Alla inlägg den 4 september 2017

Av tommy norum - 4 september 2017 07:00


Skördefesten på Värmlandsnäs och där en av inslagen som vanligt lockade till sig många besökare var potatismosaiktavlan Bodaholms Gård.


 

Vid Bodaholms Gård hos Åsa Röslin och Lars Björsell står potatisen alltid i centrum och förstås ännu mer under skördefesten. För nio år sedan skapades den första potatistavlan ett unikt konstverk som lockar många besökare till gården. För andra året i rad är det konstnären Marianne Westberg som skapat tavlan med hjälp av Marie Hofgaard.

– Årets tavla är inspirerad av potatisens historia och är gjord av 18 olika sorters potatis från vår egen gård. Det är 6 000 potatisar i konstverket som i sin tur är ditsatta med 10 000 spikar. Nytt för i år är potatissoppa på ett recept från 1853. 

.  

Det var gott om närproducerat från  frukt och grönsaker till glass och godis och drickbart .   . 

   

Det var gott om besökare på de olika stationerna runt Värmlandsnäs. Det fina vädret och utbudet som bjöds gjorde att det blev en lyckad utflykt under helgen  

 

På Trone Hatts gård fanns Alpackadjur som blir mer och mer populära i Sverige  Alpacka ( är ett domesticerat kameldjur från Anderna som är besläktat med vikunja. Alpacka avlas för sitt mycket fina hår som ofta kallas alpackaull

 

 

   

Vi passade på och insupa lite herrgårdsromantik vid  Hjälleskate Herrgården vid Vänerns strand som bjöd på ett litet annorlunda utbud,  musikalisk och litterär salong inne på Herrgården på Lördagen. . Tyvärr slutsålt vid besöket.  



tn


Av tommy norum - 4 september 2017 07:00



Bildresultat för ta i hand efter debatterna i riksdagen

Bildresultat för vänsterpartiet

När en manlig muslim av religiösa skäl vägrar ta i hand på det motsatta könet så blir det rabalder i media. När de politiska motståndarna till Sverigedemokarterna  vägrar ta i hand av ideologiska skäl efter en riksdagsdebatt då verkar det helt normalt för media..




När det i Amerika är utbildning som mångt och mycket avgör hur man blir behandlad i samhället och där fördomar mellan de som har en hög utbildning och arbetarklassen sätter djupa spår i det amerikanska samhället där föraktet frodas på båda sidorna. Den tredje del av amerikanerna som gått college avfärdar den vite amerikanske arbetaren som latent rasistisk, sexistisk, och minder vetande och kan inte komma över hur man kunde rösta fram en president som högutbildade jurister, läkare, lärare, journalister och ingenjörer pedagogiskt påstår inför sina barn att han är sjuk i huvudet. Att det sedan visar sig genom studier att den amerikanska arbetarklassen är hårt arbetande, har en utpräglad joalitet mot familjen, som tillbringar med tid hos sina barn än medelklassen tex. Och det konstiga i kråksången det är tydligen att de som kan kosta på sig att ha negativa åsikter om sina vita landsmän men aktar sig noga för att ha samma åsikter om andra amerikanerna för då råkar man in i rasistbältet och det aktar man sig noga för. Rent hyckleri med andra ord.

 

I Sverige har vi också utvecklad ungefär samma typ av samhälle och hyckleri men där är det inte utbildningen som sätter avtryck i fördomarna utan vilket parti man tillhör.  De etablerade partierna i hop med media har under en lång nu på alla sätt försökt sätta sig över Sverigedemokraterna för att få dessa att framstå som oseriösa, som rasister, till och med nazister har nämnts. Man har påstått att de  som röstar på partiet är okultiverade, de är sämre utbildade och de tjänar mindre än andra.

Man har under flera år  kallat dem osolidariska, främlingsfientliga, rasister för sin hållning i flyktingdebatten. men ändå så  har de etablerade partierna blivit tvingade att närmat sig och tagit över den politik som Sverigedemokraterna förespråkat i flera år under oförskämda tillmälen från både det poliska etablissemanget och media. Prata om hyckleri.

 

Här har de etablerade partiernas företrädare visat både ohyfsade beteenden där man vägrar ta i hand vid meningsutbyte i riksdagen. För inte så länge sedan så visade den Liberala partiets ledare Bengt Wästerberg på sin tid vad ordet solidaritet, allas lika villkor och respekten för demokrati stod för när han inte ville visa sig tillsammans med företrädarna för Ny Demokrati när de av väljarna blev invalda i riksdagen. Han lämnade helt sonika TV studion när företrädarna för partiet kom in i rummet. Tyvärr så fortsätter det beteendet även hos dagens liberaler när man vägrar att samtala med SD för att få möjligheter att driva en borgerlig politik.  Så det är inget nytt under solen men det kanske det är därför det Liberala partiet har svårt att lämna området runt 4% spärren med risk att åka ur riksdagen. . 

 

  

Nu vägrar partierna  tala med Sveriges tredje största parti i Riksdagen, det klart andra största i opinionsmätningarna. Man beskyller fortfarande partiet för att var oseriösa i sin politik men vill sällan gå in i clinch i sakfrågorna utan använder fortfarande rasiststämpeln  när man saknar argumenten.  Här ser man vilka utryck det tar när man tar till alla till buds stående medel för att hindra Sverigedemokraterna som är på väg att möblera om i hönsgården riktigt ordentligt.

 

Nu är det inte väljarnas bästa som man strider för  utan nu är det den egna positionen och risken att tappa sitt levebröd  som styr agerandet. Moderaternas panikbyte av ledare blev väl en bra illustration av det beteendet. Socialdemokraterna är livrädda för att SD skall bjudas in i värmen av de borgerliga vilket kommer betyda att partiet kommer att för lång tid förvinna från den poliska makten. De småborgerliga partierna är livrädda för att bli uppätna av Sverigedemokraterna.

Nu står vi där och ser dubbelmoralen och hyckleriet visar sitt rätta jag där rasismen, solidaritet, främlingsfientlighet helt plötsligt får ett annat ansikte där man får svårare och svårare att legitimera i sak vad det är när man själv har tagit över den politiken som man förut ansågs vara rasistiskt och osolidarisk. 

 

Det är som i Amerika de väletablerade vill inte dra in de svarta i hur man bedömer arbetarklassen för då är man helt plötsligt rasist. De etablerade partierna och media i Sverige vill inte blanda in invandrare som brottslingar, man vill inte ha synpunkter på hur EU- medborgare och papperslösa invaderar vårt land, man vill inte prata etnicitet i de som står för problemen runt om i landet  Nej då riskerar man att kallas rasist.

 

Men att hoppa på sina poliska motståndare som Sverigedemokraterna med ett rasistiskt beteende i både handling och språkbruk det har man inga skrupler för. Tala om hyckleri och en dubbelmoral .. . .            

 

tn 







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards