Alla inlägg den 18 februari 2013

Av tommy norum - 18 februari 2013 07:00

 


Åsa Romson och Gustav Fridolin i Miljöpartiet kan känna sig nöjda med den senaste Sifomätningen.

Miljöpartiet är nu det tredje största parti igen med en statistiskt säker uppgång i mätningen


 

Centerpartiet och KD ligger illa till i dagens mätning och kommer att åka ur riksdagen om resultatet står sig fram till valet.

Socialdemokraterna fortsätter att ligga kvar runt det resultat som tvingade Mona Sahlin att träda tillbaka, ca 30 %.

 Alla utspel som görs från Socialdemokratiskt håll eller dess allierade LO, så slår det tillbaka med dunder och brak när man synar korten av deras agerande.

Det senaste var den utredning som LO beställde om Caremas påstådda vårdskandal som man sen tänkte använda i valrörelsen för att försöka tvinga fram ett förbud för privata vårdbolag.


Den utredningen, beställd av LO, gick till en fd offentliganställd fackledare inom kommunal, fick ett helt annat resultat än det LO ledningen ville få fram.

Här påvisade konsulten att några vårdskandaler och kvaliten på den vård som erbjöds varken var sämre eller bättre än i andra vårdformer.


Lo vägrar att lämna ut utredningen men meddelar att de inte delar konsultens slutsats.


Var det inte Lo som också försökte i den ungdomssatsning som var på gång där parterna på arbetsmarknaden skulle komma överens om tagen , blev total blockerat av LO när de försökte flytta fram positionerna i fackliga frågor som inte var kopplade till att försöka få till det för att få ut mer ungdomar i arbetslivet.


Väljarna är nog inte dummare att de förstår syftet med agerandet är att ställa till det, istället föra att lösa problemen.


Så länge man håller på med sådana metoder i politiken så får nog Socialdemokraterna svårt att klättra i Sifos siffror i framtiden.

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards