Alla inlägg den 9 juli 2011

Av tommy norum - 9 juli 2011 17:27

Vi kommer att sakna Tommy Jingfors är rubriken på Hökhedens slk inlägg i PD:s Synpunkt.

Det är många föreningar och företag som kommer att sakna Tommy Jingfors kreativa sätt att fördela våra gemensamma tillgångar där han lovar runt  men glömmer att redovisa för politikerna var pengarna hamnar.

Högheden är en av föreningarna som Tommy Jingfors i stället för att redovisa alla kostnader för  slalombacken för politikerna  så göms en del av i andra kommunala verksamheter.

Som exempel fanns det ca 250 000 kr bokförda på Örnäs Camping som  gäller investeringar på Högheden.


Samma gäller Ridhuset, Örnäsvallen där Tommy Jingfors har gömt flera hundra tusen i campingens redovisning för att villseleda politikerna kan man tänka.

Investeringen i Örnäsvallens  nya omklädningsbyggnad på närmare 2 miljoner lyckades han också få till det så att investeringen hamnade på Campingen. Han har under flera år låtit Campingen stå för Örnäsvallens energikostnader.


Han lyckades förhandla fram ett hyresavtal med Dalbobåtar där sen underskottet på ca en halv miljon om året gömdes i handelshamnen och som han sen inför åklagare bedyrade att någon subvention det var det inte frågan om.


Han skrev hyresavtal till egenföretagare där kommunen står för både investeringar,energikostnader och utan att företagarn behövde betala någon hyra.

Det är klar att alla som har fått ta del av Tommy Jingfors generösa sätt att dela ut skattepengar på sina vänner i föreningar och företagare  kommer att sakna det lättvindiga sättet att ta del av våra gemensamma tillgångar.

Tyvärr så är  det som kommit fram bara toppen av ett isberg av alla konstigheter som har förekommit i den förvaltningen som har  letts av Tommy Jingfors. 


Men handen på hjärtat, är det verkligen så vi vill att det skall gå till när vi skall prioritera våra resurser i den kommunala verksamheten. Ulf Godtman och Ann Ottosson som skrev under insändaren i PD, man  har också ett samhällsansvar även inom föreningarna och inte bara stirra sig blind på vilka förmåner man lyckas få ta del av.       



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards