Alla inlägg den 6 september 2015

Av tommy norum - 6 september 2015 19:51



Svaret på frågan som ställs i rubriken är tyvärr det vi nu har facit på i Sverige.


Vi har inte lyckas intrigera våra nyanlända där många hamnar i utanförskap. Svenskarna flyttar när det kommer in utlandsfödda i bostadsområdena.


Våra kommunpolitiker vägrar att ge resurser till skolan för att klara de utbildningskraven för de nyanlända. Det saknas bostäder och våra politiker har fortfarande inte en seriös plan för bostadsbyggandet i Sverige för att klara den ökande tillströmningen av flyktingar.

Både kommuner, landsting och våra andra myndigheter har svårt att tillfredställa alla behov som de nyanlända behöver nu och i framtiden.


Tyvärr så saknas de resurser som behövs och när någon påpekar detta så vill våra politiska partier heller prata om främlingsfientlighet, rasister i stället för att visa en realistisk plan för att kunna erbjuda våra nyanlända en framtid in i det svenska samhället på de villkor som gäller för att de skall ha en chans att lyckas.



Hittilldags så har inte våra etablerade partier visat den goda viljan att ta de framtida problemen på alvar utan skjuter dessa framför sig i väntan på vad då ? Att bostäder börjar växa upp som svampar ur jorden, att enkla jobb helt plötsligt kommer på plats där man kan placera de lågutbildade men med en lön som LO bestämmer.



Så frågan är väl om man inte till slut skjuter sig själva i foten när Svenska folket inser att det där med att ta in mer flyktingar än man klarar av och konsekvent vägrar ge de resurser som behövs för att lyckas i en human flyktingpolitik, när man nu ser resultatet med ett ökat utanförskap, kriminalitet, bostadsbrist, en ökad arbetslöshet.


Kanske dags att prata klarspråk för det finns medborgare där ute ,också politiker, som låtsas som det inte behövs stora förändringar med stora omprioriteringar av våra gemensamma resurser för att lyckas nå en humant flyktingmottagande för alla.


Frågan är väl om våra politiker i de etablerade partierna vågar utmana våra medborgare med den informationen när man ser åt vilket håll strömningarna går i opinionsmätningarna.



  


Orkar vi öppna våra hjärtan på riktigt?




En våg av solidaritet väller fram i spåren av flyktingkrisen. Men den hjälp som nyanlända har störst behov av är det tyvärr skralt med i Sverige.


 De nyanlända måste också släppas in i det svenska samhället - på bostadsmarknaden, arbetsmarknaden och i våra skolor. Och där har viljan att hjälpa till hittills varit betydligt mindre.


Låt oss börja med den akuta bostadsbristen. Boverket har räknat ut att vi behöver bygga mer än ett nytt Stockholm på fem år för att klara den rekordsnabba befolkningsökningen i Sverige.


Samtidigt håller trångboddheten på att bli akut i våra utsatta förorter. I Södertälje tvingas människor inte sällan in i en desperat flyttcirkus på upp till 10-20 olika boenden på ett år. Det är en ohållbar situation som håller på att växa fram.


Forskning visar att Sverige har stora problem med så kallad "white flight", det vill säga att majoritetsbefolkningen flyttar ut när minoriteter flyttar in. Det räcker med att antalet utomeuropeiska invandrare når 3-4 procent i ett bostadsområde för att de infödda svenskarna ska börja flytta ut. Först att dra är högutbildade och höginkomsttagare.


Runt hälften av alla flyktingar som kommer till Sverige saknar gymnasiekompetens. Samtidigt är vi det land i västvärlden som har lägst andel enkla jobb och de högsta minimilönerna. Vi driver människor ut i utanförskap och sysslolöshet. Arbetslösheten är nästan tre gånger så hög bland utrikes födda som bland inrikes födda, och ännu högre bland utomeuropeiskt födda.


Läs hela artikeln


http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/orkar-vi-oppna-vara-hjartan-pa-riktigt/

Av tommy norum - 6 september 2015 07:00

                               


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards