Alla inlägg den 18 september 2015

Av tommy norum - 18 september 2015 16:19

Att ta emot många flyktingar till Åmål är tyvärr ingen höjdare för de flyktingar som fått sin placering här.

Haif Bali som skriver här nedan verkar ha det sunda förnuft som många av våra politiker saknar i flyktingfrågan. Hur man skall få in flyktingar på en obefintlig bostadsmarknad verkar inte bekymra våra politiker när man nu försöker tvinga in flyktingar i kommuner som saknar bostäder. Chefen för emigrationsverket gör en aning lätt för sig när han i TV säger att då får de väl bygga bostäder då, det var hans enkla lösning på problemet. Det man kan konstatera är att hans arbetsbakgrund härstammar nog inte från kommunsektorn eller byggbranschen kan man förstå med den naiva inställningen till problemet. Så lösningen hittills verkar har varit ju mer tomma bostäder det finns i kommunerna som också i regel betyder små möjligheter att få ett arbete på platsen ju mer flyktingar skickar man dit.

Hur man tänker sig att få ordning på integrationen med den taktiken kan man ju undra. Så nu tänker Regeringen med hjälp av Folkpartiet tvinga kommunerna via en lag ta emot mer flyktingar. Om man sedan har en rimlig chans att integrera dem till det Svenska samhället det struntar man totalt i .

tn



”Politisk färg inte orsaken till ojämnt flyktingmottagande



Problemet med den ojämna fördelningen av nyanlända har samma grundorsaker som arbetsmarknads- och bostadsproblematiken i övrigt i Sverige”, skriver Hanif Bali


Bilden som målats upp har varit enkel; de kommuner med hög andel nyanlända migranter som har fått beviljad asyl är goda kommuner, som leds av godhjärtade politiker – och kommuner med låg andel nyanlända leds av av onda högerrasister.


Det hela är ett klassiskt misstag mellan att blanda ihop korrelation och kausalitet. Det är inte den politiska styrningen som är orsaken till det ojämna mottagandet, snarare bostadsdemografin, som i sin tur påverkar den politiska styrningen.


Kommuner som brukar dominera bottenlistan av mottagande av nyanlända har alla många gemensamma nämnare, de har få allmännyttiga hyresrätter på grund av att de berördes obefintligt eller i liten utsträckning av Miljonprogrammet.


Problemet med den ojämna fördelningen av nyanlända har samma grundorsaker som arbetsmarknads- och bostadsproblematiken i övrigt i Sverige.

Där jobben finns, finns inga bostäder – där jobben lagts ner eller flyttat finns väldigt gott om bostäder där placeras invandrarna i stor grad och har ofta en röd politisk ledning. .


En jämn och effektiv fördelning av nyanlända där de har som bäst chanser för egenförsörjning, etablering och god skolgång är allt för viktigt för att utnyttjas som ett sätt att försöka plocka billiga poäng på sina politiska motståndare.


läs hela inlägget genom att klicka på adressen


http://www.svt.se/opinion/article3585734.svt

Av tommy norum - 18 september 2015 07:00

Många flyktingar har Sverige som slutdestination där man har fått bilden av ett mottagande som vida överstiger  övriga Europas länder- Medan många länder ger signaler att här är ni inte välkomna så gör Sverige med Stefan Löfven tvärt om. 


Medan Tysklands förbundskansler Angela Merkel och vår egen stadsminister Stefan Löfven gång på gång går ut i media och ger signalen till att kom till oss så skall vi ta emot er med öppna armar.


Ett budskap som spridis runt i världen via nätet och släktingar som fått sin fristad i länderna. Medan många av Eu:s medlems stater försöker hindra flyktingströmmarna med alla tänkbara medel och där man också inser den ohållbara i situationen så fortsätter Stefan Löfven att bjuda in i sin retorik för att i första hand hålla distans till Sverigedemokraterna på hemmaplan. 


Den  senaste inbjudan kom i regeringsförklaring där även Kungen föll in i budskapet i sitt öppningstal .

Man blir lite konfunderad över situationen . Medan i stort sett alla politiska partier i Sverige är överens att man totalt misslyckat med att intrigera en stor del av flyktingarna som kommit, man är överens om att vi fått en ökad segregation , man är överens att kommunerna som har huvudansvaret för mottagningen inte i många fall klarat av sin uppgift . Man är överens om att Staten inte på långa vägar tagit sitt ansvar och gett kommunerna det stöd i större bidrag som är en förutsättning för att ens komma i närheten av det mål man har satt sig att nå. Man är överens om att man måste komma tillrätta med situationen men har inga konkreta förslag att komma med. Det finns ca 60 miljoner människor som befinner sig på flykt ute i världen därav nästan hälften är barn .  Det det är totalt orealistiskt att vi  ens orkar ta emot en bråkdel av dessa .


Men så länge Sverige och Tysklands politiska företrädare gång på gång upprepar i sin retorik att kom till oss så tar vi emot er med öppna armar.

 Skicka hit barnen först så skall vi se till att de får en ordentlig utbildning och när ni sedan som anhöriga har rätt att återförenas så står vi för ert uppehälle, ni får bostad och en pension att leva på. Tacka tusan för att Sverige är ett drömland att komma till och som lockar tusentals flyktingar att försöka komma hit och  är beredda att offra sitt liv för både sig själva och barnen för att nå sitt mål.

Avigsidorna ser vi när kanske inte det blev riktigt som man tänkt sig när man inte platsar i att klassas som flykting och blir utvisad men fortsätter att vara kvar . Vi har flera hundratals gatubarn i storstäderna som lever på brott och knarkförsäljning läser vi i dagens media. Och som vanligt står våra myndigheter lamslagna inför situationen. 

Så frågan är väl om man inte till slut tvingas att anpassa vår flyktingmottagning efter vad vi klarar av att intrigera in i det Svenska samhället. Nu är det tuta och kör och där man på inga villkor vill dra i nödbromsen för att ge Sverigedemokraterna politiska poäng  på hemmaplan. Så när en allt större del av medborgarna börjar förstå att situationen är ohållbar i längden så föredrar våra politiker att ta på skygglapparna för verkligheten. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards