Direktlänk till inlägg 2 september 2015

Fördomar och politisk propaganda.

Av tommy norum - 2 september 2015 15:13


SD-väljarna är inte förbittrade förlorare

 ”Hur extrema är Sverigedemokraterna ?
 

Reinfeldt går hårt ut i sin bok där han försöker ge en bild hur en SD- sympatisör ser ut. 


De är missnöjda med sitt eget liv och området de bor i

 SD-väljarna beskrivs som "avvikare" från övriga väljare och att de "inte känner samma tillit till andra människor, till samhällets institutioner och det demokratiska systemet.


Han anammar tydligen bilden att det är en man i övre medelålder. Han bor på landsbygden eller i en större tätort. Han är lågutbildad, ­inte medlem i facket och ­beskriver sig som varande arbetare eller småföretagare.

SD-sympatisören är inte intresserad av politik, är inte nöjd med hur demokratin fungerar och har mycket litet förtroende för våra folkvalda politiker.Det är den bilden Fredrik Reinfeldt försöker ge läsarna i sin nya bok av de som röstar och sympatiserar på SD. Kanske för att skapa ett förhållande att man skall skämmas att tillhöra skaran som sympatiserar för SD.



Men stämmer det att det är i socioekonomiskt utanförskapet SD finner sina väljare? Nej, inte enligt SOM-under­sökningen.



De flesta SD-sympatisörer har arbete eller är ålders­pensionärer. De är inte mer oroade än andra över att förlora sitt jobb. SD-sympatisören har en ekonomi som är jämförbar med övriga befolkningen och de allra flesta anser att de klarar sig bra på sin inkomst. Nära nio av tio, 88 procent, av SD:s anhängare är mycket eller ganska nöjda med det liv de lever. ­Ungefär likadant svarar alla ­andra.

Nej, det är i andra frågor SD-sympatisörerna står ut. SD-sympatisörerna är mest ­negativa till EU och bistånd. De är för dödsstraff och visar inget större ­engagemang för miljöfrågorna.De skiljer sig från folket som helhet när de säger sig betrakta invandring som hot mot svenska värden.


Kanske är det dags att vi inser det, att de flesta av SD:s väljare inte är vilsna förbittrade människor som lite hejsanhoppsan hamnat hos SD.


Frågan är om det inte är ett lågvattenmärke i Svensk politik genom att försöka få väljare som röstar på ett visst parti få dessa  att uppfattas som idioter som inget begriper


Frågan är väl om inte våra politiker skulle må bra av att umgås med folk utanför politikersfären för att få en mer nyanserad bild hur tongångarna går utanför Riksdagshuset.   



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards