Alla inlägg under december 2015

Av tommy norum - 14 december 2015 07:00


  Frågan är om det här gänget överhuvudtaget kom närmare en lösning på klimatfrågan i det nya avtalet




Ett klimatavtal med mål på max 1.5 graders ökning i stället för de 2 garder som förut varit gällande var väl det enda positiva som kom ut .

 

 

 

Men det man borde fråga sig om det var att inför medborgarna framstå som att ta klimatet på allvar eller är det ett spel för galleriet när man ser att det finns ett mål men inga konkreta förslag hur det skall gå till. Politiker har väldigt lätt för att hitta på mål men som det visar sig har väldigt svårt att uppnå. Och för att dölja det dåliga avtalet så drog man till med ett grad mål för att in någon mån försöka dölja fiaskot i avtalet. Alltid lurar det någon kan vi se i media när man i lyriska ordalag förmedlar den nya gradgränsen på 1.5 grader som skall gälla framöver som ett stort framsteg.


Vi har nollvision som mål både i trafiken och kriminalitet, Socialdemokraterna går med att som mål ha Europas lägsta arbetslöshet. Mål det brukar inom politiken användas till att visa att man är med på banan och visar beslutsamhet i sin politik gentemot medborgarna. Mål som man många gånger aldrig uppnår det har vi sett många exempel på .

 

Det  ser vi bland annat i den flyktingpolitiken där målen duggar tätt både i att integrera, få de nyanlända i arbete eller bryta segregationen, få ordning på skolan, arbetslösheten mm som man i valtider står på barrikaderna och  tror  sig ha lösningen på för att uppfylla de mål man delger väljarna för att få ta del av deras röster.   Det har vi ju sett hur det går i verkligheten så frågan är väl om inte klimatavtalet kommer att gå samma väg.

 

Den som lever får väl se i framtiden.

 

tn

 

 not:


Vis av lärdomen har vi sett att Politikerna övergett löften och använder i ställer mål som en politisk riktning som man sedan i efterdebatten om man misslyckas slipper stå till svars för, för det var ju inget  löfte utan bara ett mål.  Socialdemokraterna gjorde ju det stora misstaget att i senaste valet komma med en massa vallöften som sedan bröts ett efter ett  och nu finns det väl inga kvar annat än målet att ha Eu: s lägsta arbetslöshet och det var ju inget vallöfte så det behöver man ju inte ta på speciellt allvar.   

 

 

Av tommy norum - 12 december 2015 11:15




 


Herr Talman
- det är inte lätt att vara profet i sin egen rikssal

 



Medan SD jobbar med intern etisk rensning, smyger sig andra in bakom kulisserna och kopierar deras politik i bästa Watergateanda.
Plötsligt har man i riksdagens talarstol tillgång till förslag, som om de vore tagna ur ett SD-manifest.
Politiska illusionistnummer i bästa Laberostil.
Andra politiska partier torgför nu delar av den SD politik, som de tidigare fördömt. En politik, vars företrädare nyligen var och fortfarande är persona non grata. Personer man talar om, men inte till och som man helst låtsas om, att de inte finns.
LO hjälper till i nedvärderingarna och talar för sin sjuka mor när man presenterar siffror som skulle passa bäst på en bluffaktura. LO försöker försvara att man sponsrar S med medlemmarnas pengar, trots att SD kanske skulle få mängder av LO-röster, om det vore val idag.
SD försöker göra sin röst hörd i riksdagen, men fäktar förgäves i  mobbmotvinden och hamnar i det politiska utanförskapet.
Det är inte lätt att vara profet i sin egen rikssal.
Alla har rätt att försvara den sanning man tror på, men borde också lyssna till vad andra säger, för även oliktänkande ignoranter har sin berättelse.
Vi kan ju försöka, så långt det nu är möjligt, att leva i samförstånd med andra människor, utan att därför förneka oss själva.
Det eller de partier som bjuder in SD till samtal kommer att vinna på det i längden.
Det är bättre, att inte vara bättre än man kan ändra sig, vilket politiker normalt sett inte brukar ha svårt för…

 

Sven-Åke Runelid


Av tommy norum - 12 december 2015 07:00



Nytt förslag till klimatavtal: ”Vi måste kompromissa”

 

 

 

”Löfven och Romson målar upp diffusa drömbilder”


Miljöminister Åsa Romson (MP) och statsminister Stefan Löfven (S). Janerik Henriksson / TT / SVT Grafik / Christina Åberg

Miljöminister Åsa Romson (MP) och statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Janerik Henriksson / TT / SVT Grafik / Christina Åberg

”Vad Löfven, Romson och många andra fossilfria visionärer gör är att – i bästa välmening – måla upp diffusa drömbilder. Vad vi behöver är dock konkreta förslag med verklig substans”,






Forskarpanelen: ” Klimatavtalet rimmar dåligt med vetenskapen. Frågan äv väl om någon med båda fötterna på jorden har räknat med något annat .



Ja då har vi ytligare ett exempel på hur naiva våra politiker, nu i klimatfrågan när vi ser resultatet av det som skulle bli räddningen av moder jord. . Kanske är det så att inte alla håller med klimatforskarna helt ut eller som låter mer troligt är väl att ingen politiker i Industriländerna vill på allvar utmana medborgarna med att sluta konsumera energi och prylar som skapar koldioxid.

Man behövde direkt inte vara någon Einstein för att förstå att på hemmaplan försöka få igenom denna miljöpolitik som behövs enligt vissa forskare skulle i praktiken betyda att man för all framtid är körd i politiken. Bara att se hur lite väljare Miljöpartiet får ihop här hemma trots att man i åratal tjatat om att vi håller på att förstöra jorden så hamnar man några procentenheter över 4%,

Men det kanske är så att Medborgarna i Sverige har tröttnat på med sina 0,16 % av det totala koldioxidutsläppet stå i framkant i miljötänkandet där man med skatter och åter skatter håller på att kväva befolkningen utan att det inte ger ett enda utslag i den totala utsläppsligan.

Men det är väl lika här som i Invandrarfrågan våra politiker tar till sig förpliktelser och när det går överstyr så skyller man på grannarna att de inte ställer upp. Så vi får nog försöka hålla tillbaka Miljöpartiet innan man helt förstör den industri som så många år har att tacka för den välfärd som vi nu har. Våra politiker vill gärna ta åt sig äran för den välfärden men när man tar del av historien så har våra politiker mer än en gång varit i syltburken och tagit för sig i tron att välfärden den skapas genom skatter och inte av hårt arbetet, innovationer, och en politik som har förmåga att inte ta ut mer skatter än våra företag orkar med.

Det är mer än en gång på de senaste 50 åren som våra politiker har ställt till det med sina drömversioner utan verklighets förankring . Så låt nu inte Miljöpartiet ta kommandot i miljöpolitiken och brandskatta både industrin, transportsektorn för att få kredit för sina miljövänner runt om i världen för sin förträfflighet .

Det räcker att man med samma ambitioner i flyktingpolitiken ställt till det både för Sverige som nation och för medborgarna runt om i landet med det kaos de skapat där både ekonomin och samhällsfunktionerna håller på att braka ihop.


tn

Kevin Andersson. Iman Tahbaz/SVT


Det nya förslaget till Parisavtal rimmar inte alls med vad klimatforskningen säger. I dag höll några av världen ledande klimatforskare presskonferens och varnade för farorna med att anta ett svagt klimatavtal i Paris.  

– Det här avtalet rimmar inte alls med vetenskapen. De tidigare skrivningarna är nu utbytta mot vaga formuleringar som inte sänder några tydliga signaler, säger Hans Joachim Schellhuber vid Potsdamm Institutet for Climate Research.


http://www.svt.se/nyheter/utrikes/forskarpanelen-avtalet-rimmar-daligt-med-vetenskapen

Av tommy norum - 11 december 2015 14:15


 

Här ligger Noblesse för ankar i Bösshamn vid Lurö i Vänern



I dag är det Måndag 19 juli - 2010


Efter 3 dagar i Läckö hamn så fortsätter vi upp mot Vithall en liten stuga på en ö som senast beboddes av ett syskonpar, Gustav och Matilda Svensson som bodde där fram till 1959. Huset är kulturminnesförklarat och har besökts av hundratals båtturister vilket den gästbok som ligger framme för besökarna vittnar om. På väg upp mot Stånguddens fyr som ligger på östra udden på Lurö så ligger fortfarande vraket av den restaurangbåt som bogserades från Lidköping och där bogserlinan brast och båten kom upp på klipphällen. Ingen vill ta ansvar för vraket.



Vithall  


  



Klicka på bilderna för större storlek


       

 Stugan står alltid öppen så det är bara att knalla in. Här har vi stenankare för nät. 

Att komma in i stugan är ungefär som att förflytta sig 100 år tillbaka i tiden.

  

     

Det är ungefär Sjuttio år mellan när bilderna är tagna. Det är Gustav som kommer hem efter en fisketur.  

Här har vi Gustav och Matilda Svensson på sin lycksalighetens ö Vithall.


Här kan ni läsa historien om Vithall

           

       

 Efter besöket på Vithall tar vi natthamn i Lurös Bösshamn i sällskap med ytterligare

ett tjugotal båtar. I morgon Tisdag bär det i väg hem, över Dalbosjön, till Åmål.





Av tommy norum - 11 december 2015 07:00



Behoven måste stå i fokus och Vård skall alltid ges efter behov två rubriker som redan innan de gick till tryck är överspelade när vi läser PD:s förstasida  att Praktikertjänst är redo att ta över.


  


Socialdemokraterna har nu sätt in det tunga artilleri för att försvara en fortsättning av att behålla Närhälsan i Åmål i offntlig regi. Regionrådet Helene Eliasson ( s ) och jim Aleberg (s) andre vise ordförande i Hälso-sjukvårdsstyrelsen i Västra Götaland. Med rubriken behoven måste stå i fokus så försöker man få till det som om det är frågan om lönsamhet. Att primärvården skall tjäna pengar. Man gör fotfarande sken av att Åmål kommer att förlora Vårdcentralen men det ser vi dagens PD att så är inte fallet

.


Det finns intressenter som vill ta över. Frågan är väl då om man inte uppfyller behovet för medborgarna i primärvården i Åmål med en annan lösning än den som nu finns och som inte

har fungerat i åratal. Prata om falsk marknadsföring för att få gehör för sina synpunkter. Hur vore det i stället använda ordet slösare och att man inte klarar av att varken hålla en bra standard på servicen eller hålla sig till den budget som alla andra hälsocentraler har att rätta sig efter, beräknade på antal listade på centralerna.

 

Man fortsätter i inslaget med samma argument genom en retorisk påstående till ledningen att skälet är att de inte är lönsamma. Men herre Gud hur tänker man inom Socialdemokratin. Försöker man få till att våra hälsocentraler skall generera kapital till huvudorganisationen när det i stället är precis tvärt om. Man förbrukar mer pengar än man får in och har gjort det i åratal.

 

När privata vårdcentraler klarar sin uppgift med vad man får av listningen med ett resultat som är lika bra kanske bättre många gånger så skriker de offentligt drivna efter mer skattemedel år efter år. Att man sedan också kan ta ut en vinst i de privata verksamheterna sticker i ögonen på både vänstern och Socialdemokraterna.

 

Tänk att de privata med samma listpengar kan ta ut en vinst medan de offentliga måste be om mer skattepengar. En dålig affär för medborgarna när det visar sig att vi får ut mer sjukvård för pengarna i privata regi än i offentlig även om man tar ut en vinst .

 

Men det gäller det till varje pris försöka dölja genom att prata om lönsamhet, behovet och försöka få till det att patienterna kommer i kläm och att personalen blir lidande . Nu har vi inte primärvård för att personalen skall ha ett arbete att gå till utan för att vi skall få en fullvärdigt service inom sjukvården.

 

Jag vill bara påminna om hur det var innan vi fick in den privata Balderkliniken i Åmål .Under socialdemokraternas styrning i landstinget.  Var fanns behovstanken då för patienterna när man stängde centralerna kl 16 vardagar och lördag söndag stängt. Då fick medborgarna snällt hasa sig till andra vårdcentraler utanför kommungränsen. Är det den ordningen där personalens behov går före medborgarnas man drömmer om att få tillbaka ?

 

Det var väl först när privata Balderkliniken kom in på banan som problemen på den offentliga började när det helt plötsligt blev tvingade att följa efter och låta medborgaren behov komma i centrum inte de anställdas.

 


Men som vanligt så klarar inte vänstern av synligheten av att det blir billigare för skattebetalarna med privatvård och många gånger bättre än att stöna sig kvar i ett system där man hela tiden lutar sig tillbaka och löser det med skattehöjningar när det tryter i kassan och man inte klarar av sina åttagande och budget.


tn







Av tommy norum - 10 december 2015 20:55


 

 

På tiden att moderaterna lämnar den här mannens doktriner vad som är bäst för Sverige och börjar leva i verkligheten utanför Riksdagshuset. Nu när det är försent så går man ut med : Mild invandringslinje var ett misstag




 

Tänk att ledningen i Moderaterna måste hamna under galgen innan man reagerar på den pågående flyktingpolitiken. Tyvärr så finns större delen av ledningen kvar i Moderaterna som under Reinfeldt tid bjöd in all världens flyktingar till Sverige. Kanske borde man göra en del omplaceringar i moderaternas ledning så kommer i takt med gräsrötternas syn på hur moderatpolitik skall drivas i fortsättningen.


Maken till dålig lyhördhet får man verkligen leta efter i Svensk politik när man var beredd att köra över en stor del av moderaternas och övriga medborgare utan en suns av verklighetsuppfattning och där man i retoriken var oförskämda mot de som fattat galoppen.


När 80% av väljarna i opinionsundersökningar tycker att skärpningen är bra så finns det fortfarande i partierna de som vill fortsätta på den inslagna vägen genom att hävda asylrätten till varje pris kosta vad det kosta vill.

Inte underligt att Sverigedemokraterna växer så det knakar när medborgarna känns

överkörda och uppfattar att ingen lyssnar.


Men jag tro nog att Ingen längre litar på Moderaterna när man först bjuder in hela världens flyktingar i ena stunden och kallar motståndare för flykting och främlingsfientlig ena dagen och andra dagen totalvänder i sin syn på den pågående flyktingkrisen med förslag som bara för någon månad sig kallades oseriösa . Där man också i retoriken tog totalavstånd från det partietsom i år har predikat om den ohållbara flyktingpolitiken som bedrivits.


Vi kan ju hoppas att moderatväljarna i fortsättningen är mer lyhörda för vekligheten och inte svansar med Moderatledningen i deras tafatta uppfattning vad som är bäst för Sverige.


tn.



                                                    M: Mild invandringslinje ett misstag

 

 
 Moderaterna anser nu att det var ett  misstag att inte driva en hårdare  linje i invandringspolitiken tidigare.

-et var ett misstag att inte hantera  invandringsfrågan i regeringsställning. Det hade behövts, inte bara för
att Moderaterna och Alliansen hade  haft bättre förutsättningar att vinna  valet, utan även för Sveriges del,
säger M:s partisekreterare Tomas Tobé.

En opinionsundersökning som M låtit  Demoskop göra visar att 55 procent av  väljarna, tillfrågade den 1-3 decem-
ber, anser att invandringsfrågan är den viktigaste politiska frågan.     

Av tommy norum - 10 december 2015 07:00



Hans Rosling

Hans Rosling: För hälften av Sveriges asylmottagnings kostnader hade vi kunnat hjälpa Hela Världens Flyktingar

Hans Rosling, professor i internationell hälsa, kommenterar det svenska flyktingmottagandet – och han är kritisk på fler punkter.

– Vi har missat att hjälpa till i de områden där de flesta flyktingarna är, säger Rosling till SvD.

Hans Rosling intervjuades av SvD i samband med en pressträff på Sveriges Radio där han presenterades som en av årets vinterpratare.

Medans vi hjälper 1 flykting i Sverige så lider 20 andra flyktingar p.g.a att våra pengar går till vår enda flykting i Sverige istället för de 20 andra, kort resonerat.

50.000:- i månaden för ett 40-årigt barn är inte ovanligt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards