Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

Vilken är PD:s roll i hur illa våra politiker och tjänstemän förvaltat våra gemensamma tillgångar ?.

Av tommy norum - 22 februari 2013 07:15


Sune Tholin en av ägarna i PD

Vilket ansvar har PD: ledning för hur politikerna fått härja ostört med ett facit som närmar sig ekonomisk katastrof för kommunen.  

Ove Rydh redaktionschef, försöker ge sig in i politiska spörsmål i sin krönika i PD.

Lite ironiskt så föreslår han en inflyttningsskatt som storstäderna skall stå för  när innevånarna försvinner från glesbygden på grund av att det saknas arbetstillfällen. Om nu det skulle få en ökad arbetsmarknad i glesbygden kan man ju fråga sig ?

Tänk om PD under åren varit mer intresserade av hur politikerna i kommunen skött sina åtagande mot oss kommuninnevånare och informerat om denna miljonrullning som förekommit på projekt utan hänsyn till vår ekonomi, då har vi haft en helt annan ekonomisk situation i kommunen  nu.

Tänk om PD  ställt våra politiker mot väggen där man fått förklarat sig i sina prioriteringar , när man låtit pensionsskulden skjuta i höjden, när man lånat till rent underhåll, när man mörkat och ljugit inför medborgarna. Tänk om PD tagit sin roll på allvar att genom undersökande journalistik lagt krut på att avslöja i stället för att på alla sätt vara med och mörka omständigheterna runt hur våra tjänstemän  och politiker förvaltat våra gemensamma resurser.

Tänk om PD  i stället för att skjuta budbäraren till eländet tagit tag i oklarheterna när man fått all information serverat på bordet.. Tänk om man låtit insändarsidorna varit öppna och inte strypa när det hettar till i debatten när politikerna blir avslöjade med byxorna nere.


Kan vi lita på PD ?

Så Ove Rydh  ta tag i det som du har alla möjligheter i världen att rätta till i den katastrofalt dåliga nyhetsförmedlingen som PD har stått för de senaste 10 åren . Tycker ni att ni har tagit ansvar gentemot  era läsarna och skattebetalarna och informerat om alla konstigheter i den politiska styrningen, som då förhoppningsvis har kunnats stoppats i tid ?


 Då har vi varit väl rustade för den tid som kommer med en äldre befolkning utan att be om allmosor från staten som Rydh gör i sin Krönika nu när pengarna inte räcker till. Så tyvärr så har PD en stor skuld i det som skett i kommunens ekonomi, när ni blundat för tokigheterna  som politikerna ställt till med . Fortfarande vill man inte ta åt sig att den lokal som är på tapeten nu med rättsliga efterspel har uppburit en betydande subvention. I stället så hänvisar man till att den tjänstemän och den politiker som slapp undan genom att åklagaren  lät bli att ta upp ärendet vara utgångspunkt för sitt ställningstagande.


Att sen i stort sett en enig politikerkår och tjänstemannakår numera förstått hur det ligger till , det ligger inte i PD:s intresse att informera och klargöra till läsarna.  


Är det en journalistik som vill förmedla sanningen , eller är det en journalistik som hela tiden är baserad på att ägarens personliga ställningstagande där kompisar som ställt till det skall skyddas till varje pris ?  Jag undrar om inte många läsare tagit ställning redan vad som gäller i PD :s värld,  tagit konsekvenserna av detta och slutat läsa PD.    


Jag har publicerat 3 blockinlägg från de 3 senaste åren efter det här inlägget. Frågan är väl om vi kan lita på Pd som en nyhetsförmedlare.                  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards