Alla inlägg den 22 juli 2011

Av tommy norum - 22 juli 2011 15:11

 Vi kommuninnevånare får det inte lätt i framtiden när politikerna skall försöka få rätsida på kommunens ekonomi där inskränkningar i den vardagliga service som vi tagit för givet kommer att bli naggade i kanten.


Tyvärr så finns det fortfarande politker som inte förstår allvaret i situationen när man i insändare efter insändare försöker få oss att tro att får vi bara behålla all service utöver den lagstadgade så kommer allt att lösa sig och det där med att prioritera för att få ekonomin att gå ihop det vill man inte höra talas om.


Som en struts stoppar man huvudet i sanden och det man inte ser eller vill se då tror man sig kunna lungt gå vidare.


Vi fick en del av facit i PD i Torsdag där Sten Lindström åskådligör  Åmåls position i skuldligan, förövrigt något som vår ekonomiavdelning varnat för i åratal, men tyvärr för döva öron.


En pensionsskuld på 335 miljoner, långfristiga skulder på 582miljoner, ingen uppmuntrande läsning för oss kommuninnevånare när vi ser hur illa våra politiker har förvaltat vårt pund.


Kanske skall vi vara glada för att den förra konstellationen med borgarna och Centerpartiets Kurt Svensson utan någon som helst koll på det ekonomiska läget försvann från barrikaderna så nya politiker och med  tjänstemän som förstår  allvaret i det ekonomiska läget som Åmål befinner sig i kom till makten. 


Förövrigt så saknar jag en ordentlig information och debatt från de styrande var kommunen befinner sig och man för allmänheten förklarar vad vi har att vänta oss för att få rätsida på eländet Kurt Svensson o co lämnade efter sig.


Att sitta tyst och låta oppositionen ta för sig i massmedia med än det ena än det andra och där man förstår att de fortfarande inte har tagit åt sig den ekonomiska situation Åmål befinner sig i är inte bra för det fortsatta politiska klimatet i kommunen där debatten är det som främjar demokratin och där argumenten skall vara det instrument som får oss att ta ställning i frågorna.


Vi har intressen från musikskolan, husets verksamhet som också nu späs på i Synpunkt med hundfolkets krav på att det är  kommunala pengar som skall stötta deras verksamhet att ordna en klubblokal för sina medlemmar.

Slutrepliken i insändaren är att Åbk tar ansvar för sina medlemmar och deras hundar. Har kommunen råd med att inte ha en seriös utbildning av hundar och deras ägare ? Vilka omständigheter skall hundarna leva under ? Vilket ansvar tar Åmåls kommun ? 

Inget ansvar alls vill jag påstå det finns betydligt angelägnare hål att stoppa i  den kommunala verksamheten.


Det är ju bara att konstarera att styrelsen för Åmåls Brukshundklubb genom Ulla Hermansson ordförande totalt har missat att ta del av informationen om den kommunala ekonomin. Prata om egoism där man ser sina egna hundproblem som en kommunal angelägenhet och där man tydligen är totalt  avskärmad från den bistra verklighet som våra politiker står inför att prioritera var våra små resurser skall gå till. 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards