Direktlänk till inlägg 4 oktober 2013

Har vi rätt personer i våra nämnder ?

Av tommy norum - 4 oktober 2013 07:00


Mikael Norén


Michael Norén  ( S ) ny vice ordförande i den gemensamma Säffle och Åmåls teknik och fritidsnämnd.

Man kan ju fråga sig vilka meriter han har som medfört en uppgradering i sitt förtroendeuppdrag ?



 Tänk att det skall vara så svårt att när man tar ut folk till förtroende uppdrag i våra nämnder att man åtminstånde ser tillbaka och analyserar vad man tillfört den nämnd man sitter i och inte slentrialmässigt får uppdrag som man bevisligen inte har kompetensen till .

 Michael Norén ( s)  har blivit befodrad till vice ordförande i Säffle och Åmåls  gemensamma  teknik och fritidsnämnd . Hur vore det om man ser tillbaka och analyserar hur han skött sitt uppdrag i den gamla samhällsbyggnadsnämnden där han satt några år utan att reagera på vilket sätt den förvaltningen sköttes.

 Det var inte bara Michael Norén i den förvaltningen som inte hade en susning vad deras uppdrag gick ut på och där man inte hade minsta kontroll eller intresse av vad som skedde fast man satt just för att till varata medborgarnas intresse.

Här informerade jag om oklarheter per telefon om vissa konstigheter inte bara till Michael utan också till andra i den gamla nämnden men responsen av de samtalen blev väl ungefär goddag yxskaft och där man förstod att man inte ricktigt hängde med i turerna hur förvaltningen sköttes.


Här blev man hela tiden hänvisad till förvaltningschefen utan att ha en egen åsikt i ämnet. Skvalrar det inte om hur illa ställt det är med nomineringarna i förvaltningarna när man har facit i hand vad de har tillfört i sitt tidigare förtroendeuppdrag och där vi tagit del av alla oklarheter och mörkningar som man varit delaktig i.


 Att man som utomstående förstår det hela utan att delta i politiken så borde väl också de som är valda att representera oss i sitt förtroendeuppdrag visa lite intresse och inte strunta i både kommunallag, ta in offerter , man lånade till underhåll , man gjorde alla fel man kan göra i sitt uppdrag att tillvarata medborgarnas intresse .


 Där satt Michael Norén utan att reagera, och nu blir han vice orförande med den meritlistan

   

De förtroendevalda har alla möjligheter till insyn i verksamheten och med lite visat intresse också kunna se hur illa ställt det var hur man skötte förvaltningen.  

Bedrövligt att man med det bagaget blir befodrad till vice ordförande kanske säger en del om hur dagens politiker ser på sitt förtroendeuppdrag.         

 
 
Ingen bild

Bengt Svedberg

4 oktober 2013 13:07

Javisst nu har vi tagit upp kampen!.....med de andra--Laxå--Sveriges sämsta! Lysekil--högsta skuld, en miljard! Färgelanda--värsta chefsomsättningen! Åmål--Sveriges Gästvänligaste stad; är vi ju redan och lögnaktigaste per automatik och dumstruten håller dom väl som bäst på att prova ut... så någon mer 1:a plats ska vi väl kunna knipa utan att anstränga oss så värst. 2:a plats i chefsomsättning har vi ju redan. Lite att fylla dumstruten med kan möjligen vara Åmåls kommuns lokal- och uthyrespolitik som började så tjusigt med Nordverkslokalen fortsatte med Hamnterminalen och Nya Hamnterminalen(förlåt Event skulle det visst vara ???), Najadlokalen och en del övriga lokaler. Mycket konkurrerande båtförvaring om inte annat och "komisk" prissättning.
P-skivorna har ju en självskriven plats!
"Skivorna" i Kungsgatans respektive ändar är däremot inte självskrivna, men ska de kosta en miljon att få behålla så har de definitivt en plats i dumstruten, tillsammans med upphovsmännen.

 
Ingen bild

Åke Olsson

4 oktober 2013 15:13

Jag har sagt det förut,jag säger det igen.Alla styrelser och nämnder bör bestå av mindre antal ledamöter.Hjälp alla valberedningar med detta,så jakten på kompetens och villighet ökar.Jag kan ärligt svara,ty jag har inget att förlora inom det politiska livet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards