Alla inlägg den 13 maj 2017

Av tommy norum - 13 maj 2017 15:45




Inhyrd vårdpersonal har ökat med en halv miljard kr.

 

 

 

Våra politiker låter bemanningsföretagen med sina egotrippade löntagaranställda  i form av läkare och sjuksköterskor dränera hela vårdsektorn på resurser. 

 


 

Här försöker vänsterblocket få stopp på vinster i välfärden genom att sätta begränsningar på vinstuttaget. Ett spel för galleriet när man samtidigt inte kommit närmare en lösning på hur bemanningsföretagen med sina egoistiska medarbetare i form av sjuksköterskor och läkare skor sig på skattekollektivets bekostnad med löner och villkor som dränerar hela sjukvårdssektorn. 

 

Som vanligt så står våra politiker handlingsförlamade inför den situation som nu pågått de sista 10 åren. Här dränerar man verkligen resurser från hela vårdsektorn där både servicen, ansvaret för både patienterna och ekonomin totalt har havererat runt om i Sverige i många landsting. Här blir skattebetalarna tvingade att vara med och betala löner som inte på något sätt står i relation vad som presteras inom vården utan där bemanningsföretag lockar till sig anställda med löner som dränerar hela kompetensbasen bland de anställda i sjukvårdssektorn med följd av att Landstingen blir tvingade att acceptera anställningsvillkor till bemanningsföretagen, som inte står i relation till vad de presterar, för att inte stå utan arbetskraft.

Att som vänsterblocket koncentrera sig på vinster i välfärden i tron att det skulle ge nya resurser till verksamheten om man tvingar bort de privata aktörerna samtidigt som man struntar i hur privata bemanningsföretag skär guld genom att locka över egoistiska löntagare in i stallet för att dränera kompetensen i vårdsektorn och därigenom tvinga de offentligt drivna verksamheterna att betala överlöner för att kompensera bortfallet. 

 

Detta har pågått i minst 15 år utan att våra politiker verkat förstått vad som är på gång utan har år efter år betalat de löner som bemanningsföretagen krävt för att överhuvudtaget få personal till verksamheterna. 

 

Det är tydligen lättare för Vänsterblocket att kräva vinstförbud i verksamheterna med privata aktörerna i vårdsektorn än att förbjuda privata aktörer i bemanningsbranschen som på alla sätt försöker locka till sig anställningsbara löntagare med höga löner för att skapa en bristsituation i verksamheterna där sedan våra landsting tvingas att återanställa på bemanningsföretagen och de anställdas villkor. 

 

Nu visar SVT Nyheters granskning att ökningen fortsätter även i år. Från januari till och med oktober har landstingen tillsammans lagt nästan en halv miljard kronor mer på vårdinhyrningar än de gjorde motsvarande period året innan. Totalt rör det sig om en ökning på drygt 15 procent, eller nästan en halv miljard kronor. På SKL säger man att prognosen pekar mot att även helårsnotan blir högre än 2015.

– Ingen är nöjd med det, vare sig landstingen eller någon annan kan vara nöjd med det, säger Hans Karlsson som är chef för avdelningen för vård och omsorg på landstingens arbetsgivar- och intresseorganisation Sveriges kommuner och landsting.

 

Bara att konstatera, startsträckan för att få upp ögonen på problemet bland våra politiker är tydligt betydligt längre än innan man reagerade över vad den naiva flyktingpolitiken ställt till med. I bland undrar man i vilken värld våra politiker lever i . Tydligt är  att man verkar helt befriad från ansvaret i hur våra gemensamma tillgångar förvaltas  

 

tn




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards