligheten. Vi ser nu att Tyskland börjar sakta men säkert att dra öronen åt sig och ger nu signaler om att nu räcker det. Löfven har nog inga planer än att gå Sverigedemokraterna till mötes det skulle vara en enorm prestigeförlust med tanke på den retoriken han använd mot SD en längre tid. Så nu får vi väl se om den tes som så tydligt basunerats ut de senaste åren att  Sverige som land tjänar på den höga invandringen inte bara är teorier utan också gäller i verkligheten.

 

 
 

Försiktig optimism i regeringens budget

Finansminister Magdalena Andersson (S) TT

Finansminister Magdalena Andersson (S) Foto: TT
 
finansminister Magdalena Andersson (S) pressades hårt vid dagens presskonferens med anledning av Svenska Dagbladets avslöjande att regeringen mörkar att 80 procent av hushållen kommer att få en lägre disponibel inkomst till följd av budgeten. Hon menade att påståendet ger en skev bild av verkligheten, trots att det baseras på regeringens egna beräkningar.
 
läs hela inlägget genom att klicka på adressen .
 
 
 
 
Att be om lägre skatt är att be någon annan betala, sade Magdalena Andersson i budgetdebatten. Ett utmärkt uttryck för att beskriva vänsterns syn på ditt och mitt, och på medborgarmakt och politikens gränser.
Av tommy norum - 21 september 2015 07:00

Opinionsmätningarna duggar tätt i media . Vilken som i slutändan tar hem spelet vid nästa val är nog en öppen historia.

Det vi kan konstatera är att i Metros mätning så fortsätter SD och växa och är det nu i särklass största parti i någon mätning hittills 27.3 % en fortsatt uppgång. Kan tänka mig att de politiska företrädarna i andra partier ha svårt att avgöra vilket ben man skall stå på i flyktingfrågan vilket är väl huvudorsaken till att SD ökar . Det vi kan konstatera är att nu Folkpartiet nu ligger under 4 % kanske ett utslag som speglar väljarnas sympati när man väljer att stödja regeringen i frågan om att tvinga kommunerna att ta emot flyktingar.

Det finns andra opinionsmätningar som visar andra resultat än det YOUGOV visar. Där tex Sverigedemokraternas tillväxt har stoppat på sina 17 % och där Socialdemokraterna fortfarande är det största partiet.  


SD största parti i Yougov

Sverigedemokraterna (SD) blir största parti med 27,3 (+ 2,1) pro-cent i Yougovs mätning för september som presenteras i Metro.

I mätningen ställdes också frågan 
vilka tre politiska frågor som är viktigast just nu, flykting- och invandring hamnade högst upp med 53 procent, en ökning med sju procentenheter från augusti.

- Det är oroväckande för Moderaterna (M) och Socialdemokraterna (S), det är stora andelar som röstade på partierna i valet 2014 som säger att de nu skulle rösta på SD, säger Sören Holmberg.


Han menar att en stor del av förflyttningen har skett under och efter sommaren i samband med en ökad rapportering om flyktingkatastro-fen.

1 515 intervjuer av ett representativt urval genomfördes via You-govs självrekryterade onlinepanel under perioden 10-14 september.



Enskilt parti / (..) jämfört med förra mätningen i procent:

Moderaterna: 20,0 (- 1,0)
Folkpartiet: 3,7 (- 0,7)
Centerpartiet: 7,5 (+ 1,9)
Kristdemokraterna: 4,9 (+ 1,2)

Alliansen:
36,1 (+ 1,4) 

Socialdemokraterna: 21,8 (- 0,3)
Vänsterpartiet: 6,5 (- 0,3)
Miljöpartiet: 5,0 (- 1,4)

Rödgröna:33,3 (- 2,0)

Sverigedemokraterna: 27,3 (+ 2,1)

Övriga: 3,2 (- 0,4)

www.metro.se/nyheter/yougov-flyktingfragan-viktigast-bland-svenskar-sd-storsta-parti/EVHoip!
 
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards