Alla inlägg den 1 september 2017

Av tommy norum - 1 september 2017 19:30

Lastbåtar på Dalslands kanal på 1800 talet


Galeas Klippen på Dalslands kanal 1896

1895


Ångaren Ellen 1896

"Ång. Laxen i bassin på uppgång" [Ångaren Laxen] 1896

"Ång. Ingeborg, Arla, Maria i forsboviken last props" [Ångaren Ingeborg, ångaren Arla, ångaren Maria

1896

                               "Gal. Hulda seglande på nedgång från fören" [Galeasen Hulda ]år 1899




Av tommy norum - 1 september 2017 18:15





Södra Guldheden

Paddan" vid Kungsportsbron

Hamnen.

Torslanda 

Centralstationen.

Götaplatsen, Stadsteatern 

Av tommy norum - 1 september 2017 18:15



Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)



Fullt med solande och badande vid utomhusbassängen Eriksdalsbadet. Skanstullsbron i bakgrunden, Stockholm.

Fullt med solande och badande vid utomhusbassängen Eriksdalsbadet. Skanstullsbron i bakgrunden, Stockholm

Kungsgatan i Stockholm, västerut. Folksamling väntar på spårvagnen utanför Handelsbanken, Stureplan. I bakgrunden skymtar Kungstornen.

Kungsgatan i Stockholm, västerut. Folksamling väntar på spårvagnen utanför Handelsbanken, Stureplan. I bakgrunden skymtar Kungstornen.

Midsommarfirande på Riddarholmen, Stockholm

Midsommarfirande på Riddarholmen,

Stockholm. Ungdomar i klarakvarteren, korsningen Klara Norra Kyrkogata – Apelbergsgatan.

Ungdomar i klarakvarteren, korsningen Klara Norra Kyrkogata – Apelbergsgatan.

Farsta centrum, Stockholm. Nybyggda höghus med  parkeringsplats i förgrunden

Farsta centrum, Stockholm. Nybyggda höghus med parkeringsplats i förgrunden


Gaturenhållning vintertid i Stockholm. Lastbil tippar snö över kajkant.

Gaturenhållning vintertid i Stockholm. Lastbil tippar snö över kajkant


Motorbåtsförsäljning, Stockholms Motorcentrum, vid Strandvägen. Pojke klättrar på en båt.

Motorbåtsförsäljning, Stockholms Motorcentrum, vid Strandvägen. Pojke klättrar på en båt

Dans på National,

Dans på National, "Nalen", Stockholm

Åskådare och bärgare på flytbryggor och båtar vid bärgningen av regalskeppet Vasa utanför Beckholmen, Stockholm.

Åskådare och bärgare på flytbryggor och båtar vid bärgningen av regalskeppet Vasa utanför Beckholmen, 

Artisten Bob Dylan lämnar Fredman Restaurang i Solna tillsammans med en kvinna under sverigebesöket 1966.

Artisten Bob Dylan lämnar Fredman Restaurang i Solna tillsammans med en kvinna under sverigebesöket 1966.

Barn, pojke, på trehjuling. I bakgrunden Hötorgshusen.

Barn, pojke, på trehjuling. I bakgrunden Hötorgshusen

Skolbarn på Sofiagatan, Södermalm, Stockholm

Skolbarn på Sofiagatan, Södermalm, Stockholm

En grupp kvinnor betraktar skor i skytfönster, Sergelgatan, Stockholm

En grupp kvinnor betraktar skor i skytfönster, Sergelgatan

Av tommy norum - 1 september 2017 17:45


 

Brigitte Bardot - 1962.jpg


Brigitte Anne-Marie Bardot, född 28 september 1934 i Paris, är en fransk skådespelerska, sångerska, modell och djurrättsaktivist.

Innan Bardot fyllde 40 år slutade hon att medverka i filmer. Hon drog sig tillbaka som artist med den sista filmen Le Historie tres bonne et tres joyeuse de Colionot Trousse-Cehmise. Hon har därefter levt ett tillbakadraget liv för att undvika nyfikna och fotografer. Bardot spelade även in ett flertal skivor under 60-talet. Många av låtarna är skrivna av Serge Gainsbourg, bland annat "Contact", "Harley Davidson", "Bonnie & Clyde" och "Comic Strip".



Brigitte Bardot - La Madrague


http://www.youtube.com/watch?v=S5dcKIMBY7Q

ttps://www.youtube.com/watch?v=LpbcO3U-B_U
https://www.youtube.com/watch?v=EKUsgpOEUL0




NOSTALGI FÖR OSS SOM ÄR FÖDDA PÅ 1940 OCH 50 TALET Ny facebook sida för er som är intresserade hur det såg ut i Sverige I mitten av 1900 talet . 

Av tommy norum - 1 september 2017 17:30


Det var tider när man tog sig fram med cyklar, det var då vi lagade mat på vedspisar, det var då radion var det huvudsakliga informationsmedlet, det var då vi använde skrivmaskin, det var då barnen var ute och lekte vinter som sommar. 

 


         


         

Av tommy norum - 1 september 2017 17:30



2012  

Det vi medborgare borde sätta högt upp på vår önskelista för nästa år vore väl att de ansvariga för det ekonomiska situation som kommunen nu befinner sig i lämnar över stafettpinnen till andra förmågor som förhoppningsvis har bättre kunskap att leva upp till i sin roll av  förvaltningen av våra gemensamma tillgångar.


Är det inte ett hån både för demokratin och medborgarna när man så totalt struntar i sin roll  som ansvarig för Åmåls situation när våra politiska partier inte ger medborgarna möjlighet att rösta fram kandidater som förhoppningsvis tar våra intressen på mer allvar i rollen som förtroendevalda ?.


Här har man politiker i det gamla gardet som bevisligen inte har en susning vad ett förtroendeuppdrag innebär nämligen att hushålla och fördela våra gemensamma tillgångar med utgångspunkt från medborgarnas bästa och inte låta privata intressen ta överhand i sina prioriteringar när man lämnar över stora ekonomiska åtagande som pensionsskulden , hela vårt infrastruktur, där man lånar upp sig med åtagande som det kommer att ta generationer att rätta till.

Vi ligger i toppen för kostnaderna både i skola vård och omsorg utan att kunna påvisa några bevis för bättre service, vi ligger i överkant kostnadsmässigt i på fritid och kultur där man med lånat kapital försett medborgarna med anläggningar som det fortfarande dyker upp kostnader i för att slutföra och sedan driva, vilket betyder betydande bidrag med skatteinsattser  i fortsättningen som kommer att sätta negativa spår i  vår kärnverksamhet.

Där vi också tvingas att ha en av Sveriges högsta kommunalskatter för detta vanstyre i flera år. 


Ett parti fick ordentligt stryk vid förra valet nämligen Centerpartiet, men när man ser på deras kandidatlista så finns de som varit ansvariga för eländet fortfarande kvar i kommunstyrelsen och försöker påverka. Vi har också några socialdemokrater där någon till och med flyttas upp ett pinnhål i politikerherarkin för sin insatts för kommuninnevånarna. Tack för det.


Men att låta den folkpartist som egenskap av nämndeordförande på sin tid få sitta med och ha åsikter med ett facit som talar om att han har inte förstått ett dugg vad ett förtroendeuppdrag medför är lite skrämmande för oss kommuninnevånare.

Om man som ordförande i en nämnd totalt struntar i både kommunallag, fullmäktigebeslut om den arbetsordning som nämnderna skall följa både i upphandlingar, uppföljningar av investeringar mm, där man till och med inför sittande fullmäktige ljuger om tillståndet i verksamheten ( Örnäs), där man i budgeten till fullmäktige anslås medel för underhåll men som sen används till annat.

Som fört hela fullmäktige bakom ljuset genom att fördela och gömma kostnader i verksamheter där de inte hör hemma. Där man inte drogs sig för när man blev avslöjade med byxorna nere att i insändare göra sken av att det fanns både hyreskontrakt  och upphandling i investeringen till Strandcafeét vilket inte stämde och som på sitt sätt blev startskottet för denna blogg när jag förnekades gå i svaromål i Pd.


Ordföranden som inte drog sig för att lämna in ett hyreskontrakt till kommunstyrelsen ( hamnterminalen) med en subvention på närmare en halv miljon om året. Ordföranden som fanns sig i att hyra ut lokaler kostnadsfritt med både värme och investeringar mot den överenskommelse som fanns. Listan kan göras hur lång som helst i en nämnd där det saknades i stort sett allt som har med sunt förnuft ordning och reda att göra. Förvaltningschefen tog sitt pick och pack och försvann när det gick för honom att han inte hadde politikernas förtroende längre. Frågan är väl hur länge vi skall vänta på att den som hadde det politiska ansvaret också skall förstå

sitt ansvar i hela affären och avgå.  


Att inte vår demokrati fungerar på ett bättre sätt när våra politiska partier vägrar rensa i leden när man bevisligen har kandidater som inte förstått vad det förtroendeuppdraget går ut på man fått av medborgarna är skrämmande och gör att sådan här blogg kommer till och som sen med sina avslöjande får en grogrund till ett politikerförakt som bara kommer att förstärkas så länge inte våra politiker som inte förstår sitt uppdrag försvinner från taburetterna. 


Så min och många andras nyårsönskning är att våra politiska partier tar sig samman och rensar ut dessa kandidater som bevisligen med facit i hand inte räckt till att tillvarata medborgarnas intresse på bästa sätt under en följd av år.  


                                 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards