Alla inlägg den 28 februari 2013

Av tommy norum - 28 februari 2013 10:17



Beslut om skrovfabrik överklagades direkt

ÅMÅL

Fullmäktige sa på onsdagskvällen ja till att sälja den före detta skrovfabriken i Åmål för 17 miljoner. Men beslutet överklagades direkt:
– Jag anser att det är principiellt viktigt. Fastigheten har inte erbjudits marknaden för högsta pris, säger Tomas Lindström.
Publicerad: I går: 20:20 i NWT

Köpare är företaget Fire Fighting Systems (FFS) med ett 30-tal anställda. Företaget har letat efter större lokaler i bland annat Bengtsfors.

– Ja, jag har själv erbjudit FFS att hyra lokaler, säger Tomas Lindström, som själv äger fastigheter i bland annat Bengtsfors.

Men han menar att bakom överklagandet av beslutet ligger principiella skäl:

– Självklart ska kommunen annonsera ut fastigheter och sälja genom anbudsförfarande. Det är enda rätta sättet att sälja kommunens egendom.

Skrovfabriken byggdes Najadvarvet och köptes sedan enligt ett gemensamt avtal av kommun.

När Najadvarvet gick i konkurs drogs även dotterbolaget i Åmål med.

Efter att ett nystartat företag även det gått i konkurs har byggnaden stått tom och i princip kostat skattebetalarna en halv miljon kronor i månaden.

 

Av tommy norum - 28 februari 2013 07:00


Vad får kommuninnevånarna ut av detta resande kors och tvärs som tjänstemän och politiker håller på med i Världen frågar man sig i PD :s Synpunkt

Kostar inte kommunen någonting säger Jan-Erik Lundin i sitt svar till signaturen- svar emotses - om detta resande till olika länder men där han i sitt långa inlägg har svårt för att  konkritisera vad kommuninnevånarna får ut av detta. Att börja med internationella arbeten ligger väl ändå inte inom ramen för vad våra kommunala politiker och tjänstemän skall hålla på med. Har man inte nog med  kommunens problem kan man fråga sig ?  

Jan-Eik Lundin har tydligen mer utbyte av att få ägna sig åt internationella frågor än att lösa kommunens problem.

Men nog är det väl så att all tid som läggs ner på resor förberedelser, ansökningar utvärderingar tar resurser från den övriga verksamheten i Kommunen. Det måste väl ändå betyda att vi har en tjänstemanna organisation som är överdimensionerad för sitt ändamål att serva kommuninnevånarna när man kan lägga resurser och tid på  utlandsbesök av allehanda slag som man sen inte  klarar av att ge en vettig information om hur det gynnar skattebetalarna i kommunen.

Det som signaturen eftersökte var väl ändå att slippa flummiga svar på sin insändare.

Men vad säger man om varianten som Jan-Erik Lundin gav  ”. 

Att genom samarbetet kan de svenska kommunerna 

även få nya verktyg och erfarenheter för att utveckla den egna verksamheten ”.  

 Sug på det svaret och försök få en bild hur de verktygen ser ut.

Thomas Olson

Thomas Olsons ( f ) inlägg i debatten bara understryker väl  att han fortfarande har svårt att ta till sig rollen att vara förtroendevald för att ta vara på kommuninnevånarnas intresse och inte sina egna.

Thomas Olsson ( f ) är inte sämre i sitt svar när han ger sken av dessa projekt i Uganda skulle vara någon form av marknadsföring för att locka elever till vårt gymnasium. Om vi nu fått mer sökande till Karlberg på grund av Uganda  projektet det är mycket svårt att värdera säger han dock i samma ordalag. Prata om flummiga svar.

Mycket  svammel kom till under Thomas Olsons tid som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden t.e.x när han med hjälp av skolförvaltningens ordförande på den tiden,  Kjell Kaså ( c ), fick till en  investering i en bollhall . Den skulle minsann inte kosta ett rött öre för medfinansiären  Karlbergsskolan  utan den kostnaden skulle ett ökat elevantal stå för. Hur det gick med den drömmen det vet vi nu i ett ständigt minskande elevantal under flera år.


Jan -Erik Lundin ansvarig tjänsteman för kommunens internationella arbete.

Frågan är väl,  behöver vi verkligen tjänstemän som sysslar med internationella frågor. Vi har andra samarbetsforum inom det kommunala  sfären som tar han om sådana frågor . 


I en tid med nerskärningar i stort sett i alla verksamheter både inom skola vård och omsorg att då ha ha tjänstemän som lägger ner tid på utlandsbesök utan att på en enda punkt kunna visa på ett resultat som gynnar kommuninnevånarna är lite skrämmande i en demokrati där man ger sken av att det gynnar kommuninnevånarna, men i slutändan bara blir en reseupplevelse för ett fåtal .


Michael Karlsson till vänster med Jan-Åke Lundin till höger 

Så Michael Karlsson sätt nu ner foten och visa hur våra resurser skall användas till 100 procent. Det kan väl knappast vara Kina resor eller Afrikaresor som skall uppta våra politiker och tjänstemäns tid när vi ser att problemen håller på att växa oss över huvudet på hemmaplan. 

Gustav Wennberg

Gustav Wennberg ( s ) har varit en flitig resenär de senaste åren genom sin position som fullmäktigeordförande.

Men frågan är väl vad har han levererat till sina väljare genom sitt resande ? 

Att i en kommun som bevisligen inte klarat av sina åtagande att förvalta innevånarnas gemensamma resurser på ett anständigt sätt, att då försöka vara någon förebild för hur andra skall vara,  klingar illa i mina öron. Här har man haft personer som fått ägna  heltid på politik, på medborgarnas bekostnad, utan att förstå någonting av vad de håller på med har det visat sig. Så att skicka ut dessa runt om i världen och tro att man får något tillbaka det kan vi nog glömma.         

            

            

       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards