Alla inlägg den 15 september 2015

Av tommy norum - 15 september 2015 07:00



   


Var det talet av förbundskanslern i Tyskland Angela Merkel stödd av vår egen stadsminister Stefan Löfven som satte flyktinglavinen i rörelse.?


Det verkar som om halva EU nu säger stopp till den flyktingpolitik som främst Tyskland och Sverige bedriver. Nu ökar man gränskontrollen hos flera länder för att på något sätt få kontroll på flyktingströmmen där det inte bara är människor som flyr kriget utan även även stora skaror utan flyktingstatus passar på att invadera de obevakade gränserna .


Spekulationer kring den stora ökningen tror bedömare har sitt urspring i Tysklands förbundskansler Angela Merkel naiva välkomsttal att alla flyktingar är välkomna till Eu och hennes garantier att de bli väl omhändertagna . Där har väl också våra stadsministrar i Sverige del i att man just har Sverige som favoritland med alla signaler som getts om att alla är välkomna, Sverige är stort så här finns det plats.


Är det så här, de som sympatiserar med SD, känner sig i den politiska debatten ?    


När kan vi förvänta oss att Sveriges regering börjar behandla våra grannländer på samma sätt som man behandlar Sverigedemokraterna i svensk politik ??? 


Nog borde väl i konsekvensens namn den Svenska regeringen ta initiativ till att bryta allt samarbete med våra grannländer med den inställningen de har till flyktingpolitiken . Nog borde väl det finnas lite stake i utrycks retoriken på samma sätt som på hemmaplan , eller ?


Både Finnland , Danmark , Norge och de baltiska länderna för att inte tala om de forna Öststatsländerna som har en betydligt restriktivare invandringspolitik än till och med vad Sverigedemokraterna talar om här hemma..


Här utesluter man Sveriges tredje största parti , det största om skall tro de senaste opinionsmätningarna i att delta i Svensk politik på grund av deras inställning i invandrarfrågan.


Inte har jag hört Stefan Löfven eller de andra partiernas företrädare kalla regeringarna invandrarfientliga, rasister, främlingsfientliga, inte har jag hört att man skall sluta och samarbete med de regeringar i Eu som har en invandrarpolitik som sammanfaller med Sverigedemokraternas.

Varför vågar man inte kalla de regeringar som inte har samma invandrarpolitik som  Sverige i sitt rätta namn, det som man gång på gång anklagar Sverigedemokraterna för i inrikespolitiken för att försöka vinna politiska poäng för hemmapubliken.


Man kan ju fråga sig hur det är ställt med den politiska kompetensen ?


Ju mer man attackerar SD ju större verkar de bli i opinionsundersökningarna. Frågan är väl om man är på väg att utplåna sig själva med den taktiken ?







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards