Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

i Säffle och Åmål stryps debatten i tidningarna

Av tommy norum - 22 februari 2013 07:00

Detta skrevs för ett år sen i bloggen
                        

I Säffle stryp debatten skriver sign  "debattör i Säffle " i PD:s Synpunkt i dag och sätter sitt hopp till Provinstidningen att få föra ut sina åsikter i fortsättningen.


Det beror nog helt och hållet på vad ägaren Sune Tholin har för åsikt i ämnet för att få inlägg publicerat. Här i Åmål har vi en tidning som skall vara politisk obunden men i gengäld har vi en redaktion som utgår från sina rent privata intressen när man godkänner vilka inlägg som platsar i tidningen.


 Här har det avslöjats både inkompetens bland tjänstemän, politiker och tjänstemän som ljuger inför åklagare, olagliga hyressubventioner, dålig ordning och reda i förvaltningarna där man lurar skjortan av politikerna när man redovisar resultatet över verksamheten. Information som det har mörkas om och istället drar man sig inte  sig inte för att hoppa på budbäraren för  alla konstigheter som avslöjats när det har förekommit i politikernas sätt att förvalta våra gemensamma tillgångar.

 Här har insändare stoppats när det börjar brännas för Sune Tholins kompisar i den kommunala  förvaltningen och i stället så använder man tidningen för desinformation med rena ljuget om påstådda husaffärer som kantas av lurendrejeri.

För att få ut obekväm information ,starta en blogg ett effektivt sätt att få stopp på mygel och tidningsägarnas försök att styra samhälls utvecklingen , där i många fall rent privata värderingar styr utbudet i tidningarna och där man skyddar sina kompisar genom att inte publicera, heller mörklägga faktainformation om missförhållanden.


Här förmedlas åsikter i PD av ägaren  utan  tillstymmelse till sunt förnuft i tron att politiker och allmänhet skall ta intryck och rätta sig efter  skribentens åsikter. Tyvärr i många fall rent patetiska utfall med inlägg som skvallrar om ren  desperation , där väl läsarna mer och mer ifrågasätter informationen än tar till sig den.    . 


       

 
 
Ingen bild

arnold

28 februari 2012 18:38

Hej Tommy. Hur många gånger har du nu skrivit detta? Vi fattade de första femtio.

tommy norum

28 februari 2012 19:42

Läser du bloggen fortfarande? Jag uppfattade att du slutat och läsa den för fjorton dagar sen.Men nyfikenheten tar väl överhand vad som skrivs så att du i din anonymitet kan fortsätta klaga på innehållet.

Du förstår säker med eftersom PD fortfarande inte vill gräva och informera om saken så kommer jag att fortsätta att informera om detta även om det inte passar herr Arnold Det passar nog inte PD:s redaktion heller att bli påminda om hur man beter sig mot sin läsekrets . Jag gav ju dig ett förslag att du skulle sluta och läsa bloggen då slipper du ju reta dig på vad och hur och när jag skriver.

 
Ingen bild

arnold

29 februari 2012 16:37

Om du har en öppen blogg så förbehåller jag mig rätten att skriva mina och inte dina åsikter. Vill du på det ena eller andra sättet censurera återkommer jag gärna i både NWT och PD. Vi är faktiskt rätt många vid det här laget som anser att ditt sätt att blanda ihop sak och person är rätt kränkande. Om du tror att din blogg på något sätt är representativt för Åmålsborna så har du allt lurat dig själv riktigt ordentligt. Ta inte dig själv på för stort allvar -det är få andra som gör det.

tommy norum

29 februari 2012 21:14

Jag tycker att du i fortsättningen skall skriva om dina åsikter i PD och NWT, om du nu vägar lämna ut ditt namn till redaktionen för det är en förutsättning för att bli publicerad.
Men jag tvivlar att herr Arnolds åsikter om person tas in och publiceras i tidningarna om man inte kan konkritisera i sakfrågorna . Men jag för gärna debatter i tidningarna för blir jag angripen då måste man också ge mig rätt till att gå i svaromål . Lycka till med den proceduren för i bloggen kommer vi inte vidare utan en massa pajkastning som inte leder någonstans. .


 
Ingen bild

Argus

1 mars 2012 23:12

För det första, Arnold, varför är du tillbaka? Du skulle ju hålla dig härifrån. För det andra Arnold, vems ärenden springer du, PD:s, politikernas?
Jag är så glad och säkert många andra också att Norum har bloggen och dessutom kuraget och kunnandet att informera kommuninnevånarna "den andra sidan" vilket vi aldrig annars får se i lokaltidningen.
Hoppas bara att många fler får upp ögonen för bloggen. Jag försöker i alla fall tipsa om bloggen där det finns möjlighet.
FORTSÄTT TOMMY NORUM!!!!!

 
ingo

ingo

22 februari 2013 20:00

till arnold det är väl bra att det är någon som orkar hålla på men hos dig är väl inte hästen hemma

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards