Alla inlägg den 4 februari 2013

Av tommy norum - 4 februari 2013 07:00



  

Centern och kristdemokraterna verkar inte få förtroende bland väljarna för sin politik.

Fortfarande stampar de omkring runt  4 % spärren  utan tendens att röra sig uppåt.

Kanske blir det ett valsamarbete som blir räddningen för partierna och som får alliansen  kvar vid makten.


Socialdemokraterna har fortfarande svårt att föra fram sin politik. Det senaste utspelet när LO, som går i Socialdemokraternas ledband eller om det är tvärt om,  i princip blockerade den nya ungdomssatsningen att få ut ungdomarna i arbetslivet genom att försöka kräva åtgärder av arbetsgivarföreningen som inte hade med reformen att göra har nog satt sina spår i undersökningen för Socialdemokraterna när man tappade över 3 % sen den förra mätningen .

Vi får väl se vilka spår det sätter när man talar med kluven tunga i debatten där de sätter sitt eget agenda framför ungdomarnas möjlighet till en bättre arbetsmarknad. Här var man mer intresserad att få ut andra fackliga krav samtidigt som man tror sig ge Socialdemokraterna en hjälpande hand genom att visa på alliansens oförmåga till beslut. 

Folk är inte dummare än man förstår sådana politiska finter för att få de politiska motståndarna i sämre dager. 

Sverigedemokraterna har nu fäst sin roll som det tredje största partiet och allteftersom problemen kommer upp i våra invandrargetton i storstäderna ökar sympatierna för partiet.    


I den senaste mätningen så har nu alliansen med sina 46 % av väljarsympatierna mot 44 %  för de rödgröna visat att väljarna till stor del fortfarande ställer upp på allianspolitiken.  Tungan på vågen kommer att bli SD som med sina 9 % verkligen kan ställa till det i Svensk politik, och ju mer man försöker isolera dem ju mer växer de verkar det som.    



 





 

Av tommy norum - 4 februari 2013 07:00


SvD  KULTUR

BERGLINS

SÖNDAG

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards