Direktlänk till inlägg 4 september 2017

Ett förakt som gränsar till rasism håller på att utvecklas i samröret mellan de poliska partierna I Sverige.

Av tommy norum - 4 september 2017 07:00



Bildresultat för ta i hand efter debatterna i riksdagen

Bildresultat för vänsterpartiet

När en manlig muslim av religiösa skäl vägrar ta i hand på det motsatta könet så blir det rabalder i media. När de politiska motståndarna till Sverigedemokarterna  vägrar ta i hand av ideologiska skäl efter en riksdagsdebatt då verkar det helt normalt för media..




När det i Amerika är utbildning som mångt och mycket avgör hur man blir behandlad i samhället och där fördomar mellan de som har en hög utbildning och arbetarklassen sätter djupa spår i det amerikanska samhället där föraktet frodas på båda sidorna. Den tredje del av amerikanerna som gått college avfärdar den vite amerikanske arbetaren som latent rasistisk, sexistisk, och minder vetande och kan inte komma över hur man kunde rösta fram en president som högutbildade jurister, läkare, lärare, journalister och ingenjörer pedagogiskt påstår inför sina barn att han är sjuk i huvudet. Att det sedan visar sig genom studier att den amerikanska arbetarklassen är hårt arbetande, har en utpräglad joalitet mot familjen, som tillbringar med tid hos sina barn än medelklassen tex. Och det konstiga i kråksången det är tydligen att de som kan kosta på sig att ha negativa åsikter om sina vita landsmän men aktar sig noga för att ha samma åsikter om andra amerikanerna för då råkar man in i rasistbältet och det aktar man sig noga för. Rent hyckleri med andra ord.

 

I Sverige har vi också utvecklad ungefär samma typ av samhälle och hyckleri men där är det inte utbildningen som sätter avtryck i fördomarna utan vilket parti man tillhör.  De etablerade partierna i hop med media har under en lång nu på alla sätt försökt sätta sig över Sverigedemokraterna för att få dessa att framstå som oseriösa, som rasister, till och med nazister har nämnts. Man har påstått att de  som röstar på partiet är okultiverade, de är sämre utbildade och de tjänar mindre än andra.

Man har under flera år  kallat dem osolidariska, främlingsfientliga, rasister för sin hållning i flyktingdebatten. men ändå så  har de etablerade partierna blivit tvingade att närmat sig och tagit över den politik som Sverigedemokraterna förespråkat i flera år under oförskämda tillmälen från både det poliska etablissemanget och media. Prata om hyckleri.

 

Här har de etablerade partiernas företrädare visat både ohyfsade beteenden där man vägrar ta i hand vid meningsutbyte i riksdagen. För inte så länge sedan så visade den Liberala partiets ledare Bengt Wästerberg på sin tid vad ordet solidaritet, allas lika villkor och respekten för demokrati stod för när han inte ville visa sig tillsammans med företrädarna för Ny Demokrati när de av väljarna blev invalda i riksdagen. Han lämnade helt sonika TV studion när företrädarna för partiet kom in i rummet. Tyvärr så fortsätter det beteendet även hos dagens liberaler när man vägrar att samtala med SD för att få möjligheter att driva en borgerlig politik.  Så det är inget nytt under solen men det kanske det är därför det Liberala partiet har svårt att lämna området runt 4% spärren med risk att åka ur riksdagen. . 

 

  

Nu vägrar partierna  tala med Sveriges tredje största parti i Riksdagen, det klart andra största i opinionsmätningarna. Man beskyller fortfarande partiet för att var oseriösa i sin politik men vill sällan gå in i clinch i sakfrågorna utan använder fortfarande rasiststämpeln  när man saknar argumenten.  Här ser man vilka utryck det tar när man tar till alla till buds stående medel för att hindra Sverigedemokraterna som är på väg att möblera om i hönsgården riktigt ordentligt.

 

Nu är det inte väljarnas bästa som man strider för  utan nu är det den egna positionen och risken att tappa sitt levebröd  som styr agerandet. Moderaternas panikbyte av ledare blev väl en bra illustration av det beteendet. Socialdemokraterna är livrädda för att SD skall bjudas in i värmen av de borgerliga vilket kommer betyda att partiet kommer att för lång tid förvinna från den poliska makten. De småborgerliga partierna är livrädda för att bli uppätna av Sverigedemokraterna.

Nu står vi där och ser dubbelmoralen och hyckleriet visar sitt rätta jag där rasismen, solidaritet, främlingsfientlighet helt plötsligt får ett annat ansikte där man får svårare och svårare att legitimera i sak vad det är när man själv har tagit över den politiken som man förut ansågs vara rasistiskt och osolidarisk. 

 

Det är som i Amerika de väletablerade vill inte dra in de svarta i hur man bedömer arbetarklassen för då är man helt plötsligt rasist. De etablerade partierna och media i Sverige vill inte blanda in invandrare som brottslingar, man vill inte ha synpunkter på hur EU- medborgare och papperslösa invaderar vårt land, man vill inte prata etnicitet i de som står för problemen runt om i landet  Nej då riskerar man att kallas rasist.

 

Men att hoppa på sina poliska motståndare som Sverigedemokraterna med ett rasistiskt beteende i både handling och språkbruk det har man inga skrupler för. Tala om hyckleri och en dubbelmoral .. . .            

 

tn 







 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

4 september 2017 09:26

Det verkar snarare vara fråga om ett fobiskt beteende. Alltså en sjuklig åkomma.

Nu menar psykologerna det att just fobi är en typ av symtom under beteckningen hysteri. Se under punkt b. nedan. De skriver:

”Diagnosen hysteri täckte ett brett fält av fenomen av psykopatologisk, även av rent fysiologisk natur:
a. symtom av typen förlamning, blindhet, dövhet, kväljningar, förlust av känsel på en del av hudytan och så vidare, symtom som i psykiatrin bildar det som kallas konversionssyndrom,
b. obetvinglig rädsla för vissa situationer eller föremål, förr kallad ångesthysteri, numera fobi,
c. dissociativt syndrom,
d. starkt överdrivna reaktioner i fråga om känslor, motiv och handlingar,
e. kombinationer av a-d, i slutet av 1800-talet i många sammanhang lika med neuros
f. (i slutet av 1800-talet även) en mängd andra psykiska och fysiska åkommor.”
(Källa: http://www.psykologiguiden.se/psykologilexikon/?Lookup=hysteri )

Denna sjukliga rädsla mot Sveriges näst största politiska parti verkar också vara självvald. Men det kanske blir så när deras nerver kollapsat. Hysterin är total.

Undrar om psyksjukvården har möjlighet att ta hand om och behandla alla dessa hysteriskt sjuka människor, så ansträngd som den nu är under trycket från alla nyanlända lycksökare?

 
Tomas Franzen

Tomas Franzen

4 september 2017 18:29

Alla tillmälen SD får utstå är klart ärekränkande diskriminerande mm. SD representerar kanske över 25 % av svenska folket och som då drabbas på samma sätt. Det ska vara förbjudet att använda ett dyligt språkbruk utan att per definition bevisligen kunna visa att den utsatte och i detta fall SD uppfyller kriterierna. Straffet för osaklig misskreditering ska vara kännbar och framför allt i riksagen där det inte borde få förekomma.

http://Facebook

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

24 september 2017 19:52

”Innan du börjar läsa PK-parlören vill jag utfärda en kraftfull varning: Du gör det helt och hållet på egen risk. Jag kan absolut inte ansvara för att du ska ha kvar ditt arbete, dina vänner eller dina konton på sociala medier om du konsumerar nedanstående rader.” Så skriver Katerina Janouch på sin hemsida.

Hon skrev PK-parlören på sin Facebook sida och blev avstängd. Detta gjorde mig intresserad. Jag ville få veta vad det var hon skrivit som retade upp så mycket att hon blev avstängd. Och det hon skrev är nog det absolut sannaste jag läst i år. Därför vill jag gärna tipsa dig om detta. Den finns att läsa på länken:

http://katerinamagasin.se/exklusiv-lasning-den-svenska-pk-parloren/

Exakt så som hon skriver så är det i Sverige idag. Men det är tabu att nämna det. Det finns de som är allergiska mot sanningen. De befinner sig i en konstant lögn. Och de tycks trivas med det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards