Alla inlägg under december 2015

Av tommy norum - 5 december 2015 16:00

Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)

 
Tre kvinnor sitter på en bänk vid Göptaplatsen i Göteborg, två av dem samtalar medan den tredje läser tidningen. I bakgrunden Carl Milles staty Danserskorna 1952

    Vid Vinga, Göteborgs skärgård  1952

   Lastning av fartyg i Göteborgs hamn. Vi kaj ligger fartyget Gripsholm.1952

   Golfspel på Göteborgs golfklubbs bana i Hovås 1952

   En färja passerar ett fraktfartyg vid Göteborgs hamn 1952

   Montering av Volvo-bilar på löpande bandet 1952

  

  Volvo PV personbilar lastade på ett fraktfartyg, Göteborgs hamn 1952

 

Av tommy norum - 5 december 2015 16:00


Malmö på 1950 talet 



Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


   Blomförsäljning på Möllevångstorget, Malmö. Statyn Arbetets ära av Axel Ebbe i bakgrunden.

 

   

 Augustenborgsområdet invid Ystadvägen, Malmö.

 
Stadsbiblioteket vid hörnet av Slottsgatan och Regementsgatan, Malmö. I förgrunden flicka med hund.


    Malmö Aeroklubb

 
Rast på Kirsebergsskolan i Malmö


Kontors- och affärskomplex vid Södertull, Malmö centrum.

Malmö. Limhamnsfältet.

 
Vy över Gustav Adolfs torg i Malmö. Två unga män med bakåtkammat hår och skinnjackor står och röker. I fonden husfasader med butiker, bland annat Wessels.


 
Rast på Kirsebergsskolan i Malmö


 
Tankmotorfartyget GALEON av Malmö. Fartyget är den enda vinterliggaren i Malmö hamn p.g.a de höga liggekostnaderna. Det bör påpekas att Hälsingborgs hamn är fullbelagd med fartyg under vinterperioden.


 
Föreningsgatan som löper genom Rörsjöstaden, som till större delen har vuxit upp på före detta sjöbotten. Malmö.


 
Värnhemsplatsen med Föreningsgatan, Salleruppsvägen, Lundavägen och Östra Förstadsgatan. Malmö. Trafik och människor, buss, lastbilar.

Av tommy norum - 5 december 2015 16:00




















Mer bilder från Strömstad

klicka på Strömstad förr

här nedan

Av tommy norum - 5 december 2015 07:00



   

Det är inte bara Stefan Löfven (s) vår stadsminister som har svårt att vakna upp ur sin törnrosa sömn utan även media hade tydligen stora svårigheter att ta till sig vad som håller på att hända. .


Var har opinionsbildarna i flyktingfrågan tagit vägen ?


När Sverigedemokraterna under en längre tid försökt få gehör för att den pågående flyktingmottagningen har spårat ur för länge sedan och att Sverige måste ha en mer restriktiv mottagning som ligger i fas med vad vi klarar av att hantera då ansågs detta främlingsfientligt.

Alla som har läst ledare och företrädare för den invandringspolitik där man trodde att det inte fanns någon gräns hur många vi klarade av att ta emot har nu tystnat. Där fick Sverigedemokraternas företrädare  utstå både spott och spe när man framhöll sin förslag att vi måste begränsas inflödet av flyktingar, vi måste ha gränskontroller så att vi vet vilka som kommer in i landet.

Men var är ni , ni som varit värst, Aftonbladets chefredaktör Karin Pettersson, DN:s kulturchef Björn Wiman t.ex eller företrädare för Miljöpartiet, Vänsterpartiet och övriga partier som i det längsta försvarade den politik som skapat ett kaos utan dess like i Sveriges historia  ? .

Bara att konstatera att alla ni som stod på barrikaderna för en mer öppen flyktingpolitik var finns ni nu när politikerna stramar åt politiken i en riktning som ni spytt galla åt i era ledarsidor och krönikor och kallat det både det ena och andra när Sverigedemokraterna och många med dem framfört att den politiken håller inte längre som de etablerade partierna stått bakom .

Det som inte var rumsrent förut har plötsligt blivit den rätta politiken där man till och med erkänner att man varit väldigt naiva i sin politik . Det gäller både politiker och media överlag. Företrädare för mediedrevet däremot vill däremot inte visa någon ånger för sin felbedömning och erkänna att man var ute och cyklade rejält i sen naiva bedömning om sakläget i Svensk flyktingpolitik .

Varför riktar ni inte er ilska mot de politiker som nu stramar åt flyktingpolitiken på samma sätt som man avfärdade Sverigedemokraterna för deras lösning på problemen, den politik som man nu steg för steg tar till sig. Antingen är man både blåögd och otroligt naiv i sina ställningstagande utan varken sunt förnuft eller verklighetsförankring för att kunna se var vi var på väg.

Var tog sakpolitiken vägen för er som stönade er kvar i gamla föreställningar att det fanns ingen bortre gräns för hur många vi kan ta emot ? Att man sedan vägrar att vilja analysera och diskutera tidigare ställningstagande utan heller vill avfärda det som skadeglädje kanske ändå säger en del om hur drevet känner sig nu när man fått krypa till korset och ta till sig att förnuftet till slut segrade .

Men det satt hårt inne kan man förstå när man nu lagt sig platt i sin opinionsbildning när man förstått att man varit ute och seglat utan en aning var man till slut hamnade. Kanske nyttigt för många att inse att man inte skall vara så naiva i fortsättningen och svansa efter politiker som mer vill framstå som moraliska förebilder för världen där man utan tanke på följderna bjuder in alla som vill ha en fristad välkomna till lilla Sverige. .

 

tn 

 

 

 

 

 

 

 















Av tommy norum - 4 december 2015 07:00




  
Vems intresse driver Socialdemokraterna när man vill stoppa nerläggningen av Närhälsan ? Är det i medborgarnas eller ideologins intresse  som styr att till varje pris vilja behålla en offentlig driven primärsjukvård som bevisligen inte fungerar ?

Bedrövligt att vi blivit begåvade med ett kommunalråd som vägrar att ta till sig verkligheten. Med utgångspunkt från vad du Michael Karlsson (s) blivit informerad om i nerläggningen av Närhälsan i Åmål så borde du vara så begåvad i den position du befinner dig kunna ta emot informationen och sakläget runt beslutet på ett mer nyanserat sätt.


Hur vore det om du i stället gick ut till medborgarna och lugnade dessa så man slipper bli oroade i onödan om ett seminarium som inte kommer att inträffa, men som du spinner vidare på. I gårdagens  PD spär du på oron genom att kräva en konsekvensutredning av beslutet. I bland undrar man vad som rör sig i huvudet på våra politiker.

 En konsekvensutredning av vad då ?


Har man så svårt att ta till sig information som går utanför ramarna av sin ideologiska övertygelse att man vägrar ta in att Närhälsan kommer att ersättas med någon annan, troligtvis en privat som får ta på sig ansvaret att driva primärvården vidare i Åmål. Så för oss medborgare som är listade på Närhälsan kommer i stort sett ingenting hända mer än kanske vi äntligen får en primärvård som fungerar som det var tänkt.


Och en konsekvensutredning av Närhälsans verksamheten med fortsatt offentlig regi har klart visat att man inte klarar av att leva upp till det avtal som man har med Västra Götaland primärvårdstyrelse.


Så vem är det egentligen Socialdemokrater och Vänsterpartister i Åmål värnar om. Är det fortfarande ideologin som spökar där man struntar i vad medborgarnas får för service för sina skattepengar när man så ensidigt går ut och försvarar en primärvård i kommunen som bevisligen inte fungerat på flera år som det var tänkt.


TN





Av tommy norum - 3 december 2015 09:30



Göteborg. Masthuggskyrkan från Kampanilen
Göteborg. Stora hamnkanalen  
Göteborg. Torslanda 
GÖTEBORG. TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN
Göteborg. Vallgraven
VÄSTKUSTEN. MOTIV FRÅN GÖTEBORGS SKÄRGÅRD.
Gräsmarks Kyrka.
 
Karlstad. Residenstorget med Carl IX statyn
Inre hamnen. Kristinehamn
 
 
 
 
 
Kristinehamn. Kungsgatan från söder.
 
 
 
Kristinehamn. Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.
Sunne. Kyrkan med båten Selma Lagerlöf.
(Bro Kyrka i Gösta Berlings saga)
 
 
Motiv från Kolsnäsudden, Sunne
 
Torsby. Hotell Björnidet.
 
Årjäng. Torget
 
 
Fårösund. Färjeläget
 
VISBY. BURMEISTERSKA HUSET
 
Visby. Burmeisterska huset
 
Visby. Från Fiskhamnen 
Visby flygplats.
 
Visby. Hamnen
 
 
Visby. Hamnen 
 
 
Visby. m/f Gotland i inre hamnen
 
 
Visby. Portikhuset
 
 
Visby. Snäckgärdsbaden. Badviken
 
 
Visby. Stora Torget 
 
 
.  
 
Fjällbacka. 
 
Gravarne
 
Grebbestad
 
 
Grundsund 
Sydkoster. Ekenäs Pensionat
 
Lysekil. Pinneviksbadet.
 
Lysekil. Torget
 
 
MARSTRAND. HAMNEN
 
 
Marstrand. Hamnen med Turisthotellet och Hotell Marstrand
 
Smögen. Hamnen 
 
 
Strömstad. Parti av södra hamnen med restaurant Skagerack
 
Svinesundsbron, Sverige-Norge
 
Uddevalla. Bäveån och lindallén
 
 
Uddevalla. Bäveån
 
 
Uddevalla. Kungstorget
 
 
Uddevalla. Skeppsviken
 
 
Uddevalla. Skeppsviken
 
 
Uddevalla. Skeppsvikens servering och campingplats.
 
 
 
 
Av tommy norum - 3 december 2015 07:00


   Regeringens flyktingpolitik kommer stå oss dyrt i framtiden.


Medan Sveriges regering in i det längsta försöker dra på att stänga gränserna definitivt så går Löfvens kompis Frankrikes premiärminister, socialdemokraten Manuel Valls ut och talar klarspråk. Här fortsätter strömmen av flyktingar in i landet och fortfarande så vägrar vår Stadsminister ta till sig oron ute i kommunerna att vi klarar inte mer, vi har inga bostäder och det kommer att tära på ekonomin som gör att vi måste dra ner på vår sociala standard till förmån för flyktingkostnaderna.

Regeringen låtsas vara beredd att ta till sig synpunkter på Allianspartiernas förslag där väl Moderaterna kräver ytligare åtgärder för att få stopp på inflödet. Men Regeringen vägrar att ta åt sig vad andra tycker. Så samförstånd och ta ett gemensamt ansvar det gäller tydligen bara på pappret.

Men det är ju bra att nu har Regeringen det fulla ansvaret för följderna av den naiva politik som man bedrivit och där man nu i ett halvår i sin obeslutsamhet hela tiden hänvisar till EU:s ansvar i det Stadsministrarna Löfven (S) och Reinfeldt (m) har ställt till med genom sin generösa och naiva välkomnande av all världens flyktingar till Sverige. Skrämmande att vi har fått in folk i vår riksdag som har så lite sunt förnuft i bagaget när man arbetar för oss i vilka risker den ohämmade invandringen kommer att ställa till lång tid framöver.

Med utgångspunkt från erfarenhet hur samhället har utvecklas med betydligt lägre invandringskvot som har skapat ett segregerat samhälle där våra politiker inte klarat av att integrera i stor del av de utlandsfödda så tycks den erfarenheten helt gått förbi våra valda ombud i riksdagen.

Trots att våra före detta invandrarministarar med Mona Sahlin i spetsen låtsas ha en lösning på problemen. så fortsätter utvecklingen åt fel håll. Hur det skall gå nu med betydligt fler att integrera borde ju var och en med lite sunt förnuft förstå vart det bär hän. Vi har nu 8 år innan en utlandsfödd får ett arbete att försörja sig på. Med den inflyttning som vi har nu så kanske det blir 10-15 år innan man kommer in på arbetsmarknaden.

Retoriken som Stefan Löfven kör med att det finns 80 000 lediga jobb i Sverige. Men det han inte talar om är att det är i stor grad högklassificerade som ingenjörer, läkare, dataexperter , sjuksköterskor mm som man har svårt att rekrytera. Att det finns även den kategorin som kommer in i Sverige men där har ju våra politiker krånglat till det så de får gå och vänta årsvis innan man får en chans att få ett arbete.

Men tyvärr Stefan Löfven, problemet ligger nog i att få tag i ett arbete till alla analfabeter, de som har en mycket låg utbildning som också får svårt att ta till sig språket. Men det visar sig nog att man är lika naiva i föreställningen till den uppgiften som man varit i att bedöma problemen med den stora okontrollerade flyktingvandringen som pågått och fortfarande pågår utan att man har en tanke på att dra i nödbromsen.

Man går fortfarande och väntar på att det är övriga EU som skall lösa Sveriges problem som våra naiva politiker ställt till det i den okontrollerade massinvandringen till vårt land.

tn


   Inte lyssna, inte se och en total tystnad från de rödgröna kommer att sätta stora negativa ekonomiska spår i framtiden

Politiska ledare runt om i Europa tvingas nu ändra uppfattning om invandringspolitiken och – om än indirekt – erkänna att invandringskritiska partier haft rätt när de varnat för massinvandringens sociala och ekonomiska konsekvenser. Sveriges rödgröna regering har som bekant lagt fram ett åtgärdspaket som av en del bedömare beskrivits som “SD light”. Bland de föreslagna åtgärderna finns sådant som regeringspartierna själva för bara någon vecka sedan skulle ha dömt ut som “rasistiskt”, till exempel medicinsk åldersbestämning av s.k ensamkommande flyktingbarn.



“EU kan inte ta emot fler asylsökande”

Den franske premiärministern Manuel Valls anser att EU omgående bör stoppa inflödet av asylsökande från Mellanöstern, och istället satsa på hjälpinsatser i flyktingarnas närområden. Foto: Syced, Wikimedia Commons.

Den franske premiärministern Manuel Valls anser att EU omgående bör stoppa inflödet av asylsökande från Mellanöstern, och istället satsa på hjälpinsatser i flyktingarnas närområden. Foto: Syced, Wikimedia Commons.

ASYLPOLITIK / EU I en aktuell intervju slår Frankrikes premiärminister, socialdemokraten Manuel Valls, fast att EU inte kan ta emot fler asylsökande. Valls menar att strömmarna av asylsökande från Mellanöstern bör stoppas omedelbart, och att man istället ska hjälpa flyktingar i deras närområden. Han kräver också förstärkt skydd av EU:s yttre gränser, samt rejäla förstärkningar av kampen mot terrorism och vapensmuggling.


http://avpixlat.info/2015/11/26/frankrikes-premiarminister-eu-kan-inte-ta-emot-fler-asylsokande/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards