Direktlänk till inlägg 21 september 2015

Regeringen mörkar att 80 procent av hushållen kommer att få en lägre disponibel inkomst

Av tommy norum - 21 september 2015 15:16

  

Det blir alltid påtagligt när man lyssnar på en Socialdemokrat längre än två minuter, att för dem är skattepengar först och främst stadskassan och finnansministerns. Vill man ha en skattesänkning då ber man om någon annans pengar och inte vilket vore en hedligare beskrivning - om att få behålla en liten större del av sin egen.
 



Traditionell Socialdemokratisk politik, ta så mycket ni kan från medborgarna i skatter men tala inte om det före valen. Det gäller både i kommunpolitiken och i regeringen.



Trots att Sverige har en av världen högsta skatter så fortsätter Socialdemokraterna att kräva ut mer ur medborgarnas fickor. 80 % av svenska folket får en skattehöjning . Var fanns den informationen innan vi gick till valurnorna vid senaste valet.?  En underfinansierad budget tror många när flyktingnotan görs påmind i slutet på året på grund av de tusentals som står i kö för att få tillgång till vår välfärd.


Nu kommer notan på Stefan Löfvens och för den del också Reinfeldts utspel att alla är välkomna, som har flyktingstatus, att ta del av vår välfärd.


Vi får väl se hur lång tid det tar innan även våra politiker kommer ut i verkligheten. Vi ser nu att Tyskland börjar sakta men säkert att dra öronen åt sig och ger nu signaler om att nu räcker det. Löfven har nog inga planer än att gå Sverigedemokraterna till mötes det skulle vara en enorm prestigeförlust med tanke på den retoriken han använd mot SD en längre tid. Så nu får vi väl se om den tes som så tydligt basunerats ut de senaste åren att  Sverige som land tjänar på den höga invandringen inte bara är teorier utan också gäller i verkligheten.

 

 
 

Försiktig optimism i regeringens budget

Finansminister Magdalena Andersson (S) TT

Finansminister Magdalena Andersson (S) Foto: TT
 
finansminister Magdalena Andersson (S) pressades hårt vid dagens presskonferens med anledning av Svenska Dagbladets avslöjande att regeringen mörkar att 80 procent av hushållen kommer att få en lägre disponibel inkomst till följd av budgeten. Hon menade att påståendet ger en skev bild av verkligheten, trots att det baseras på regeringens egna beräkningar.
 
läs hela inlägget genom att klicka på adressen .
 
 
 
 
Att be om lägre skatt är att be någon annan betala, sade Magdalena Andersson i budgetdebatten. Ett utmärkt uttryck för att beskriva vänsterns syn på ditt och mitt, och på medborgarmakt och politikens gränser.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards